Klik kanggo gabung karo acara langsung sing bakal teka

Pateni Iklan (klik)

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu
Warta Lelungan Budaya etn Warta Fashion Warta Industri Perhotelan Warta Pengunjung Internasional mbangun Warta lelungan Thailand Warta Pariwisata Warta Transportasi Travel Tujuan Plancongan Warta Wisata Keamanan Plancongan & Darurat

Liburan Thailand Songkran: Ora ana karantina utawa kunci

Liburan Thailand Songkran: Ora ana karantina utawa kunci

Menteri Kesehatan Umum Thailand Anutin Charnvirakul ujar manawa masarakat ora plancongan mulih nalika preinan Songkran kanggo seneng-seneng lan ngombe.

  1. Songkran minangka preinan nasional Taun Baru ing Thailand sing kedadeyan tanggal 13 April.
  2. Menteri Kesehatan Umum negara kasebut ujar manawa masarakat isih bisa lelungan menyang provinsi liyane tanpa kudu karantina.
  3. Pelancong sing kena infeksi COVID-19, nanging kudu dikarantina kanggo keamanan kesehatan kabeh warga lan pengunjung.

Miturut Menteri Anutin Charnvirakul, sanajan provinsi wis dipérang dadi zona, kanthi warna miturut tingkat infeksi, ora ana sing bakal dikunci. Masarakat isih bisa plancongan nalika preinan Thailand Songkran menyang provinsi liyane tanpa kudu mlebu karantina nalika tekan tujuan sing dituju.

Mung wong sing bakal dadi dikarantina, bakal kena infeksi virus utawa dianggep beresiko tinggi, jelas menteri kasebut.

Atas saran manawa para wisatawan saka provinsi sing ditetepake minangka zona abang bisa nyebabake kuwatir nalika tekan propinsi liyane, Pak Anutin ujar manawa kasunyatane Songkran tradhisi, masarakat mulih utamane kanggo njaluk berkah saka para pinituwa sing dihormati. Dheweke ora mung mrana mung kanggo golek seneng-seneng, muter-muter, lan ngunjungi papan sing rame, jarene.

Songkran minangka preinan nasional Taun Anyar Thailand sing kedadeyan tanggal 13 April saben taun, nanging preinan kasebut wiwit tanggal 12-16 April. Ing taun 2018, kabinet Thailand ngluwihi festival kasebut ing saindenging negara nganti 5 dina iki supaya warga negara duwe kesempatan kanggo plancongan mulih kanthi plancongan.

Sajrone pandemi COVID-19, masarakat kudu ngindhari pakumpulan sing akeh. Menteri Kesehatan Masyarakat njaluk supaya masarakat tetep waspada lan ngati-ati, lan aja seneng-seneng. Cetha tenan virus kasebut nyebar ing klompok masarakat sing ngunjungi papan hiburan, jarene.

Aspek paling misuwur ing perayaan Songkran yaiku mbuwang banyu. Adat kasebut diwiwiti saka aspek reresik musim semi. Bagéan saka ritual kasebut yaiku ngresiki gambar Buddha. Nggunakake banyu berkah sing ngresiki gambar kanggo ngrendhem wong liya dianggep minangka cara kanggo ngurmati lan menehi rejeki. Uga ora lara yen wulan April minangka taun paling panas ing Thailand, mula yen direndhem minangka uwal saka panas lan asor.

Saiki wong Thai bakal mlaku-mlaku ing dalan sing gelut banyu nggunakake wadhah banyu utawa bedhil banyu utawa ngadeg ing pinggir dalan nganggo selang lan ngrendhem sapa wae sing liwat. Pengunjung bisa uga kapenuhan kapur, adat sing diwiwiti saka kapur sing digunakake para biksu kanggo menehi tandha berkah.

#bajangbali