Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News tanggung jawab Teknologi Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

IATA: Saiki utawa ora tau kanggo Single European Sky

IATA: Saiki utawa ora tau kanggo Single European Sky
IATA: Saiki utawa ora tau kanggo Single European Sky
ditulis dening Harry Johnson

SES penting banget kanggo industri transportasi udara Eropa sing aman, berkelanjutan, lan efisien

Print Friendly, PDF & Email
  • Proyek Single Sky Sky kanggo reformasi sistem manajemen lalu lintas udara Eropa bakal ambruk
  • Negara-negara Eropa kudu ndhukung usulan Komisi Eropa kanggo urip maneh inisiatif sing mandheg
  • Krisis COVID-19 nggawe keuntungan efisiensi SES luwih kritis tinimbang sadurunge

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngelingake yen proyek Single European Sky (SES) kanggo reformasi sistem manajemen lalu lintas udara Eropa bakal ambruk yen negara-negara Eropa ora ndhukung usulan Komisi Eropa kanggo urip maneh inisiatif sing mandheg.

"The Komisi Eropah wis nyoba ngirim mupangate SES wiwit wiwitan taun 2000an. Nanging ora aktif negara tegese ora ana target sing bisa digayuh. Undhang-undhang anyar, kaya sing diusulake Komisi, minangka siji-sijine cara kanggo meksa reformasi lan perbaikan sing dibutuhake banget. Nanging ketertiban lan pamrih tumrap negara-negara kunci EU lan panyedhiya layanan navigasi udara (ANSP) ngancam bakal runtuh upaya Komisi paling anyar, "ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.

SES penting banget kanggo industri transportasi udara Eropa sing aman, berkelanjutan, lan efisien. Antarane mupangate yaiku:

  • Peningkatan kinerja keamanan kanthi faktor sepuluh
  • Kapasitas sing luwih gedhe lan wektu tundha luwih sithik, menehi dorongan EUR 245 milyar kanggo PDB Eropa lan sejuta pekerjaan ekstra saben taun wiwit taun 2035
  • Potongan 10% ing emisi penerbangan EU, ndhukung Deal Green Green

"Krisis COVID-19 nggawe keuntungan efisiensi SES luwih kritis tinimbang sadurunge. Lan krisis iklim ndadekake keuntungan keberlanjutan penting. Eropa ngobrol babagan game sing penting babagan pentinge keberlangsungan lan daya saing. Wayahe tumindak kanggo ngetrapake tembung kasebut nganggo SES. Yen bobot gabungan krisis iklim lan krisis COVID-19 ora cukup meksa kanggo SES, mula angel ngerti apa sing bakal ana, "ujare Walsh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.