Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pengadilan UE: Vaksinasi wajib ora nglanggar hak asasi manungsa

Pilih basa sampeyan
Pengadilan UE: Vaksinasi wajib ora nglanggar hak asasi manungsa
Pengadilan UE: Vaksinasi wajib ora nglanggar hak asasi manungsa
ditulis dening Harry Johnson

Keputusan pengadilan nguatake kemungkinan vaksinasi wajib miturut kondhisi pandemi COVID-19 saiki

Print Friendly, PDF & Email
  • Vaksinasi bocah kanggo penyakit umum minangka kapentingan sing paling apik
  • Langkah-langkah kasebut bisa dianggep 'perlu ing masyarakat demokratis'
  • Tujuane kudu nglindhungi saben bocah saka penyakit serius

Ing keputusan penting dina iki, Pengadilan Eropa kanggo Hak Asasi Manungsa (ECHR) mutusake manawa vaksinasi bocah kanggo penyakit umum minangka kapentingan sing paling apik lan 'prelu ana ing masarakat demokratis'.

Miturut ahli hukum sing spesialisasine ing Pengadilan Eropa kanggo Hak Asasi Manungsa Keputusan, keputusan pengadilan negesake kemungkinan vaksinasi wajib miturut kondhisi pandemi COVID-19 saiki.

Iki kaping pisanan ECHR mutusake babagan vaksinasi wajib kanggo bocah-bocah sing kena penyakit umum. Nalika kasus kasebut ditangani karo undang-undang Republik Ceko sing mrentahake supaya bocah-bocah sekolah duwe jab tumrap penyakit kayata batuk rejan, tetanus lan campak, keputusan kasebut duwe implikasi nalika njupuk COVID-19 wajib.

"Langkah-langkah kasebut bisa dianggep 'penting ing masyarakat demokratis," pengadilan njupuk keputusan penting nglawan anti-vaxxers.

"Tujuane kudu nglindhungi saben bocah saka penyakit serius," ujare pengadilan ing keputusan kasebut.

Para hakim nolak banding sing diajokake dening enem warga negara Republik Ceko sing didenda amarga ora tundhuk marang aturan vaksinasi wajib utawa anak-anake ditolak mlebu sekolah nursery amarga alesan sing padha. Wong tuwa kasebut ujar manawa aturan jab wajib kasebut nglanggar hak asasi manungsa.

Pengadilan ujar manawa nalika vaksinasi wajib ngasilake masalah sensitif, nilai solidaritas sosial kanggo nglindhungi kesehatan kabeh anggota masarakat, khususe wong-wong sing rentan banget, nuntut kabeh wong duwe risiko minimal kanthi nyiksa.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.