Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Hak-hak manungsa Israel Breaking News News Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Gelang kebebasan: Israel ngganti hotel karantina nganggo piranti pelacak

Gelang kebebasan: Piranti nelusuri ngganti hotel karantina ing Israel
Gelang kebebasan: Piranti nelusuri ngganti hotel karantina ing Israel
ditulis dening Harry Johnson

Pejabat Israel negesake manawa gelang pelacak kasebut mung bakal menehi informasi marang pihak berwajib yen sing nganggo ninggalake area karantina sing wis ditemtokake

Print Friendly, PDF & Email
  • Israel ngenalake gadget pelacak elektronik COVID-19
  • Israel bakal bisa ngisolasi awake dhewe ing omah, tinimbang hotel sing diatur pemerintah
  • Pelanggar aturan isolasi bisa didenda nganti $ 1,500

Anggota parlemen Israel nglampahi RUU wingi, menehi kekuwatan otoritas negara kasebut kanggo meksa kabeh warga Israel bali menyang negara kasebut nganggo piranti pelacak digital - sing diarani 'gelang kebebasan' - sajrone wektu karantina COVID-19. Saiki, wong Israel bakal bisa ngisolasi awake dhewe ing omah, tinimbang hotel sing diatur pemerintah, anggere padha setuju nganggo gadget pelacak elektronik.

The Knesset Israel nglampahi undang-undang kasebut sawise langkah sadurunge sing mbutuhake karantina ing hotel sing diatur pemerintah kadaluwarsa awal wulan iki.

Diusulake minggu kepungkur, undang-undang anyar kasebut nggawe pengecualian kanggo bocah-bocah ing umur 14 taun lan ngidini warga njaluk pambatalan saka panitia khusus. Wong-wong sing nolak nganggo gelang kasebut diwajibake ngalami isolasi ing salah sawijining hotel karantina, sing bakal terus beroperasi. Pelanggar aturan isolasi bisa didenda nganti 5,000 sekel Israel ($ 1,500).

Pelancong sing nampilake dokumentasi mbuktekake manawa wis ngrampungake vaksin coronavirus, utawa sing wis ngalami kontrak lan pulih saka penyakit kasebut, bisa ngilangi karantina, saupama tes kasebut negatif tumrap virus sadurunge lan sawise tekan negara kasebut.

Gelang pelacakan pisanan dikenalake ing awal wulan iki ing program pilot ing Bandara Ben Gurion ing sanjabane Tel Aviv, ing endi 100 piranti didol kanggo para wisatawan. Nalika semana, Ordan Trabelsi, CEO saka SuperCom, perusahaan ing mburi gelang kasebut, ujar manawa dheweke pengin nggedhekake proyek kasebut kanggo "panggunaan skala lebar" ing Israel. Miturut i24 News, udakara 10,000 gelang wis disebar, kanthi 20,000 liyane wis siyap minggu ngarep.

Pejabat Trabelsi lan Israel negesake manawa gelang pelacak kasebut mung bakal menehi informasi marang pihak berwajib yen sing nganggo ninggalake area karantina sing ditetepake, biasane umah dhewe, lan ujar manawa sejatine ora bakal ngirim data lokasi utawa informasi liyane. Ing siaran pers awal wulan iki, SuperCom umuk manawa Israel wis nglaporake "pengalaman sing positif lan nyenengake" lan "tingkat kepuasan sing dhuwur" karo gelang kasebut.

Saliyane gelang kasebut, sing bisa digunakake ing GPS lan Bluetooth, pangguna uga diwenehi piranti sing dipasang ing tembok, kalorone bisa ditambah karo aplikasi smartphone.

Skema pelacakan coronavirus sing padha wis diluncurake ing panggon liya ing saindenging jagad, kanthi Google lan Apple nggawe aplikasi smartphone kanggo ngrewangi pelacak kontak taun kepungkur. Teknologi kasebut ngandhani pangguna yen dheweke kontak karo wong sing kena infeksi, nanging, ora kaya program Israel, nganti saiki isih dadi sukarela, mbutuhake para peserta milih.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.