Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking UK Warta Breaking Uruguay Maneka Warta

Uganda Airlines ngamanake slot pendaratan utama ing London Heathrow

Maskapai penerbangan Uganda ngamanake slot pendaratan utama ing London Heathrow
Maskapai penerbangan Uganda ngamanake slot pendaratan utama ing London Heathrow
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Rute awal sing ditargetake Uganda Airlines karo A330 yaiku London, Dubai, Guangzhou lan Mumbai

Print Friendly, PDF & Email
  • Maskapai kasebut bakal nawakake mangkat ing wayah wengi ing London sing metu nalika penerbangan bali bakal mangkat Heathrow esuk
  • Operator kasebut bakal ngluncurake layanan menyang Lusaka lan Johannesburg
  • Slot kasebut khusus kanggo jadwal musim panas 2021 sing diwiwiti tanggal 28 Maret

Uganda Airlines bakal miwiti operasi antar benua menyang Eropa, Asia lan Timur Tengah sawise ngrampungake proses Sertifikasi pesawat A320-800 Neo sing isih ana karo Otoritas Penerbangan Sipil Uganda.

Iki minangka program limang tahap sing, yen wis rampung, bakal nambah pesawat menyang Sertifikat Operator Udara Uganda Airlines (AOC).

Maskapai kasebut tetep ditemtokake, sanajan rugi UGX 102billion (USD27.8 Yuta) rugi ing taun finansial 2019/20, amarga gagal ngetrapake rencana bisnis sesuai karo jadwal sing wis direncanakake kanggo kunci global sing dileksanakake kanggo mitigasi panyebaran saka COVID-19.

Rute awal sing dituju karo A330 yaiku London, Dubai, Guangzhou lan Mumbai, kanthi maskapai penerbangan sing mbukak penerbangan langsung menyang pasangan kutha kasebut saka Bandara Internasional Entebbe, kanthi limang penerbangan seminggu menyang London lan enem menyang Dubai, miturut pejabat maskapai. Maskapai kasebut bakal nawakake mangkat malam ing sikil London sing metu nalika penerbangan bali bakal mangkat menyang London Heathrow tengah esuk. Operator kasebut bakal ngluncurake layanan menyang Lusaka lan Johannesburg, nggawa jaringan regional menyang 11 tujuan.

Direktur, Roger Wamara, Pemasaran ujar manawa jumlah penerbangan bakal ditemtokake sajrone kajian babagan bisnis. Dheweke nambahake, 'Kita nglamar slot kasebut sadurunge pandemi COVID-19 ngganggu pasar. Saiki kita kudu golek nomer maneh sadurunge milih kepiye cara operasi '.

Kangge proses pikantuk hak lalu lintas, ijin operator udara asing lan persetujuan kebangkrutan ing tujuan sing dituju kanthi lancar. Nganti saiki maskapai kasebut sukses entuk slot pendaratan ing Bandara London Heathrow (LHR) ing Inggris lan Bandara Internasional Dubai (DXB) ing Uni Emirat Arab.

Slot kasebut khusus kanggo jadwal musim panas 2021 sing diwiwiti tanggal 28 Maret, nanging Pak Wamara ujar manawa tanggal wiwitan tundhuk nalika Inggris ngangkat watesan babagan lelungan sing ora penting, lan jangkah sertifikasi armada A330-800 maskapai kasebut dening Otoritas Penerbangan Sipil Uganda. Proses kasebut kalebu limang tahap lan Uganda Airlines ana ing tahap kaping telu.

Miturut Vianney Lugya, manajer hubungan umum ing Otoritas Penerbangan Sipil Uganda, operator kudu nganyari Sertifikat Operator Udara kanggo nyakup pesawat anyar amarga wiwitane duwe lisensi nalika mung ngoperasikake Mitsubishi CRJ.

"Pesawat kasebut durung disertifikasi dening regulator nanging kita ngarep-arep bisa ngrampungake proses kasebut ing pungkasan wulan April. Yen Inggris ngeculake larangan lelungan, kita kudu siyap ngluncurake London ing wulan Mei, "ujare Pak Wamara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda