Australia Breaking News aviation Pitakonan News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Wawancara Eksekutif: Kesehatan penerbangan Australia

Wawancara Eksekutif: Kesehatan penerbangan Australia
Profesor Michael Kidd babagan penerbangan Australia

Ing sawijining wawancara langsung, Peter Harbison saka CAPA - Pusat Penerbangan, ngobrol karo Profesor Michael Kidd, AM, sing dadi Kepala Petugas Medis ing Departemen Kesehatan ing Australia, kanggo ngrembug babagan kedadeyan ing kesehatan Australia lan industri penerbangan.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kapan Australia entuk tahap vaksinasi, yen saka sudut pandang kesehatan, masarakat bakal aman lelungan ing jagad iki?
  2. Plancongan wis ditumpuk banget ing Australia lan ing bagean liya ing donya amarga pandemi iki.
  3. Vaksin wis diluncurake kanthi darurat ing Australia.

Sajrone wawancara kanggo ngatasi efek coronavirus COVID-19 ing negara kasebut lan khusus penerbangan Australia, Profesor Kidd ngomong babagan taun sing ngganggu iki.

Wawancara diwiwiti karo Peter Harbison saka CAPA - Pusat Penerbangan, ngelingake Profesor Kidd manawa dheweke bakal nggawe dheweke ora nyaman. Waca - utawa rungokake - omongane Profesor.

Peter Harbison:

Dadi, aku bakal ngiseni udakara setengah jam, supaya sampeyan ora kepenak amarga kabeh kudu nandhang sangsara. Nanging sing biasane dakpentingake, Michael, jelas yaiku perspektif penerbangan. Ana akeh masalah liyane sing pancen durung mesthi lan sawetara luwih yakin, nanging bisa uga aku kepengin ngenteni sawetara wulan, aku ora ngerti pirang-pirang, nalika vaksin wis cukup -distribusi loro ing Australia lan internasional.

Kita wis akeh ngrungokake diskusi babagan maskapai sing ujar manawa dheweke ora mbutuhake kabeh wong sing divaksinasi pesawat kasebut, lan miturutku, aku kalebu angel banget, amarga mung siji, iku kalebu bagean saka pancen lelungan total, nanging dakkira luwih penting kanggo mbuwang njaba lan mlebu. Dadi ing tahap apa kita ing Australia tekan tahap vaksinasi sing bakal sampeyan rasakake, saka sudut pandang kesehatan, sampeyan bakal bebas ngucapake, "Ya, sampeyan bisa lelungan jagad iki." Apa alangan kasebut? Apa kondhisi kasebut, lan suwene wektu sing ditindakake, miturut anane peluncuran sing diarepake saiki?

Michael Kidd:

Dadi, dadi pitakon sing rumit banget. Temenan, kita wis duwe wong sing teka ing Australia saka jaban rangkah, nanging mesthine kudu karantina nalika teka, lan kita kudu wong-wong sing ninggalake Australia duwe bebrayan kanggo lelungan menyang luar negeri. Nanging lelungan temenan wis ditumpuk ing Australia lan ing bagean liya ing donya minangka akibat saka pandemi kasebut, lan kita ora ngerti suwene wektu sadurunge bisa bali menyang level normal kanthi lelungan. Temenan, vaksin kasebut bakal menehi bedane, nanging program vaksin, mesthine mung wiwit diluncurake ing negara-negara jaban rangkah. Vaksin wis diluncurake kanthi darurat ing Australia. Kita mung wis entuk persetujuan saka Administrasi Barang Terapi saka vaksin Pfizer. Kita isih ngenteni dosis pertama vaksin Pfizer sing bakal teka ing Australia. Kita ngarepake manawa masarakat bakal ora nampa vaksin kasebut ing pungkasan wulan Februari iki, nanging peluncuran kanggo ngliput kabeh wong diwasa ing Australia diarepake bakal diwiwiti nganti Oktober taun iki.

Lan, mesthine, kita isih durung duwe vaksin sing wis dilisensi kanggo digunakake ing bocah. Vaksin Pfizer bisa digunakake kanggo wong umur 16 lan luwih, nanging tegese saiki kita ora bisa ngimunisasi persentase populasi sing signifikan lan persentase wong sing bakal ana ing pesawat. Sing ngerti babagan vaksin kasebut yaiku, saka uji coba klinis lan data liyane sing wis ditampilake, nyegah nyegah penyakit serius saka COVID-19 lan pati, nanging ana akeh perkara sing durung ngerti . Kita ora ngerti apa sampeyan wis divaksinasi apa sampeyan isih bisa kena infeksi COVID-19, tanpa asimtomatik, nanging isih kena risiko [ora bisa dirungokake 00:04:31] kanggo wong liya. Kita ora ngerti suwene kakebalan sing diwenehake saka vaksin bakal tahan. Kita ora ngerti wong sing wis kena infeksi COVID-19, lan ana luwih saka 28,000 wong Australia sing wis pulih saka COVID-19, kita ora ngerti suwene kekebalan kasebut bakal diwiwiti.

Dadi, saiki durung ana akeh sing ora dingerteni, nanging mesthine, kaya sing kedadeyan suwene taun kepungkur sajrone pandemi iki, kita luwih akeh sinau saben dina, mula muga-muga bisa dadi luwih jelas nalika program negara kita rampung wulan ngarep, nanging uga amarga kita tambah akeh pengalaman saka kedadeyan ing jaban rangkah lan utamane ing negara-negara sing saiki nggawe vaksin sajrone rong nganti telung wulan kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.