Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News News Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Angin angin topan sing mateni mateni 11, atusan wong cilaka ing China

Angin angin topan tiwas 11, puluhan wong cilaka ing Tiongkok
Angin angin topan sing mateni mateni 11, atusan wong cilaka ing China
ditulis dening Harry Johnson

Angin badai ngalahake kutha Tiongkok Nantong

Print Friendly, PDF & Email
  • 11 wong tiwas amarga topan ing China
  • 3000 wong dievakuasi amarga angin topan
  • Sangang kru saka prau mancing sing gagal nalika badai ilang

Topan gedhe banget nyerang kutha Nantong ing Tionghoa wingi bengi, paling ora mateni 11 wong lan korban jiwa luwih saka satus warga.

Angin galak njabut wit-witan, nyuwek atap lan facade saka bangunan lan ngirim lebu mbebayani mabur liwat dalan sing rame ing kutha sing udakara pitung yuta wong.

Umume wong sing kelangan nyawa ditabuh wit-witan lan cagak telpon sing tiba utawa ditiup menyang kali Yangtze sing ngliwati kutha kasebut udakara udakara 62 mil saka Shanghai.

Udakara 3,000 warga sing wis dievakuasi saka kutha iki nalika udan es batu ukuran marmer nempuh wilayah kasebut.

Pejabat lokal saiki nindakake operasi penyelamatan kanggo nemokake sangang anggota kru sing ilang saka kapal nelayan sing gagal nalika badai. Nganti saiki, ana rong anggota liyane sing wis sukses ditulungi. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.