Airlines aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Hong Kong Industri Hospitality News Keslametan Warta Breaking Singapura Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Singapura - Gelembung Wisata Hong Kong telat maneh

Singapura - Gelembung Wisata Hong Kong telat maneh
hkgsin
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Seminggu maneh minangka sing paling anyar kanggo Hong Kong Singapore Travel Bubble sing diarep-arep kaping pisanan diumumake pisanan taun pungkasan ing wulan November lan maneh ing wulan Maret.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Hong Kong lan Singapura nundha woro-woro dina Kamis sing direncanakake babagan peluncuran gelembung perjalanan sing ditunggu-tungguo minggu ngarep, miturut rong Bloomberg News
  2. Sumber sing ora dingerteni ujar manawa ora ana sebab kenapa telat pengumuman kasebut, nanging diprakarsai dening pihak Singapura.
  3. Dikarepake tanggal wiwitan pangaturan lelungan bebas karantina bakal dipindhah menyang 26 Mei, saka 19 Mei.

Juru bicara Kementerian Perhubungan Singapura ujar manawa media lokal kalorone pihak durung nemtokake tanggal kanggo ngumumake kedadeyan gelembung perjalanan "nanging bakal ditindakake yen kita siyap, muga-muga cepet banget".

Singapura wis dadi panyengkuyung kanggo ngatur pakaryan kanggo nambah industri penerbangan lan pariwisata sing entuk pengaruh gedhe saka pandemi Covid-19

Wiwit wulan November, Singapura mung sawetara infeksi sing ditularake sacara lokal saben dina, umume wiwit ora ana kasus nganti udakara lima, nanging rata-rata nyumurupi 10 nganti 40 kasus impor saben dinane, amarga wong asing kanthi pas kerja lan pas siswa bali menyang negara kasebut.

Ing dina Rebo wengi, menteri tenaga kerja ngumumake 11 buruh migran ing asrama sing positif. Iki kedadeyan sawise buruh Bangladesh umur 35 taun, sing manggon ing asrama sing padha, tes positif dina Senen nalika dites rutin, sanajan wis divaksinasi lengkap.

Buruh kasebut wis ngrampungake dosis vaksinasi kaping pindho tanggal 13 April. 11 wong liyane sing tes positif kalebu kanca sakamar, lan dheweke duwe asil tes serologi positif - nuduhake infeksi kepungkur.

"Kasus-kasus kasebut langsung diisolasi lan dikirim menyang Pusat Penyakit Menular Nasional kanggo neliti kemungkinan panemuan maneh," ujare kementerian tenaga kerja ing sawijining pernyataan sing diterbitake pungkasan dina Rebo.

Sebagéyan luwih saka 60,000 kasus Covid-19 wiwit pandemi diwiwiti ing asrama sing kalebu campuran buruh migran Tiongkok Selatan lan daratan sing duwe ijin kerja utawa S-pass, lan nyekel lowongan kerja kanthi bayaran sithik ing konstruksi, galangan kapal lan pangolahan.

Hong Kong njaluk supaya wong-wong kasebut ora memenuhi syarat kanggo ngatur gelembung perjalanan, sadurunge diluncurake awal November pungkasan.

Singapura duwe salah sawijining tarif vaksinasi paling cepet ing Asia-Pasifik, sawise menehi 2.2 yuta dosis kanggo 5.7 yuta warga. Urip domestik umume bali dadi normal, sanajan keprihatinan nggawe maneh tuwuh amarga ana macem-macem virus anyar lan kasus global isih ana.

Hong Kong nyumurupi antara siji lan 30 kasus Covid-19 anyar saben dina sajrone minggu kepungkur lan samesthine bakal ngrekam luwih saka 20 kasus anyar ing dina Kamis miturut sumber, kanthi mayoritas kemungkinan kasus impor. Para ahli uga saya kuwatir babagan panyebaran varian coronavirus sing luwih infeksi.

Nganti saiki, udakara 10 persen saka Wilayah 7.5 yuta populasi wis nampa paling ora dosis vaksin kaping pisanan. 5.3 persen populasi, divaksinasi kanthi lengkap.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.