Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Berita Breaking Brunei Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Sultan Brunei nampi vaksin COVID-19 kaping pisanan

Sultan Brunei nampi vaksin COVID-19 kaping pisanan
Sultan Brunei nampi vaksin COVID-19 kaping pisanan, kampanye nasional diluncurake
ditulis dening Harry Johnson

Sawise injeksi dosis pertama, sultan wis setuju kanggo program vaksinasi COVID-19 nasional diluncurake

Print Friendly, PDF & Email
  • Program vaksinasi COVID-19 nasional Brunei diwiwiti sesuk
  • Wiwit Agustus 2020, Brunei wis siyap-siyap kanggo implementasi program vaksinasi
  • Brunei wis menehi wewenang khusus kanggo telung vaksin COVID-19 sing bakal digunakake ing negara kasebut

Negara Brunei Kementerian Kesehatan ngumumake manawa Sultan Brunei wis nampa dosis pertama vaksin COVID-19 sing dijupuk, amarga negara kasebut siyap kanggo ngluncurake program vaksinasi nasional wiwit sesuk.

Miturut menteri, Sultan Haji Hassanal Bolkiah entuk injeksi vaksin COVID-19 kaping pisanan ing istana kerajaan Istana Nurul Iman. Sawise injeksi dosis kaping pisanan, sultan wis setuju kanggo program vaksinasi nasional supaya COVID-19 diwenehake marang masarakat kanthi bertahap.

Wiwit Agustus 2020, Brunei wis siyap-siyap implementasi program vaksinasi ing negara kasebut. Negara kasebut nggawe Komite Teknis Vaksin COVID-19 kanggo sinau, mriksa lan ngevaluasi vaksin COVID-19 sing kasedhiya ing pasar kanggo mesthekake yen vaksin sing digunakake ing negara kasebut aman, efektif lan kualitas.

Adhedhasar riset lan evaluasi rinci, Brunei wis menehi wewenang khusus kanggo telung vaksin COVID-19 sing bakal digunakake ing negara kasebut, yaiku vaksin Oxford-AstraZeneca COVID-19, vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 lan vaksin Sinopharm COVID-19.

Menteri kesehatan ujar manawa otorisasi khusus iki, uga dikenal minangka Otorisasi Panggunaan Darurat, kanggo nyegah infeksi COVID-19 sajrone darurat kesehatan umum utawa pandemi, tujuane yaiku kanggo nggampangake akses lan vaksinasi kanggo nglawan pandemi sing njupuk akun penekanan dhuwur ing kritéria safety, efektifitas lan kualitas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.