Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Caribbean Cruising Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh tanggung jawab Romantis Pernikahan Bulan Madu Blanja Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pariwisata Karibia: Kedatangan mudhun 65.5% ing taun 2020

Pariwisata Karibia: Kedatangan mudhun 65.5% ing taun 2020
Pariwisata Karibia: Kedatangan mudhun 65.5% ing taun 2020
ditulis dening Harry Johnson

Watesan pamrentah ing Karibia lan global nyuda, lan ing pirang-pirang kasus, nyegah lelungan sajrone wektu sing suwe, Karibia ngalami penurunan sing signifikan ing taun 2020.

Print Friendly, PDF & Email
  • Organisasi Pariwisata Karibia nerbitake Laporan Kinerja Pariwisata Karibia 2020
  • Data saka negara anggota CTO nerangake manawa para turis teka ing wilayah kasebut ing taun 2020 dadi luwih saka 11 yuta
  • Kuartal kaping pindho minangka kinerja paling ala kanthi pendhudhukan mudhun 97.3 persen

Ing saindenging Karibia, pengaruh COVID-19 ing industri pariwisata lan wisata wis katon jelas. Pengaruh kasebut nyata kabukten ing periode April nganti udakara pertengahan Juni nalika ora ana kegiyatan ing sawetara tujuan sing ditemtokake.

Iki ditondoi dening hotel lan restoran kosong, obyek wisata sing ditinggal, wates sing ditutup, buruh sing dipotong, maskapai dhasar lan jalur pelayaran sing lumpuh. Nalika ndeleng sawetara fluktuasi ing level pengunjung sajrone pirang-pirang wulan ing taun 2020, jumlah pengunjung durung tekan level sanajan bisa dibandhingake karo pengalaman sadurunge Maret 2020. Nyatane, sawetara tujuan tetep ditutup kanggo para pengunjung, kanthi winates pesawat udara utamane kanggo mulihake warga lokal lan muatan.

Jalur pelayaran sing mlaku ing rute Karibia tetep ora bisa dienggo amarga larangan ketat sing ditindakake dening Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) AS.

Watesan pamrentah ing Karibia lan global nyuda, lan ing pirang-pirang kasus, nyegah lelungan sajrone wektu sing suwe, Karibia ngalami penurunan sing signifikan ing taun 2020, sanajan wilayah kasebut tampil luwih apik tinimbang wilayah liyane ing donya.

Data sing ditampa saka Organisasi Pariwisata Karibia (CTO) negara anggota ngungkapake manawa tekane para turis ing wilayah kasebut ing taun 2020 mudhun mung luwih saka 11 yuta, mudhun 65.5 persen yen dibandhingake karo rekor 32.0 yuta kunjungan turis ing taun 2019. Nanging, iki luwih apik tinimbang rata-rata dunia sing mudhun 73.9 persen wektu sing padha.

Tingkat penurunan tingkat wilayah sing luwih murah iki bisa disebabake amarga rong faktor utama: bagean gedhe saka musim salju ing Karibia (Januari nganti pertengahan Maret 2020) nyumurupi rata-rata tingkat kunjungan wisatawan yen dibandhingake karo taun 2019, lan kasunyatane sing utama ( musim panas) ing wilayah liyane padha karo wektu ing endi perjalanan internasional biasane winates banget.

Periode sing meh ora ana pariwisata diwiwiti ing pertengahan Maret - kuartal kaping pindho minangka kinerja paling ala kanthi pendhudhukan mudhun dadi 97.3 persen. Nanging turis wiwit ngunjungi maneh ing wulan Juni amarga sektor kasebut wiwit dibukak maneh. Isih, kedadeyan sing tiba ing stayover terus diwiwiti nganti wulan September - nalika pambalikan kanthi bertahap - lan terus nganti Desember. Inisiatif tujuan kayata program kerja jangka panjang, kegiatan promosi liyane lan upaya organisasi regional kayata CTO, Asosiasi Pariwisata Hotel lan Pariwisata Karibia lan agensi Kesehatan Publik Karibia, nyumbang kanggo ningkatake wong sing teka kanthi bertahap.

Pelayaran:

Kaya kedatangan stayover, pelayaran ditambah karo kinerja ing telung wulan pertama taun 2020, utamane wulan Februari, nalika ana 4.2 persen kunjungan. Nanging, jatah 20.1 persen ing kuartal kaping pisanan ora ditindakake kanthi suwene taun amarga kapal tetep ora bisa digunakake. Asil umume yaiku 72 persen geser dadi 8.5 yuta kunjungan pelayaran, yen dibandhingake karo 30 yuta kunjungan ing 2019.

Pengeluaran Pengunjung

Perjalanan winates ngluwihi rong setengah wulan pisanan taun iki, ngasilake kesulitan nyusun jumlah belanja pengunjung ing taun 2020. Nanging, adhedhasar informasi sing dipikolehi saka mitra internasional kayata UNWTO, lan pelaporan winates dening negara-negara Karibia , kita ngramal manawa ing pangeluaran belanja pengunjung mudhun 60 nganti 80 persen, sejajar karo penurunan pendhudhuk lan pelayaran.

Data awal nuduhake yen rata-rata wektu tetep kanggo taun 2020 tetep kira-kira pitung wengi, padha karo ing taun 2019.

Forecast

Kinerja Karibia ing taun 2021 bakal gumantung banget karo sukses para panguwasa ing pasar lan wilayah kasebut kanggo nglawan, ngemot lan ngontrol virus kasebut. Wis, ana sawetara pratandha sing nyengkuyung kayata peluncuran vaksin ing Amerika Utara, Eropa lan Karibia.

Nanging, iki kudu dikalahake dening sawetara faktor liyane kayata: kunci ing pasar sumber utama sing diarepake terus tekan kuartal kaping loro, kapercayan lelungan internasional ora dikarepake nganti musim panas 2021, ambruk ing jumlah wong. ngrancang plancong ing luar negeri lan sarat sing bisa ditindakake para panguwasa ing pasar kunci kanggo warga vaksin sadurunge lelungan menyang luar negeri.

Nanging, iki kudu dikalahake dening sawetara faktor liyane kayata: kunci ing pasar sumber utama sing diarepake terus tekan kuartal kaping loro, kapercayan lelungan internasional ora dikarepake nganti musim panas 2021, ambruk ing jumlah wong. ngrancang plancong ing luar negeri lan sarat sing bisa ditindakake para panguwasa ing pasar kunci kanggo warga vaksin sadurunge lelungan menyang luar negeri.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.