24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Burkina Faso Cote d'Ivoire Breaking News budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Jepang Breaking News Warta Pecah Liberia News Warta Breaking Niger tanggung jawab Warta Breaking Sierra Leone Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Dewan Pariwisata Afrika ngepung tangan Burkina Faso, Liberia, Niger, Sierra Leone alarm sing digedhekake ing Tokyo

Dewan Pariwisata Afrika ngepung tangan Burkina Faso, Liberia, Niger, Sierra Leone alarm sing digedhekake ing Tokyo
perdagangan gadhing jepang

Negara-negara Afrika nambah tekanan marang Pamrentah Tokyo supaya nutup pasar gadhing sadurunge patemon pamrentah 29 Maret.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Huruf saka papat negara Afrika wis dikirim menyang Gubernur Tokyo, Yuriko Koike, njaluk dilindhungi gajah saka perdagangan gadhing.
  2. Eksistensi pasar gadhing terbuka Jepang sing gedhe terus duwe pengaruh marang krisis perburuan, kanthi langsung lan ora langsung.
  3. Sanajan Jepang setuju nutup yaiku pasar gadhing ing 2016, ana bukti sing didokumentasikake perdagangan ilegal lan cacat sistematis ing kontrol perdagangan gadhing Jepang.

Papat negara-negara Afrika ndhesek Pamrentah Metropolitan Tokyo supaya nutup pasar gadhing sadurunge rapat pasukan tugas kanggo mriksa masalah kasebut.

Ing surat sing ditujokake kanggo Yuriko Koike, Gubernur Tokyo, wakil saka pamrentah Burkina Faso, Liberia, Niger, lan Sierra Leone nulis: "Saka perspektif kita, kanggo nglindhungi gajah kita saka perdagangan gadhing iku penting banget yen gadhing Tokyo pasar ditutup, mung ninggalake istiméwa.

"Nalika level perdagangan ing Jepang mudhun wiwit pucuk ing taun 1980an, eksistensi pasar terbuka amba Jepang terus mengaruhi krisis perburuan, kanthi langsung lan ora langsung, kanggo ngrangsang panjaluk terus gadhing nalika pasar liyane nutup nglindhungi gajah. ”

The Dewan Pariwisata Afrika (ATB) ndhukung banget inisiatif iki dening Burkina Faso, Liberia, Niger, lan Sierra Leon, ujar Cuthbert Ncube, Ketua ATB, saiki ing kunjungan resmi ing Pantai Gading.

Ing 2016, Jepang setuju kanggo nutup pasar gadhing ing rapat kaping 17 Konferensi Para Pesta (CoP17) menyang Konvensi PBB babagan Perdagangan Internasional Spesies liar Fauna lan Flora (CITES). Nanging surat kasebut nyathet manawa "sanajan ana bukti bukti perdagangan ilegal lan cacat sistematis ing kontrol perdagangan gadhing Jepang, Pamrentah Jepang ora tumindak nindakake komitmen lan nutup pasar gadhing, supaya kita njaluk langsung menyang Tokyo kanggo tumindak. ” 

Papat negara kasebut kalebu anggota Koalisi Gajah Afrika, klompok 32 negara Afrika sing darmabakti kanggo nglindhungi gajah Afrika kalebu saka perdagangan gadhing. Dewan Sesepuh koalisi ngirim korespondensi sing padha karo gubernur Tokyo ing wulan Juni 2020, nantang dheweke "menehi conto inspirasi internasional, lan nuntun Jepang ing jalur konservasi sing progresif."

Rapat pamrentah Tokyo mengko Komite Penasihat Regulasi Perdagangan Gading , sing dikenani pambiji babagan perdagangan lan peraturan gadhing ing kutha kasebut, bakal diwiwiti tanggal 29 Maret. Rapat iki dibukak kanggo publik lan bakal dilancarake kene saka 2:00 nganti 4:00 PM wayah Tokyo (07: 00-09: 00 UTC). Laporan saka Komite Penasihat dijangka sawetara wulan.

Tumindak koalisi kasebut minangka bagean saka upaya internasional kanggo mbujuk Gubernur Koike lan panitia nutup pasar gading Tokyo lan kalebu surat saka:

- 26 organisasi lingkungan lan konservasi non-pemerintah internasional (18 Februari 2021) (Basa Inggris) (Jepang)

- Asosiasi Kebun Binatang & Akuarium (Juli 31, 2020)

- Simpen Gajah (Juli 8, 2020)

- Walikota New York, Bill de Blasio (Mei 8, 2019).

"Perdagangan gading kudu dilarang langsung ing Tokyo - pusat penjualan gadhing lan ekspor ilegal Jepang - tanpa ngenteni tanggapan tingkat nasional," ujare Masayuki Sakamoto, direktur eksekutif Tiger Japan and Elephant Fund. "Jepang wis ketinggalan negara liya nalika nutup pasar gadhing, mula tumindak sing ditindakake panitia kasebut bakal ditindakake dening komunitas internasional."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.