24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Warta Breaking Lesotho News wong Keslametan Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Suster Juliet Lithemba saiki dadi Pahlawan Pariwisata ing Lesotho kanggo nglawan COVID

Suster Juliet Lithemba, salah sawijining Pahlawan COVID ing Lesotho
ing
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pusat Berita PBB wis nuduhake kepiye wong kaya Thabana Ntlenyana saka Lesotho dadi pahlawan sejatine kanggo mbantu warga dheweke liwat pendemi COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
  1. Suster Juliet Lithemba nglambangake akeh pahlawan ing saindenging jagad sing kudu nindakake langkah-langkah ekstra kanggo ngatasi pandemi iki. Today Suster Juliet Lithemba dianugerahi gelar Pahlawan Pariwisata dening Networ Pariwisata Duniak.
  2. Ing pertengahan April, Lesotho nyathet meh 11,000 kasus virus kasebut kanthi 315 wong mati miturut WHO. Negara kasebut ngluncurake kampanye vaksinasi COVID-19 tanggal 10 Maret 2021 sawise nampa vaksin liwat Facility COVAX. Udakara 16,000 dosis wis ditrapake nganti saiki, utamane kanggo pekerja ngarep. 
  3. Didhukung dening Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), Dana Anak PBB (UNICEF), lan mitra liyane, panguwasa ngrancang pesen target kanggo klompok tartamtu ing komunitas kayata wong tuwa, rentan, lan anggota komunitas kanthi macem-macem kahanan kayata diabetes lan tekanan getih dhuwur. 

Pariwisata minangka penghasil mata uang utama kanggo Negara Afrika Selatan iki. Fighting COVID-19 bakal nggawe sektor iki urip maneh.

Kanggo Suster Juliet Lithemba, taun kepungkur "ora ana kabecikan lan sih-rahmat saka ndhuwur", nalika nerangake. Pendhudhuk Mt Royal Convent of the Sisters of Charity of Ottawa sing umur 77 taun, sing dununge ing distrik Leribe ing Lesotho, durung ngerti babagan COVID-19 nganti omah biara lan kanca-kancane liya kena infeksi virus sing mematikan kasebut. 

Kanggo nglindhungi populasi senior Lesotho, pamrentah wis nindakake inisiatif sing dikenal minangka kampanye Komunikasi Risiko lan Keterlibatan Komunitas. Kabeh babagan wong sing nulungi wong liya.

Lesotho, sawijining kerajaan sing dharatan ing sisih ndhuwur, dikubengi karo Afrika Selatan, disebrangi karo jaringan kali lan jajaran gunung kalebu pucuk Thabana Ntlenyana ing dhuwur 3,482m. Ing dataran tinggi Thaba Bosiu, cedhak ibukota Lesotho, Maseru, ana reruntuhan wiwit jaman pemerintahan Raja Moshoeshoe I. abad kaping telu. Thaba Bosiu ndeleng Gunung Qiloane sing apik, simbol sing tetep ana ing bangsa Basotho.

Dheweke wis masrahake uripe kanggo agama wiwit taun 1964, nalika isih umur 20 taun. Sajrone 47 taun pengabdiane, dheweke ora nate nemoni kacilakan kaya penyakit kaya ing pandemi COVID-19. 

Suster Lithemba minangka salah sawijining wong pisanan sing diidentifikasi minangka kasus sing dikonfirmasi ing Mei 2020 ing biara nalika dheweke pisanan mikir yen dheweke ngalami hawa. 

"Ora ngagetne aku yen nandhang gejala kaya flu amarga kabeh uripku, aku ngalami masalah flu biasa", jarene. 

Ora ana asil dandan 

Ora suwe saya apik amarga pirang-pirang dina kepungkur dheweke tekan Rumah Sakit Motebang, fasilitas sing sawetara blok saka biara kasebut, kanggo golek perawatan. Perawat sing nulungi dheweke dina kasebut ngandhani supaya mriksa COVID-19. 

Sawise dites positif kanggo virus kasebut, Suster Lithemba ditransfer menyang Rumah Sakit Berea kanggo isolasi lan ngawasi. Dheweke nggunakake oksigen saben dina suwene 18 dina. 

"Aku malah diwulang cara ngoperasikake mesin oksigen kasebut. Mesthine bakal nginep ing rumah sakit sing dawa. Iki, aku sinau nalika pirang-pirang dina kepungkur, "jarene. Ing sisih tengen amben dheweke yaiku adhine saka biara, sing angel banget ambegan, mangan utawa ngombe banyu. 

"Dheweke ora bisa ngulu utawa njaga apa-apa", ujare Suster Lithemba. Mengko, tanggane seda seda. 

Virus kasebut nyebar nyebar nganti saben dina, suster liyane bakal digawa menyang klinik pribadi sing paling cedhak, kanggo diwenehi oksigen. Sedulur paling tuwa ing antarane sadulur, yaiku 96 taun. 

Draft otomatis

'Kakehan prajurit' ilang 

Secara total, biara kasebut nyathet 17 kasus positif lan telung negatif. Nanging, kasus sing dikonfirmasi iki, pitu wis tilar donya. 

"Iki minangka wektu sing angel kanggo kita. Kita kelangan akeh prajurit ing perang iki, lan urip ora bakal padha ", ujare Suster Lithemba. Dheweke lan penghuni liya ing omah kasebut ujar manawa dheweke ora ngerti kepiye utawa ing endi penyakit kasebut bisa ditularake. 

Sawise gelombang virus pertama, omah biara kasebut nyewa perusahaan pembersih lan disinfeksi, mrentah kabeh wong supaya tetep protokol COVID-19 lan supaya kabeh pegawe tetep ing kampus. 

Kamar tamune ditutup sauntara, supaya kurang gerakan ing njero omah. 

Agawe serius 

"Saiki, kabeh kudu nginep ing kamare. Ana sanitasi ing saben kamar lan kabeh pintu masuk lan titik metu. Kita netepi jarak fisik ing ruang makan lan nalika sholat saben dinane. Kita wis nyekseni eksistensi virus iki kanthi cara sing paling angel, lan kita serius banget, ”ujare Suster Lithemba.

"Populasi tuwa utamane rentan marang COVID-19 lan kena pengaruh ora proporsional dening pandemi amarga risiko paling kena infeksi virus amarga sistem kekebalan awak sing ringkih lan kahanan kesehatan sing wis ana," ujare Richard Banda, Perwakilan Sapa Lesotho. 

Pramila tim PBB ing Lesotho nyengkuyung kegiyatan keterlibatan komunitas, utamane target target wong sing rentan, lan ngatur rapat khusus nalika diskusi babagan kesehatan higienis, nalika ngamatake Do lan Donya babagan pandemi COVID-19. 

"Kita kudu nambah gaweyan kanggo entuk Cakupan Kesehatan Universal, lan investasi kanggo ngatasi faktor-faktor kesehatan sosial lan ekonomi, kanggo ngrampungake ketimpangan lan mbangun jagad sing luwih sehat," ujare Pak Banda. 

Ing pertengahan April, Lesotho wis nyathet meh 11,000 kasus virus kasebut kanthi 315 korban miturut WHO. Negara kasebut ngluncurake kampanye vaksinasi COVID-19 tanggal 10 Maret 2021 sawise nampa vaksin liwat Facility COVAX. Udakara 16,000 dosis wis ditrapake nganti saiki, utamane kanggo pekerja ngarep. 

Gambar sing nylametake nylametake 

"Saben penyakit butuh obat, lan sanajan vaksin iki ora sampurna, paling ora minimalake kemungkinan mati lan lara parah. Iku kabeh pangarep-arep sing dibutuhake ”, Sister Lithemba ujar. 

Dheweke saiki njupuk kabeh langkah-langkah pencegahan sing kasedhiya, kanggo nyuda tingkat infeksi, nganti negara kasebut nyepetake pandemi kasebut. 

Minangka salah sawijining slamet COVID-19, Suster Lithemba ndhesek otoritas supaya nggunakake sumber daya supaya tim keterlibatan komunitas bisa ngunjungi kabeh penjuru ing saben distrik. Iki, jarene, kudu fokus kanggo nggayuh kabeh wong, kalebu ing wilayah sing angel digayuh. 

Jaringan Pariwisata Dunia ngakoni akeh pahlawan sing ora dingerteni ing krisis iki lan menehi Suster Juliet Lithemba kanggo kalebu pahlawan pariwisata.

Pesen kanggo jagad iki: Jupuk foto sampeyan yen sampeyan entuk.

SUMBER Pusat Berita UN

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.