24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Republik Dominika Editorial Warta Pamrentah Investments Mexico Breaking News News wong Keslametan Spanyol Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News Maneka Warta

UNWTO pengin WTTC gagal: Meksiko lan Republik Dominika dimainake dening Zurab Pololikashvili

UNWTO lan WTTC nggunakake Pamrentah Republik Dominika
zurabdom
ditulis dening Juergen T Steinmetz

KTT Global WTTC dijadwalake bakal nggabungake pimpinan industri perjalanan utama ing Cancun tanggal 25-27 April. Acara iki saiki dadi kompetisi ing Republik Dominika amarga pendekatan musuhan dening sekretaris jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO). Apa iki pungkasan kerjasama sing dibutuhake banget antarane sektor swasta lan publik ing industri pariwisata lan pariwisata?

Print Friendly, PDF & Email
  1. Plancongan lan Pariwisata wis cedhak. Mayuta-yuta kerja sing dipertaruhkan lan Sekretaris Jenderal UNWTO ngumumake perang nglawan WTTC.
  2. Kebutuhan kerja sama sing mbutuhake banget supaya pariwisata bali dadi konflik sing digawe dening siji wong, Sekretaris Jenderal UNWTO sing nyebabake Meksiko lan Republik Dominika kejiret.
  3. Kepiye pariwisata bakal mbukak karo Badan PBB sing pengin ngrusak obrolan sing dibutuhake banget karo pimpinan utama sektor swasta lan publik?

"Zurab ora bodho kaya sing dipikirake ing jagad ... dheweke iku ala… wong ala."
Iki minangka tembung saka Juergen Steinmetz, pangadeg Jaringan Pariwisata Dunia lan penerbit saka eTurboNews. Boikot karya sing ditindakake WTTC, kaya tamparan kanggo bisnis plancongan lan pariwisata paling gedhe, anggota Dewan Perjalanan dan Pariwisata Dunia (WTTC).

Gloria Guevara, CEO WTTC ujar: "Anggota kita nesu banget. Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, saiki nyoba boikot acara kita. Aku sakloron sedhih lan mangkel. Iki wayahe sektor mbutuhake pimpinan bisa kerja sama supaya ora boikot. ”

Global Guevara wis gelut kaya ora ana wong liya supaya industri pariwisata lan pariwisata global bisa bebarengan lan fungsine. Dheweke ana ing kana kanggo para anggotane wiwit menit wabah kasebut.

"Gloria lan aku ora mesthi duwe pendapat sing padha babagan carane ngatasi krisis iki, nanging kita saling ngurmati," ujare Juergen. "Saben wong sing sopan bisa ngerti manawa maju bisa entuk kabeh wong kerja bareng. Sekretaris Jenderal UNWTO njaluk pimpinan utama supaya rawuh ing acara UNWTO sing digawe ing menit pungkasan ing dina sing padha persis karo puncak WTTC ngina ora mung kanggo WTTC nanging kanggo wong-wong sing nyoba nylametake industri iki lan sistem PBB minangka kabèh Republik Dominika dadi tuan rumah acara kaya ngono ing ngendi akeh perusahaan anggota WTTC nindakake bisnis kanthi ringkes banget. Pariwisata minangka bagean utama saka PDB Republik Dominika, lan kudu dadi kepentingan Pamaréntah DR kanggo ngajeni sapa wae sing ngupayakake tujuan umum kanggo ngluncurake industri penting iki. "

Gloria Guevara saka Meksiko minangka CEO Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC) sing berbasis ing London, sawijining organisasi kanthi 200+ anggota sing kalebu perusahaan paling gedhe ing jagad wisata lan pariwisata global Akeh sing ujar manawa WTTC makili sektor swasta ing pariwisata . Organisasi Pariwisata Dunia, UNWTO minangka Badan Afiliasi PBB lan mesthine bakal makili sektor publik. Zurab Pololikashvili, 44, saka Republik Georgia minangka Sekretaris Jenderal UNWTO saiki.

Nganti pungkasan taun 2017, UNWTO lan WTTC ngoperasikake kaya kembar siam ing jagad wisata lan pariwisata global. Iki miturut kepemimpinan Dr. Taleb Rifai saka Yordania, minangka mantan Sekretaris Jenderal UNWTO sadurunge Pololikashvili njupuk alih kepemimpinan agensi iki.

UNWTO lan WTTC nggunakake Pamrentah Republik Dominika
Dr. Taleb Rifai lan David Scowsill

Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia dianggep minangka panguwasa global babagan kontribusi ekonomi lan sosial Pariwisata & Pariwisata. Sadurunge pangowahan kepemimpinan UNWTO, mantan CEO WTTC, David Scowsill, lan Dr. Taleb Rifai wis kerja sama maju kanggo ngembangake industri global sing penting iki.

Kabeh iki diganti tanggal 1 Januari 2018, nalika Zurab njupuk alih. UNWTO dadi organisasi tertutup sing dikelola dening siji wong nggunakake ancaman, lan pilih kasih kanggo ngamanake jabatane.

Favoritisme kanggo milih swara dadi prioritas sanajan jagad iki wiwit ngalami krisis sing paling parah - COVID-19. Ora ana siji konferensi pers sing media sing ora cocog wis diidini utawa takon wiwit Januari taun 2018. UNWTO wiwit ndeleng WTTC minangka pesaing lan dudu mitra. Mantan Sekretaris Jenderal Dr. Taleb Rifai ora bisa ditampa maneh kanggo acara penting, kayata Majelis Umum UNWTO. Gloria Guevara ora diidini ngomong ing acara kasebut lan lungguh ing jajaran pungkasan.

Donya mandheg ndeleng UNWTO, nanging sapa maneh sing kudu golek ing sektor publik :? Zurab nduwe boikot acara kaya Pasar Perjalanan Dunia, IATA, acara ICAO, lan liya-liyane. Sanalika, wong-wong sing makarya ing UNWTO nyuarakake frustasi kanthi rahasia, nanging dheweke ora gelem menehi pernyataan kanthi umum, amarga kuwatir yen bisa kerja yen dheweke ujar yen Sekretaris Jenderal ora seneng.

Ing wulan Januari, Zurab ora nggawe calon liyane entuk goyangake ing pemilihan Sekretaris Jenderal, lan dheweke bakal tetep gelar bergengsi kasebut suwene 4 taun. Ing wulan Januari dheweke ora ngurmati Kerajaan Bahrain kanggo njaluk cara pribadi.

Wong njero UNWTO ujar eTurboNews, "Dheweke pancen pemisahan lan mesthi boikot acara lan inisiatif sing dudu duweke."

Gloria Guevara nyoba nggabungake acara sing paling penting kanggo sektor swasta lan publik wiwit pandemi kasebut. WTTC Summitnext month dirancang kanggo njaluk pimpinan pariwisata jagad ketemu ing mbesuk KTT Global ing Cancun. Menyang kabeh rintangan lan sanajan ana data COVID-19 anyar sing rekor ing Meksiko uga gelombang Coronavirus kaping telu ing Eropa, Brasil lan Afrika, WTTC bertekad kanggo nggawe KTT Global 2021 minangka acara terobosan supaya masa depan Perjalanan & Pariwisata paling apik trek bisa.

KTT Global kaping 20 WTTC sing diantisipasi, diatur kanthi kemitraan karo Pamrentahan Quintana Roo lan bakal dianakake ing Cancun, Meksiko, wiwit tanggal 25-27 April 2021. Ora ana sing ngirit supaya acara iki aman lan efektif kanggo para wong sing padha melu kanthi fisik utawa virtual.

Pejabat pamrentah saka Meksiko marang eTurboNews sumber manawa negara kasebut kesal amarga UNWTO lan Republik Dominika amarga sabotase acara sing diantisipasi ing Cancun iki.

Mangkene kabeh fiasco iki diwiwiti.

Wulan kepungkur minangka tandha kapercayan marang pariwisata Dominika, Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili lagi plancongan ing Republik Dominika karo kulawarga.

Kanggo nggawe preinan dadi misi kerja sing kalebu kabeh lan umume mbayar, dheweke njupuk kesempatan kanggo ngunjungi Presiden DR, Luis Abinader ing dina istirahat pungkasan. Dheweke ujar marang menteri pariwisata David Collado, yen Republik Dominika minangka papan sing aman kanggo dikunjungi, ujar manawa Republik Dominika minangka conto ing jagad carane pariwisata bisa dikelola kanthi protokol sing tanggung jawab nalika COVID-19 ngatur supaya bisa narik minat internasional turis kanthi keamanan kesehatan.

UNWTO lan WTTC nggunakake Pamrentah Republik Dominika
Menteri Pariwisata Republik Dominika HE David Collado, lan Sekjen UNWTO Zurab Pololikashvili

Kamungkinan besar yen entuk persetujuan sing disepakati karo Sekretaris Jenderal, Menteri Pariwisata kanggo Republik Dominika ngirim surat menyang Menteri Pariwisata lan pimpinan industri ing Amerika, kalebu Amerika Serikat wingi.

Surat iki diwaca:

Aku seneng ngirim undhangan saka Sekretaris Jenderal UNWTO, HE Zurab Pololikashvili, lan Menteri Pariwisata Republik Dominika, HE Pak David Collado, kanggo rawuh ing rapat Menteri Pariwisata Amerika, kanggo dianakake tanggal 26 nganti 28 April 2021 ing Punta Cana, Republik Dominika.

Kind regards,

Esther Ruiz
Departemen Regional kanggo Amerika
[email dilindhungi]

Dina iki pejabat pamrentah ing Republik Dominika mbela undhangan kasebut kanthi ujar manawa dheweke duwe tanggal beda kanggo rapat sing disepakati nalika preinan kulawarga kerja Zurab. Zurab Pololikashvili sing minggu kepungkur njaluk ganti tanggal rapat dadi tanggal sing padha karo puncak KTT WTTC.

Saiki menehi pilihan kanggo ndeleng sapa karo UNWTO lan sapa karo WTTC. Pilihan sing angel yaiku yen pariwisata minangka sektor sing paling ala ing krisis dunya iki. Pemimpin pariwisata bisa uga wis ora ana ing acara kasebut.

Draft otomatis

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.