Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

Databank COVID-19 akses mbukak WHO perlu

vaksin 2
Databank COVID-19 mbukak-mbukak WHO
ditulis dening Galileo Violini

Ing minggu Minggu Imunisasi Dunia 2021, Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) nuduhake tambah akeh kapercayan lan kapercayan marang vaksin, nambah penerimaan vaksin, lan ngilangi alangan kanggo ngakses vaksin. Nanging, perlu dielingi yen sawise luwih saka setahun wiwit wabah COVID-19, sawetara masalah isih kurang dikenal.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Vaksinasi minangka alat sing bisa ngilangi pandemi coronavirus COVID-19.
  2. WHO lan agensi obat-obatan nandhesake risiko sithik kasus sing langka ora mbenerake keputusan sing entuk manfaat sosial luwih gedhe.
  3. Data saiki ora mangsuli pitakon COVID penting kayata vaksin kasebut nglindhungi virus genom sing mutasi utawa ngasilake efek samping sing parah.

Peran vaksin lan piranti proteksi pribadi, kayata topeng lan njaga jarak fisik, kanggo nyuda tingkat infeksi, lan rekomendasi uga kanggo wong sing kebal, amarga vaksinasi utawa infeksi sadurunge, diakoni sacara wiyar, sanajan kabutuhan topeng ing papan mbukak ora katon. Nanging, ana rong klompok masalah sing isih ana keraguan, sanajan akeh informasi sing diwenehake dening akeh kasus, sing nembé ngliwati ambang 140 yuta.

Klompok pisanan nuduhake kekebalan sing disebabake dening infeksi sadurunge utawa vaksinasi, lan durasi, kanthi tambahan kahanan sing durung mesthi disebabake dening virus. Iki nuduhaké rong pitakon utama. Apa kakebalan sing diwenehake dening infeksi nglindhungi supaya ora kena infeksi virus genom sing mutasi? Apa vaksin mung nglindhungi virus sing digunakake kanggo nyiapake?

Klompok nomer loro nuduhake kemungkinan vaksinasi ngasilake efek samping sing parah, kayata trombosis utawa uga kematian.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Galileo Violini