Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Breaking News Walanda Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News tanggung jawab Teknologi Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Walanda mateni aplikasi sing dilacak COVID sawise ditemokake mbantu Google nglumpukake data pribadi

Pilih basa sampeyan
Panguwasa Walanda mateni aplikasi sing dilacak COVID sawise ditemokake mbantu Google nglumpukake data pribadi
Walanda mateni aplikasi sing dilacak COVID sawise ditemokake mbantu Google nglumpukake data pribadi
ditulis dening Harry Johnson

Data pribadi pangguna aplikasi dikumpulake dening program liyane sing diinstal Google kanthi gawan ing telpon Android

Print Friendly, PDF & Email
  • Aplikasi kasebut nggunakake framework Google Apple Exposure Notification (GAEN)
  • Aplikasi pihak katelu ora duwe akses menyang kode app
  • Aplikasi CoronaMelder ora bakal ngirim peringatan babagan infeksi potensial sajrone rong dina

Menteri Kesehatan, Kesejahteraan lan Olahraga Walanda ngumumake yen dinonaktifake aplikasi seluler COVID-19 sing dilacak sawise ditemokake manawa data pribadi pangguna dikoleksi dening program liyane sing dipasang Google kanthi default ing telpon Android.

Aplikasi CoronaMelder ora bakal ngirim peringatan babagan infeksi potensial sajrone rong dina, ujare kementerian kesehatan, sawise bocoran data ditemokake.

Aplikasi nggunakake Google Kerangka Pambocoran Apple Exposure Notification (GAEN) - kaya akeh aplikasi liyane sing digunakake ing saindenging UE. Bisa digunakake kanthi terus-terusan ngganti kode sing digawe kanthi acak sing diijolake ing antarane telpon sing cedhak - lan ngirimake peringatan marang wong-wong sing wis kontak karo wong sing mengko nyoba positif kanggo COVID-19.

Aplikasi pihak katelu ora duwe akses menyang kode kasebut. Nanging, pranyata iki ora kedadeyan ing telpon Android, lan aplikasi sing diinstal kanthi standar bisa maca data kasebut.

Ing sawijining pernyataan, pamrentah ujar manawa iki minangka 'pelanggaran Undhang-undhang Sementara ing aplikasi notifikasi [kanggo] COVID-19.' Pelanggaran kasebut pisanan ditemokake dening Jaringan eHealth ing saindenging UE lan dilaporake menyang Walanda tanggal 22 April. Penyelidikan diluncurake sakcepete sawise iku, Menteri Kesehatan Hugo de Jonge kanggo sementara nundha aplikasi kasebut, sanajan Google 'nuduhake' manawa wis tetep masalah. 

Nanging pamrentah ora njupuk kesempatan kanggo milih manawa masalah kasebut ditanggulangi sadurunge ngidini aplikasi bisa urip maneh. Bakal nggunakake rong dina kanggo "neliti manawa Google pancen wis ngatasi bocor," ujare kementerian kasebut.

Miturut Google, masalah kasebut ana ing 'pengidentifikasi Bluetooth acak sing digunakake dening kerangka Pemberitahuan Eksposur' sing 'bisa diakses sawetara kanggo sawetara aplikasi sing wis diinstal sadurunge.' Uga ujar manawa data sing diwenehake dening pengidentifikasi 'dhewe ora duwe nilai praktis kanggo aktor ala,' nambahake manawa pangembang aplikasi pihak katelu bisa uga ora ngerti data sing kasedhiya.

Google uga janji manawa perbaikan kasebut bakal 'kasedhiya kanggo kabeh pangguna Android ing dina mbesuk.' Aplikasi Walanda wis diunduh 4,810,591 wong ing tanggal 27 April, miturut situs web kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.