Kabar Olahraga Warta Breaking Hong Kong Industri Hospitality Warta Breaking Macau News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Vaksin COVID-19 Hong Kong dilereni

vaksin 2
Databank COVID-19 mbukak-mbukak WHO

Amarga kemasan cacat, pabrikan Jerman Pfizer-BioNTech wis ngandhani Hong Kong lan Macau dina iki babagan masalah tutup nomer vaksin Cominarty nomer 210102.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pamrentah Hong Kong luput amarga ati-ati lan uga nundha batch nomer loro - nomer 210104.
  2. Miturut profesor Hong Kong, ora ana bukti yen masalah pengepakan kasebut bisa uga duwe risiko keamanan.
  3. Macau ngetutake nanging saiki mung nundha tembakan sing pertama jenenge.

Kanggo kepentingan keamanan umum, vaksin COVID-19 Hong Kong ditanggepi amarga masalah pengepakan 2 set vaksin ora ditliti. Vaksin BioNTech kudu disimpen ing -70 derajat Celcius, lan versi buatan China saka Sinovac minangka siji-sijine 2 vaksin sing kasedhiya ing Hong Kong.

Wiwit jam 8 bengi dina Selasa, Hong Kong statistik pamrentah nuduhake total 403,000 wong, utawa udakara 5.3 persen populasi kutha kasebut, wis divaksinasi. Saka jumlah kasebut, 150,200 wis nampa vaksin pertama vaksin BioNTech, dibandhingake karo 252,880 kanggo vaksin Sinovac.

Departemen Kesehatan arep nganakake rapat darurat babagan insiden kasebut karo Fosun Pharma, sing ngirim jab sing dikembangake dening BioNTech lan raksasa farmasi AS Pfizer.

Udakara rong jam sadurunge pratelan pemerintahan Hong Kong, Macau negesake manawa warga ora bakal nampa vaksin saka batch 210102 uga. Wara-wara saka pamrentah Macau ujar manawa vaksin kasebut ora ana risiko, BioNTech lan Fosun njaluk penundaan kasebut nganti rampung investigasi.

Mikrobiologi Universitas Hong Kong Ho Pak-tangan ujar manawa kutha kasebut bakal njupuk tindakan pencegahan sing padha karo Macau, nanging profesor kasebut negesake yen nganti saiki durung ana bukti-bukti risiko keamanan sing ana amarga masalah kemasan kasebut.

Gambar-gambar sing dikirim ing media sosial nuduhake pratandha ing njaba pusat vaksinasi Hong Kong, ujar manawa pamrentah dijangka nggawe pengumuman khusus mengko dina Rebo babagan operasine.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.