Breaking News Internasional budaya Warta Fashion Industri Hospitality News Mbangun maneh Keslametan Thailand Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Maneka Warta

Liburan Thailand Songkran: Ora ana karantina utawa kunci

Liburan Thailand Songkran: Ora ana karantina utawa kunci
Preinan Thailand Songkran

Menteri Kesehatan Umum Thailand Anutin Charnvirakul ujar manawa masarakat ora plancongan mulih nalika preinan Songkran kanggo seneng-seneng lan ngombe.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Songkran minangka preinan nasional Taun Baru ing Thailand sing kedadeyan tanggal 13 April.
  2. Menteri Kesehatan Umum negara kasebut ujar manawa masarakat isih bisa lelungan menyang provinsi liyane tanpa kudu karantina.
  3. Pelancong sing kena infeksi COVID-19, nanging kudu dikarantina kanggo keamanan kesehatan kabeh warga lan pengunjung.

Miturut Menteri Anutin Charnvirakul, sanajan provinsi wis dipérang dadi zona, kanthi warna miturut tingkat infeksi, ora ana sing bakal dikunci. Masarakat isih bisa plancongan nalika preinan Thailand Songkran menyang provinsi liyane tanpa kudu mlebu karantina nalika tekan tujuan sing dituju.

Mung wong sing bakal dadi dikarantina, bakal kena infeksi virus utawa dianggep beresiko tinggi, jelas menteri kasebut.

Atas saran manawa para wisatawan saka provinsi sing ditetepake minangka zona abang bisa nyebabake kuwatir nalika tekan propinsi liyane, Pak Anutin ujar manawa kasunyatane Songkran tradhisi, masarakat mulih utamane kanggo njaluk berkah saka para pinituwa sing dihormati. Dheweke ora mung mrana mung kanggo golek seneng-seneng, muter-muter, lan ngunjungi papan sing rame, jarene.

Songkran minangka preinan nasional Taun Anyar Thailand sing kedadeyan tanggal 13 April saben taun, nanging preinan kasebut wiwit tanggal 12-16 April. Ing taun 2018, kabinet Thailand ngluwihi festival kasebut ing saindenging negara nganti 5 dina iki supaya warga negara duwe kesempatan kanggo plancongan mulih kanthi plancongan.

Sajrone pandemi COVID-19, masarakat kudu ngindhari pakumpulan sing akeh. Menteri Kesehatan Masyarakat njaluk supaya masarakat tetep waspada lan ngati-ati, lan aja seneng-seneng. Cetha tenan virus kasebut nyebar ing klompok masarakat sing ngunjungi papan hiburan, jarene.

Aspek paling misuwur ing perayaan Songkran yaiku mbuwang banyu. Adat kasebut diwiwiti saka aspek reresik musim semi. Bagéan saka ritual kasebut yaiku ngresiki gambar Buddha. Nggunakake banyu berkah sing ngresiki gambar kanggo ngrendhem wong liya dianggep minangka cara kanggo ngurmati lan menehi rejeki. Uga ora lara yen wulan April minangka taun paling panas ing Thailand, mula yen direndhem minangka uwal saka panas lan asor.

Saiki wong Thai bakal mlaku-mlaku ing dalan sing gelut banyu nggunakake wadhah banyu utawa bedhil banyu utawa ngadeg ing pinggir dalan nganggo selang lan ngrendhem sapa wae sing liwat. Pengunjung bisa uga kapenuhan kapur, adat sing diwiwiti saka kapur sing digunakake para biksu kanggo menehi tandha berkah.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.