Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| Lengganan | Media Sosial Kita|

Pilih basa sampeyan

Mung 16 persen populasi donya sing duwe akses menyang vaksin. Iki nggambarake mayoritas jagad pisanan. Keserakahan perusahaan bisa ngrusak kabeh wong- lan bisa dadi luwih ala lan luwih mematikan.

Print Friendly, PDF & Email

1) Amarga paningkatan dramatik saka pandemi Covid-19 ing India, tekanan saya rame ing negara-negara Kulon sing sugih, kalebu Jerman, kanggo ngeculake paten vaksin.

2) Yen ora, kenaikan produksi vaksin sing dibutuhake banget ora bisa ditindakake, miturut panjaluk anyar saka Amnesty International lan sekitar 30 organisasi bantuan lan hak asasi manungsa liyane.

3) Miturut iku, Jerman tetep nolak ngeculake hak paten - lan malah nyoba nglegakake India kanthi pangiriman pitulung. Cacah sing padha kanggo negara-negara sugih liyane, kalebu Amerika Serikat.


Luwih saka 30 organisasi bantuan internasional lan hak asasi manungsa nguatake panjaluk supaya paling ora mbebasake paten kanggo vaksin Covid-19.

Iki kalebu Health anyar tanpa Inisiatif Perbatasan dening Jaringan Pariwisata Dunia.

Umume "dingerteni" manawa "amarga kapasitas produksi winates saiki ora kasedhiya dosis vaksin" kanggo nyukupi kabutuhan global.

Mula, kanthi pencabutan paten kasebut, kesempatan kudu dibukak manawa vaksin liyane bisa diproduksi ing pirang-pirang lokasi mengko, miturut panggilan sing nembe diterbitake Amnesty International. Yen ora, "kenaikan produksi sing dibutuhake ora bisa ditindakake.

Print Friendly, PDF & Email
>