24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News News tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News Maneka Warta

Bandara Internasional Guangzhou nyalip ing Atlanta Hartsfield-Jackson minangka pusat paling sibuk ing saindenging jagad

Bandara Internasional Guangzhou nyalip ing Atlanta Hartsfield-Jackson minangka pusat paling sibuk ing saindenging jagad
Bandara Internasional Guangzhou nyalip ing Atlanta Hartsfield-Jackson minangka pusat paling sibuk ing saindenging jagad
ditulis dening Harry Johnson

Pangowahan rangking utamane ditindakake dening plancongan penerbangan maskapai ing Eropa lan Amerika Serikat

Print Friendly, PDF & Email
  • Bandara Internasional Baiyun pindhah saka papan nomer 11 ing taun 2019
  • Bandara Internasional Atlanta Hartsfield-Jackson wis mudhun ing papan nomer loro
  • Enem bandara Tionghoa liyane uga wis kacathet ing 10 pusat paling sibuk ing donya

Dewan Bandara Internasional (ACI) ngumumake manawa Bandar Udara Internasional Guangzhou Baiyun wis nyalip AS Bandara Internasional Atlanta Hartsfield-Jackson minangka pusat udara paling sibuk ing taun 2020.

Kanthi meh 43.77 yuta penumpang nganti taun 2020, Bandara Baiyun, dununge ing Guangzhou, China kidul, dadi puncak dhaptar hub paling sibuk ing donya, sing munggah saka papan nomer 11 ing taun 2019, ujare ACI ing sawijining pernyataan.

Hartsfield-Jackson, bandara AS sing wis dadi ndhuwur dhaptar luwih saka rong dekade, wis mudhun ing papan nomer loro, udakara 42.92 yuta penumpang sajrone taun iki.

Kejabi Baiyun ing Guangzhou, pangkalan utama maskapai penerbangan paling gedhe China, Southern Airlines Co., enem bandara Tionghoa liyane uga kacathet ing 10 paling sibuk adhedhasar lalu lintas penumpang, data ACI ditampilake.

Tim Tionghoa kalebu Beijing Capital International, Shanghai Hongqiao International lan bandara ing Chengdu ing kidul-kulon China, Shenzhen, sing cedhak karo Hong Kong, Kunming, ibukutha provinsi Yunnan ing China kidul-kulon, lan Xi'an, sawijining kutha ing sisih kidul-kulon China .

"Pengaruh COVID-19 ing pandemi lalu lintas penumpang global ndadekake penerbangan mandheg ing taun 2020 lan kita terus ngalami ancaman eksistensial," ujare Direktur Jenderal ACI Jenderal Luis Felipe de Oliveira ing pernyataan kasebut.

Pangowahan rangking utamane ditindakake dening penerbangan udhara sing mudhun dening maskapai ing Eropa lan Amerika Serikat, amarga kahanan pandemi sing parah lan penguncian nyebabake akeh permintaan lelungan lan mula penerbangan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.