Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional budaya Italia Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Benigni maca Dante ing Quirinale

Benigni maca Dante ing Quirinale
Benigni maca Dante

Ing acara perayaan "Dantedi" (dina Dante) ing ngarsane Presiden Republik Italia, Sergio Mattarella, lan Menteri Budaya, Dario Franceschini, Roberto Benigni maca XXV Canto del Paradiso ing Salone dei Corazzieri ing Quirinale ing TV langsung.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Benigni ujar manawa Dante nulis Surga kanggo ngilangi wong-wong saka kahanan sedhih, sing bisa kita gunakake saiki.
  2. Acara La divina Commedia dirayakake tanggal 25 Maret yaiku mengeti pati Dantes ing taun 1321.
  3. Sajrone acara kasebut wiwit musim semi nganti musim gugur Dante Alighieri lan Francesca da Rimini, karakter Komedi Ilahi sing paling misuwur lan paling disenengi ing jagad iki bakal dirayakake kanthi 30 acara budaya sing terkoordinasi.

Aktor Tuscan (Hadiah Nobel) negesake Dante nulis puisi Surga "kanggo ngilangi wong-wong saka kahanan sedhih, kasusahan, mlarat sing ditemokake lan nuwuhake rasa seneng."

Apa kabegjan kanggo Dante? Pungkasan Swarga - bagean katelu lan pungkasan saka Komedi Ilahi Dante - minangka kepinginan tanpa wates sing kudu diidentifikasi saben wong lan bisa gabung maneh karo kasunyatan ilahi. "Saben kita," ujare Benigni, "rumangsa ana percikan abadi ing jero, lan Dante ngerti. Sawise maca Surga, yen sampeyan maca kanthi ngeculake, sampeyan ora bakal ndeleng wong liya kanthi gangguan utawa ora peduli, nanging minangka misteri misteri, penjaga takdir sing gedhe banget. "

Dantedi

Ing tanggal 25 Maret, sedina muput dikhususake kanggo Dante kanggo ngrayakake pujangga paling luhur iki sing, sajrone ayat-ayat kasebut, menehi identitas menyang Italia pirang-pirang abad sadurunge dadi negara. Pakaryanipun taksih nyritakake babagan papan mistis lan nyata banget, kaendahan lan kamanungsan ing kabeh aspek, kanthi pesen sing luwih kontemporer lan saiki saka saiki.

Dina iki kudu dirayakake kanthi cara khusus kanggo ngrayakake ulang taun pitung atus matine Alighieri. Iki sebabe saindhenging Italia, lan utamane ing Florence, Ravenna, lan Verona - telung kutha utama ing sejarah Dante .Ada atusan acara, gedhe lan cilik, sing ngajeni Dante lan Commedia.

La divina Commedia

Acara kasebut dirayakake tanggal 25 Maret yaiku ulang taune Dantes tilar donya ing taun 1321. Para ilmuwan wis nemtokake tanggal kasebut wiwitane lelungan menyang alam baka sawise Komedi Ilahi. Dina nasional iki kanggo Dante Alighieri didegake ing taun 2020 dening Dewan Menteri babagan proposal Menteri Dario Franceschini.

Dante ing donya lan acara

Jenius Dante diakoni dening kabeh jagad lan mesthine ora mung Italia sing pengin ngrayakake: ana ewonan acara sing diatur "saka ngisor" ing kabeh bawana, amarga inisiatif spontan.

Saliyane udakara satus sing disponsori dening Komite kanggo perayaan "Dante 700", ing antarane sing diusulake dening museum, arsip, lan perpustakaan Negara lan Kota Dante, kanggo Komite Nasional kanggo Perayaan ngakoni Pengetan 700 taun tiwas Dante Alighieri lan Perpustakaan Pusat Nasional Roma - BNCR - kabeh dikumpulake ing situs web: www.beniculturali.it

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - eTN Italia

Mario minangka veteran ing industri lelungan.
Pengalamane wis sumebar ing saindenging jagad wiwit taun 1960 nalika umur 21 taun wiwit njelajah Jepang, Hong Kong, lan Thailand.
Mario wis ndeleng Pariwisata Dunia berkembang nganti saiki lan nyekseni
karusakan saka root / testimoni jaman biyen pirang-pirang negara sing seneng modernitas / kemajuan.
Sajrone 20 taun kepungkur, pengalaman lelungan Mario wis konsentrasi ing Asia Tenggara lan pungkasane kalebu Benua India.

Bagéan saka pengalaman kerja Mario kalebu macem-macem kegiyatan ing Penerbangan Sipil
lapangan rampung sawise ngatur wiwitan kanggo Malaysia Singapore Airlines ing Italia dadi Institutor lan terus suwene 16 taun ing peran Sales / Marketing Manager Italia kanggo Singapore Airlines sawise pamisahan kaloro pamrentah kasebut ing Oktober 1972.

Lisensi Wartawan resmi Mario yaiku dening "Ordo Nasional Wartawan Roma, Italia ing taun 1977.