Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Breaking News Rusia Warta Breaking Travel Breaking News US Plancongan Bisnis Hak-hak manungsa News wong Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Rusia ngancam bakal nutup Twitter yen ora sesuai karo sensor

Pilih basa sampeyan
Rusia ngancam bakal nutup Twitter yen ora sesuai karo sensor
Rusia ngancam bakal nutup Twitter yen ora sesuai karo sensor
ditulis dening Harry Johnson

Twitter kuwatir banget amarga upaya nambah kanggo mblokir lan nggayuh obrolan umum online

Print Friendly, PDF & Email
  • Pejabat Rusia siyap-siyap ngetrapake larangan lengkap ing Twitter
  • Pejabat Rusia negesake manawa dheweke wis ngajokake luwih saka 28,000 panjaluk supaya kiriman ditarik
  • Twitter njaluk supaya tundhuk marang prentah supaya ngilangi konten sing ditemtokake supaya ora ana larangan

Miturut laporan paling anyar, panguwasa Federasi Rusia siyap kanggo nemtokke larangan lengkap kanggo Twitter jaringan media sosial 'ing sawetara minggu', yen platform media sosial AS ora sesuai karo panjaluk Rusia kanggo ngilangi 'konten sing ora sah'.

Wakil kepala regulator media Rusia, Roskomnadzor, Vadim Subbotin, ujar ing dina Selasa, yen "Twitter ora cukup nanggapi panjaluk kita - yen kedadeyan kaya ngono - mula sajrone wulan bakal diblokir tanpa butuh perintah pengadilan."

Ing wektu sing padha, dheweke meksa raksasa internet ing California kasebut supaya tundhuk marang prentah supaya ngilangi konten sing ditemtokake supaya ora ana larangan.

Awal wulan iki, Roskomnadzor - badan eksekutif federal Rusia sing tanggung jawab kanggo kontrol, sensor, lan pengawasan ing bidang media, ngumumake bakal wiwit nyepetake kacepetan lalu lintas ing Twitter amarga tuduhan perusahaan kasebut "ora mbusak konten ilegal."

Pejabat Rusia negesake manawa dheweke wis ngajokake luwih saka 28,000 panjaluk supaya pos-pos kasebut diturunake nganti saiki.

Nalika semana, Roskomnadzor ngelingake manawa, yen Twitter ora netepi, "langkah-langkah kasebut bakal terus selaras karo peraturan, nganti blokir" layanan kasebut kabeh.

Ing sawijining pernyataan sing diterbitake minggu kepungkur, raksasa media sosial kasebut ujar manawa "ngerti laporan yen Twitter sengaja disuda kanthi wiyar lan tanpa diskriminasi ing Rusia amarga ana prihatin ngilangi konten." Perusahaan teknologi kasebut nambahake manawa "prihatin banget karo upaya upaya blokir lan throttle obrolan publik online."

Awal wulan iki, Putin Rusia ngelingake manawa situs media sosial digunakake "kanggo promosi konten sing ora bisa ditrima kanggo nggayuh tujuan egois, 'ferret'.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.