Airport aviation Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Caribbean Education Warta Pamrentah Hotel & Resor Mexico Breaking News News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

WTTC nyoba nggabungake sawetara jagad kanggo pemulihan pariwisata

178406484 10227109561395392 7245927475485412884 n 1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

WTTC nindakaken. KTT perjalanan lan pariwisata global kaping pisanan wiwit wabah COVID-19. Cancun, Meksiko dadi venue lan peserta saka macem-macem negara entuk istirahat saka Coronavirus sing ngrembug babagan langkah pariwisata sabanjure.
Ana akeh sing kudu ditindakake, ana akeh ketidakadilan lan tantangan. Sawetara masalah kaya mengkene.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Apa sampeyan ora kejawab KTT WTTC ing Cancun? Tonton kabeh acara ing eTurboNews saka artikel iki ing kaca 3.
  2. Sawetara pimpinan Pariwisata & Pariwisata sektor swasta lan publik terkemuka ing jagad iki nduwe semangat nggabungake lelungan internasional kanthi aman nalika nutup Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC) KTT Global.
  3. Global Summit milih Presiden lan CEO Karnaval Corporation, Arnold Donald, minangka ketua anyar WTTC, sing makili perusahaan paling gedhe ing sektor Pariwisata & Pariwisata pribadi global.

Anggota utama ing KTT sing bubar rampung ngrembug babagan carane bisa miwiti maneh lelungan internasional kanthi aman, nalika ngupayakake masa depan sektor sing luwih sustainable lan kalebu. 

Ketua WTTC anyar njupuk alih Ketua sing metu, Chris Nassetta, Presiden lan CEO saka Hilton, sawise telung taun sukses ing pucuking WTTC.

Sawise sukses KTT Global Cancun 2 dina, WTTC ngumumake Manila, ibukutha Filipina, bakal dadi tuan rumah KTT Global sabanjure kanthi tanggal sing bakal dikonfirmasi. 

600+ pimpinan bisnis, menteri pamrentah, lan pengambil keputusan utama saka sektor Travel & Pariwisata global kumpul ing Meksiko kanggo ngrembug babagan dalan pemulihan kanggo sektor sing gelut.

Cetha, partisipasi beda-beda miturut wilayah, lan nuduhake ing KTT perwakilan titik. Pimpinan saka Uni Eropa lan Afrika Selatan ora katon dhewe, nanging kepribadian utama liyane kayata Menteri Pariwisata saka Brasil; Roger Dow, kepala Asosiasi Perjalanan AS; utawa Isabell Hill, Direktur Kantor Pariwisata lan Pariwisata, Departemen Perdagangan Amerika Serikat, dirawuhi virtual hook up.

Puerto Rico minangka papan asline kanggo pertemuan puncak 2020. KTT 2020 dipindhah menyang Cancun. Alesan resmi amarga kerusakan angin topan. 2020 durung kedadeyan nganti saiki ing 2021. Mula WTTC uga ngrayakake 30 taun ing Cancun.

Ora nggumunake manawa Puerto Rico ora duwe bagean utawa katon ing konferensi WTTC minggu iki.

Miturut laporan media, Puerto Rico Tourism Co wis nuntut tuntutan ukum marang Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia (WTTC) kanggo njaluk pengembalian dana $ 1.5 yuta sing dibayar minangka bagean saka kesepakatan - sing wis rusak - dadi tuan rumah acara kasebut, kanggo pratelan sing diajukake ing Pengadilan Tinggi San Juan.

Ing wulan September 2019, rekan acara lokal, Discover Puerto Rico, nandatangani Memorandum of Understanding karo WTTC sing berbasis ing Inggris kanggo dadi tuan rumah KTT Global WTTC 2020 ing pulau AS ing wulan April 2020. WTTC mbutuhake $ 4 yuta saka host kanggo nggawa acara kanggo Puerto Rico.

Nanging, ing wulan Januari 2020, WTTC ngumumake ora bakal nganakake acara kasebut ing Puerto Rico, banjur pindhah menyang Cancún, Meksiko. Ditambah karo wara-wara kasebut yaiku negesake konfirmasi WTTC menyang Pariwisata Co yen bakal mbayar total $ 1.5 yuta, yen pamrentah nampa pembatalan acara kasebut, miturut tuntutan hukum kasebut.

Uga ilang ing Cancun yaiku Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO). Nalika Dr. Taleb Rifai dadi Sekretaris Jenderal UNWTO, kalorone WTTC lan UNWTO mesthi katon bareng lan ngoordinasi kegiatan. Iki mandheg nalika Zurab Nasional Pololikashvili, Georgia, dadi pucuk pimpinan organisasi afiliasi PBB ing taun 2018. Konfirmasi sepira UNWTO sing ilang amarga ana gandhengane ing pariwisata global yaiku kasunyatan sing saiki akeh anggota pamrentah UNWTO nganggep WTTC minangka mitra sing bisa dipercaya. Iki nerangake minat sing gedhe karo sektor publik uga dadi bagean saka tren WTTC.

Sanajan WTTC nggambarake perusahaan lelungan paling gedhe ing donya, amarga pandemi utawa basis anggota tujuan sing gumantung karo pariwisata kalebu Nepal, Asia, lan Afrika, Pasifik ora bisa dadi bagian saka diskusi sing penting iki. Menteri Jamaika Edmund Bartlett menehi swara kanggo akeh wong. Juergen Steinmetz, Ketua Jaringan Pariwisata Dunia (WTN) sing makili akeh perusahaan menengah lan cilik ing 127 negara, nganakake acara kasebut minangka dudu anggota.

Peserta sing paling misuwur lan wong sing nampa akeh penghargaan lan penghargaan yaiku Hon. Ahmed Al Khateeb, Menteri Pariwisata Arab Saudi. Dheweke uga ngirim alamat intine. Arab Saudi diwenehi kesempatan kanggo WTTC duwe kantor regional ing Kerajaane. Arab Saudi uga tekan Meksiko lan Karibia kanthi investasi lan kesempatan kerja sama. Arab Saudi uga omah pusat UNWTO regional anyar lan pusat karo Pusat Pariwisata Global lan Ketahanan Krisis uga wis direncanakake. Menteri kasebut ujar nalika negarane ngumumake visa pariwisata sadurunge jagad kasebut COVID-19, 40,000 aplikasi diarepake. Kasunyatane ana 400,000.

Lawan khusus ing AS, Kanada, Eropa, lan Australia ngelingake pelanggaran hak asasi manungsa serius ing Arab Saudi. Nanging, kasunyatane, sanajan ana tantangan kasebut, potensi pariwisata kanggo Kraton gedhe banget.

Vaksin dhewe dudu wangsulan. Waca babagan iki lan tantangan liyane sing dibahas lan nonton acara sing diarsipake online. Klik ing Kaca Sabanjure.

Salah sawijining Menteri Pariwisata paling global lan juara kanggo kabutuhan tujuan sing luwih cilik saka pariwisata, Hon. Edmund Bartlett saka Jamaika saiki duwe karantina 2 minggu nalika bali menyang Jamaika. Dheweke ngerti pentinge acara kasebut ing Cancun kanggo menehi masalah kepribadian Karibia lan tujuan liyane sing luwih cilik kanggo bersaing karo negara maju raksasa kalebu AS, Eropa, lan Inggris.

Vaksin dhewe ora bisa dadi wangsulan. Kudu ana keseimbangan keadilan. Inggris bakal duwe kaluputan ing "politik vaksin" lan diskriminasi sing ora adil yen nglarang lelungan menyang negara kaya Jamaika wulan ngarep amarga nomer vaksinasi ing negara-negara kaya Jamaika sithik banget.

Nanging, Pak Bartlett ngajak Inggris supaya ngurmati hubungan Persemakmuran sing bersejarah kanthi nuduhake pasokan vaksinine karo Jamaika lan negara-negara miskin liyane.

Kasunyatane yaiku 10 negara duwe sudhut luwih saka 70 persen kabeh vaksin ing jagad iki lan vaksinasi populasine kanthi 5 kali lipat saka tingkat liyane ing saindenging jagad.

Sejatine uga akeh negara sing diarani mlarat bisa njaga pengunjung lan warga luwih aman tinimbang negara-negara sing luwih sugih kanthi protokol sing ketat sing dirancang kanggo kahanan kasebut. Akeh anggota Jaringan Pariwisata Dunia (WTN) ukuran cilik lan medium kuwatir karo ketimpangan iki lan rumangsa bakal lara. "Kita mung aman yen kabeh kita aman," ujar Presiden AS Biden. Ana 170 mantan Kepala Negara lan panampa Hadiah Nobel sing meksa Presiden AS nyurung pengabaian perlindungan paten sauntara supaya negara-negara miskin bisa ngasilake utawa entuk vaksin kanggo populasi. Tuladha paling ala saiki lagi ditindakake ing India.

Ing kaping pisanan ing donya, WTTC ngatur acara kaping pisanan kanthi langsung wiwit wabah pandemi kasebut - kanthi puluhan ewu liyane gabung kanthi virtual - nalika tundhuk karo protokol kesehatan lan kebersihan kelas internasional. eTurboNews nyedhiyakake jaringan global kanggo WTTC gratis. Kabeh anggota WTN uga diajak nonton langsung lan komunikasi karo peserta WTN ing Cancun liwat WhatsApp.

Pengujian rutin kasedhiya kanggo kabeh delegasi sing rawuh sajrone KTT kasebut kanggo njamin keamanane dadi penting.

Saka 1,000 tes, 2 utawa 3 bali positif. "Kita ora ngidini wong-wong sing positif nyoba mlebu ing acara kasebut," ujare Gloria Guevara, Presiden & CEO WTTC.

Gloria ujar: "WTTC nggabungake pimpinan sing luar biasa saka sektor swasta lan publik ing saindhenging Travel & Pariwisata ing KTT Global kita, kanthi semangat kepengin urip maneh lelungan internasional kanthi aman.

"Kehadiran kita ing kene, nuduhake manawa kita bisa nerusake plancongan internasional maneh kanthi ngawasi protokol kesehatan lan keamanan paling anyar, sing WTTC mbantu mbantu bisnis gedhe lan cilik ing saindenging sektor.

"Kita wis nuduhake manawa kanthi persatuan, sektor swasta lan publik ing Plancongan & Pariwisata bisa nyurung pangowahan lan supaya jagad iki pindhah supaya bisa miwiti lelungan, njelajah, lan nuduhake pengalaman kanthi langsung.

"Kita ngrampungake KTT Global ing Cancun kanthi yakin manawa kita bisa nyengkuyung sektor sing bakal ngasilake pemulihan ekonomi ing jagad lan nggawa wong bali bareng-bareng amarga mupangat sing bisa ditindakake Perjalanan & Pariwisata internasional."

Miturut tema "Nyawiji Dunia kanggo Pamulihan," Menteri Pariwisata saka saindenging jagad lan pimpinan bisnis Perjalanan & Pariwisata setuju yen ana perlune kolaborasi publik lan pribadi sing luwih gedhe.

Ing sesi Dialog Pemimpin Global WTTC, dheweke ngrembug babagan carane sektor kasebut bisa ngatasi masalah penting kanggo nglindhungi proyek, nyimpen bisnis, lan ndhukung ekonomi global kanthi cara sing aman kanggo lelungan internasional.

Pentinge nggunakake teknologi digital, kayata biometrik, kekuwatan utama ing jagad pasca-COVID-19, diakoni minangka kritis kanggo nggawe lelungan lelungan tanpa kontak, aman, lan rapi.

WTTC uga duwe komitmen kanggo ngupayakake masa depan sing luwih inklusif lan berkelanjutan. Dheweke janji kanggo ndhukung lan ningkatake kesetaraan gender lan kesetaraan, uga nambah perwakilan wanita ing peran kepemimpinan kanthi ngluncurake Inisiatif Wanita kanthi pambiyantu 18 pemenang gelar single Slam, Martina Navratilova. 

KTT Global nuduhake penandatanganan Proklamasi Inisiatif Wanita WTTC, sing ngakoni kontribusi wanita ing saindenging jagad lan pentinge lingkungan sing adil kanggo wanita supaya bisa maju dadi pimpinan, wirausaha, lan inovator.

Ing kaca sabanjure, sampeyan bisa nonton kaloro dina kanthi nggunakake acara kasebut eTurboNews siaran langsung. Klik ing Kaca Sabanjure.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.