Berita Breaking Belgia Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Uni Eropa ngumumake Sertifikat Hijau Digital kanggo para plancong sing divaksinasi marang COVID-19

Uni Eropa ngumumake Sertifikat Hijau Digital kanggo para plancong sing divaksinasi marang COVID-19
Uni Eropa ngumumake Sertifikat Hijau Digital kanggo para plancong sing divaksinasi marang COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Komisi Eropa negesake manawa sertifikat kasebut sementara lan bakal dibatalake nalika pandemi COVID-19 wis rampung

Print Friendly, PDF & Email
  • Sertifikat Hijau Digital EU ngusulake vaksinasi COVID-19
  • Sertifikat Hijau Digital dijangka bakal dilebokake ing Uni Eropa ing pertengahan wulan Juni
  • Tembakan COVID-19 ora dadi wajib kanggo lelungan transnasional ing Uni Eropa

Otoritas Uni Eropa ngumumake konsep Digital Green Certificate sing dirancang kanggo dadi bukti vaksinasi marang COVID-19. Sertifikat Green Green Digital bakal dilebokake ing Uni Eropa ing pertengahan Juni.

The Komisi Eropah nerbitake pratelan ing Brussels:

"Dina iki, Komisi nggunakake proposal legislatif sing nggawe kerangka kerja umum kanggo Sertifikat Hijau Digital sing nutupi vaksinasi, pengujian lan pemulihan. Iki minangka pendekatan level EU kanggo nerbitake, verifikasi lan nampa sertifikat kanggo nggampangake gerakan bebas ing UE, adhedhasar rasa hormat sing ketat kanggo non-diskriminasi lan hak-hak dhasar warga Uni Eropa. Kerangka kerja teknis bakal ditetepake ing level EU, supaya bisa dileksanakake ing pertengahan wulan Juni, kanggo njamin keamanan, interoperabilitas, uga kepenuhan nglindhungi data pribadi. Iki uga bakal ngidini kamungkinan kanggo ngluwihi menyang sertifikat kompatibel sing ditanggepi ing negara katelu. ”

Komisioner Kehakiman, Didier Reynders negesake manawa sertifikat kasebut sementara lan bakal dibatalake nalika pandemi COVID-19 wis rampung.

Miturut Komisi Eropa, tembakan COVID-19 ora bakal dadi wajib kanggo lelungan transnasional ing Uni Eropa.

Presentasi sertifikat vaksinasi minangka langkah pertama kanggo nggawe dokumen kasebut. "Parlemen Eropa lan Dewan kudu nglacak diskusi kanthi cepet, ngrampungake kesepakatan proposal kanggo Sertifikat Hijau Digital, lan setuju karo pendekatan pambukaan sing aman adhedhasar kerangka ilmiah sing padhet. Komisi Eropa bakal terus ndhukung peningkatan produksi vaksin, lan ngupayakake solusi teknis kanggo nambah interoperabilitas sistem nasional kanggo ngganti data. Negara Anggota kudu nyepetake program vaksinasi, mesthekake yen watesan sementara proporsional lan ora diskriminatif, nunjuk titik kontak kanggo kolaborasi ing pengawasan banyu limbah lan nglaporake upaya sing digawe, lan ngluncurake implementasi teknis Sertifikat Hijau Digital amarga adopsi sing wis dilacak kanthi cepet proposal kasebut, "ujare siaran pers.

"Ing wulan Juni 2021, sawise dijaluk Dewan Eropa, Komisi Eropa bakal nerbitake makalah babagan piwulang sing dipelajari saka pandemi lan cara menyang masa depan sing luwih tangguh," komisi rampung.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.