Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Tripadvisor ngalami penurunan meh miliaran dolar ing taun 2020

Tripadvisor ngalami penurunan meh miliaran dolar ing taun 2020
Tripadvisor ngalami penurunan meh miliaran dolar ing taun 2020
ditulis dening Harry Johnson

Miturut data paling anyar, TripAdvisor ngalami penurunan pendapatan 61% YoY ing taun 2020

Print Friendly, PDF & Email
  • Pandemi COVID-19 ora nglalekake situs web wisata lan pariwisata sing paling dibukak ing saindenging jagad
  • TripAdvisor ngalami kerugian banget ing taun 2020
  • TripAdvisor nyuda jumlah karyawan kanthi signifikan, mung setaun sawise nandur modal ing tenaga kerja

Industri pariwisata lan pariwisata minangka salah sawijining industri sing paling angel ditularake dening pandemi COVID-19 lan situs web wisata lan pariwisata sing paling dibukak ing dunya ora bisa dilalekake. TripAdvisor duwe salah sawijining taun paling ala lan ngalami penurunan pendapatan sing bersejarah. Miturut data paling anyar, TripAdvisor ngalami penurunan pendapatan 61% YoY ing taun 2020, kerugian meh nganti miliaran dolar sajrone setaun.

Lockdowns Mobilitas Global sing Mlumpat Menehi Jotosan Massive Kanggo Industri Pariwisata

Ing wiwitan taun 2020 negara-negara sekitar bakal nutup wates upaya kanggo nyuda efek COVID-19 sing wis ngancurake, nggawe momentum industri pariwisata sing kuat. Tripadvisor, salah sawijining situs web lelungan lan akomodasi sing paling populer ing saindenging jagad, ora kalis saka efek pandemi lan ngalami kerugian gedhe ing taun 2020.

Wiwit 2014, Tripadvisor lan industri lelungan umume, wis tren munggah ing akeh metrik ekonomi lan finansial. Ing taun kasebut minangka kaping pisanan Tripadvisor entuk penghasilan luwih saka $ 1B, angka sing durung ditindakake nganti kedadeyan ing taun 2020. Tripadvisor ngasilake bathi $ 604M ing taun 2020, meh $ 1B kurang saka pendapatan $ 2019B ing taun 1.56. Iki minangka penurunan 61% YoY saka 2019 lan meh 62% mudhun saka rekor paling dhuwur $ 1.61B ing taun 2018.

Pendapatan sing ditemtokake ing taun 2020 paling murah wiwit taun 2010 nalika perusahaan umure mung 10 taun.

Ngukur Ngurangi Biaya Miturut Tripadvisor - Meh 40% Karyawan lan Lebih saka 50% Mbuwang

Tripadvisor ngetrapake sawetara langkah nglereni biaya kanggo nanggepi pandemi kasebut. Biaya Jual lan Marketing mudhun dadi $ 316M ing taun 2020, level paling murah wiwit taun 2012 lan 53% luwih murah tinimbang angka $ 2019M nalika taun 672. Perusahaan uga njupuk keputusan angel kanggo nyuda jumlah karyawan kanthi signifikan, mung setaun sawise nandur modal ing tenaga kerja.

Ing taun 2019 Tripadvisor nambah tenaga kerja nganti 25% nganti kurang saka 4200 karyawan. Pengurangan tenaga kerja banjur dilebokake ing taun 2020, kanthi jumlah karyawan mudhun 38.1% dadi kurang saka 2600. Angka kasebut minangka nomer paling murah wiwit 2013 lan 23% kurang saka nomer 2018, taun sadurunge Tripadvisor ngembangake tenaga kerja.

Sanajan ana pengurangan kasebut, Tripadvisor isih nyuda kerugian signifikan $ 289 yuta ing taun 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.