24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Pusat turis Cox's Bazar mrentah supaya mandheg nalika ana COVID

Pusat turis Cox's Bazar mrentah supaya mandheg nalika ana COVID
Pusat wisata Cox's Bazar

Pamrentah distrik Cox Bazar mrentah supaya kabeh obyek wisata ditutup ing kutha pantai nalika ana infeksi virus corona anyar ing saindenging Bangladesh.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ing wulan Februari, turis teka menyang pantai Cox's Bazar, sing digodhog kanthi jumlah COVID-19 sing endhek.
  2. Wiwit jaman semana, ana akeh kasus coronavirus ing saindenging kutha Bangladesh.
  3. Arahan anyar mrentah supaya kabeh papan turis ing papan wisata kalebu pantai ditutup nganti tanggal 14 April.

Pusat turis Cox's Bazar dununge ing kutha iki ing pesisir kidul Bangladesh lan dikenal minangka pusat pariwisata kanthi garis pantai sing dawa saka pantai Laut ing sisih lor nganti Pantai Kolatoli ing sisih kidul.

Wakil Komisioner Md Mamunur Rashid ngaturake langkah kanggo nutup kabeh obyek wisata ing Cox's Bazar ing woro-woro sing digawe udakara jam 8:45 wingi, Kamis, 1 April 2021. Wakil Komisioner ujar manawa Menteri Pariwisata ngirim arahan menyang Administrasi Distrik wingi sore sawise muncul maneh infeksi virus corona ing negara kasebut.

Tempat wisata Cox's Bazar wis ditutup ing pertengahan Maret taun kepungkur sawise ndeteksi kasus pertama. Pamrentah mrentah kabeh agensi, kalebu Polisi Pariwisata, supaya tumindak kaya arahan kasebut.

Arahan kasebut mrentah supaya kabeh papan wisata ditutup ing Cox's Bazar nganti tanggal 14 April. Wiwitane kabeh hotel lan motel kudu ditutup, nanging Mamunur mengko negesake manawa para tamu tetep bisa tetep separo kapasitas.

Turis ora diidini ing pantai amarga pejabat wis nutup lan bisnis sing ana gandhengane karo pariwisata, kayata penyewaan jet ski, ujare Mohammad Mohiuddin Ahmed, sawijining pengawas polisi tambahan.

Ing wulan Februari kepungkur iki, Cox's Bazar nampani udakara sayuta turis ing akhir minggu kaping telu wulan iki kanthi luwih saka 400 hotel lan resort sing wis dipesen lan kabeh tiket udhara lan bus wis entek. Malah kabeh tiket kanggo kapal sing ditemtokake ing Pulo Saint Martin uga wis didol.

Saliyane papan wisata sing populer kayata Laboni, Inani, Himchhori lan liya-liyane, macem-macem wilayah ing distrik pesisir kayata Pulo Saint Martin, Taman Safari Dulahazra, Radiant Fish World lan akeh liyane sing antisipasi rame turis kanthi rame banget lan kenaikan rega barang-barang sing penting.

Lonjakan kegiatan turis ing Bangladesh kutha kasebut amarga kasunyatane nalika semana lagi nyekseni ambruk jumlah COVID-19 kasus lan pati saben dina.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.