24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Plancongan Petualangan budaya Kanca saka eTurboNews Warta Pamrentah Warta Breaking Islandia News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Erupsi Volcano Kaget sawise gempa bumi

icland
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Foto sing teka saka Islandia babagan letusan gunung berapi anyar. Perjalanan udara wektu iki tetep lan ora ana bebaya langsung.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Letusan gunung geni ing Islandia 40 mil sisih kidul Ibukota Reykjavík
  2. Bandara Internasional Keflavik operasi biasane lan lalu lintas penerbangan ora kena pengaruh.
  3. Letusan sing ora dikarepake kasebut ngetutake sawetara gempa bumi lokal.

Turis ora kudu nyoba nyedhaki gunung geni utawa lelungan menyang wilayah letusan, kaya sing dielingake Pamrentah Islandia.

Aliran lahar nutupi wilayah sing paling amba udakara udakara 500 meter. Letusan kasebut diwatesi ing area cilik ing lembah Geldingadalir lan ora mungkin aliran lahar bakal nyebabake kerusakan infrastruktur

Aktivitas vulkanik ing sadawane celah letusan wis mudhun wiwit wingi. Pancuran lahar saka bolongan ing celah letusan mung ringkih lan tingkat output lava mung sithik, ujare Kantor Metro I Islandia (IMO) sing ngawasi jeblugan kasebut.

Nomer gempa sing rusak sadurunge jeblugan
Sawise pirang-pirang minggu kegiatan gempa terus-terusan gunggunge 50,000 gempa wiwit 24 Februari 2021, Sistem Vulkanik Krysuvik Islandia pungkasane njeblug. Jumlah gempa bumi sing direkam nalika ana sadurunge jeblugan bisa dadi gempa bumi paling gedhe sajrone gempa seismik sing tau direkam ing Islandia!

Miturut Kantor Meteorologi Islandia (IMO), jeblugan kasebut diwiwiti jam 8:45 sore wektu lokal ing Fagradalsfjall ing Geldingadalur. Letusan kasebut pisanan diamati ing kamera web sing diposisikan cedhak. IMO uga negesake letusan kasebut ing citra satelit termal.

Islandia Volvano


Celah kasebut ana ing lembah udakara 4.7 km saka pesisir kidul Semenanjung. Grindavik minangka wilayah sing paling cedhak sing dununge ana 10 km sisih kidul mangulon saka lokasi letusan kasebut, nanging saiki ora ana pendhudhuk. IMO negesake manawa kegiatan seismik lan gangguan magma luwih murah sajrone saiki. Gempa frekuensi rendah kacathet ing ngisor Fagradalsfjall dina awal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.