Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga Investments LGBTQ Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Vaksin COVID-19: Sing Pertama, Rakah Korporat, Welas asih karo Kita Kabeh

Pandemi iki ora bakal "rampung yen kabeh wong ing Eropa wis diimunisasi", "mung yen virus kasebut dikalahake ing saindenging jagad".

Iki dileksanakake nalika bubar rampung Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC) KTT ing Cancun nalika mantan presiden Kolombia Santos ngucapake ujar Presiden AS Biden:

"Ora ana sing bakal aman nganti kabeh wong aman."

Tembung-tembung kasebut miwiti surat terbuka sing ditandatangani 170 kepala negara lan panampa hadiah Nobel menyang Presiden Biden supaya bisa langsung ngrampungake masalah iki.

Dina iki Biden negesake Pamrentah AS saiki lagi ngrembug babagan masalah paten karo Organisasi Perdagangan Dunia lan liya-liyane.

Utamane, "penimbunan vaksin", kaya sing dipraktekke ing AS khusus, ngrusak "upaya global kanggo mesthekake yen kabeh wong ing endi wae dilindhungi saka Covid-19," ujare wakil saka Amnesty International: "Yen kahanan iki dudu ganti, kapentingan lan bathi sawetara bakal nemtokake nasib mayoritas. "

Potensi sing ora digunakake

Banding, sing didhukung, antara liya, Human Rights Watch, Oxfam International, Bread for the World, lan Medico International - organisasi sing ujar Jerman seneng ngrujuk supaya bisa legitimasi agresi kebijakan manca negara-negara manca - ana gandhengane karo nomer akeh panjaluk sadurunge kanggo laporan lan kegiatan politik kanthi tujuan sing padha.

Ing tanggal 2 Oktober 2020, India lan Afrika Kidul ngirim proposal menyang Organisasi Perdagangan Dunia (WTO) kanggo nundha paten vaksin Covid-19 paling ora sajrone pandemi kasebut.

Langkah iki didhukung dening atusan anggota parlemen, serikat pekerja, lan ilmuwan ing Uni Eropa lan AS, ing ngendi perusahaan vaksin utama duwe kantor pusat.

Iki uga didhukung dening Direktur Jenderal WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. Yuta wis mlebu petisi babagan efek kasebut.

Prakiraan wis beredar pirang-pirang minggu, saiki kurang saka separo kabeh kapasitas produksi sing kasedhiya ing saindenging jagad digunakake kanggo ngasilake vaksin Covid-19: Potensi kuat ora bisa ditindakake.

Sing sugih dhisik

Pelepasan paten vaksin dicegah dening UE kalebu Republik Federal Jerman, Swiss, lan Inggris Raya uga Amerika Serikat, sing kabeh kalebu bagean sing makmur ing dunya nyegah akses menyang vaksin menyang pirang-pirang wilayah ing ndonya.

Miturut dhaptar saiki sing dipikolehi dening kantor berita AFP, vaksin sing diprodhuksi saiki wis inokulasi 47 persen dosis sing diwenehake nganti saiki - miliaran - ing antarane para pedunung, sing mesthi wae meh 16 persen populasi donya.

Bentenipun, negara-negara paling miskin ing donya, ing ngendi meh 10 persen populasi global urip, nampa mung 0.2 persen kabeh dosis vaksin sing dikirim nganti saiki, lan rolas negara malah ora nampa apa-apa. Ing badan WTO sing tanggung jawab ("Dewan TRIPS"), negara-negara sugih minggu kepungkur protes nglawan panjaluk India, utamane, kanggo pungkasane menehi paten.

India ngalami tekanan tartamtu wiwit pandemi mundhak ing kana lan nyebabake sistem kesehatan ambruk. Blokade total negara-negara sugih nyebabake "wabah" emosional ing rapat pungkasan Dewan TRIPS, lapor media India.

Bisa diramal manawa ora bakal bisa ngimunisasi populasi jagad sing mlarat tanpa ngatasi masalah paten

Milyar bathi

Apa sing diupayakake dening Berlin, Brussels lan Washington kanthi blokade paten sing dituduhake dening ekspektasi penjualan lan bathi saka klompok BioNTech / Pfizer.

Ora kaya AstraZeneca utawa Johnson & Johnson, sing janji bakal adol vaksin kanthi rega produksi tanpa bathi nganti pungkasan pandemi, BioNTech lan Pfizer wis ngasilake bathi gedhe.

Pfizer ngumumake ing wulan Februari manawa ngarepake adol vaksin Covid-19 bakal mundhak adol udakara 15 milyar dolar AS kanthi wates laba meh 30 persen; sing bakal bathi luwih saka $ 4 milyar. Amarga Pfizer lan BioNTech nuduhake bisnis vaksin kanthi 50/50, perusahaan adhedhasar Mainz, Jerman bisa ngarep-arep bathi sing padha - bisa uga luwih akeh.

Ing Jerman perusahaan mung vaksin kasebut. Kasunyatan manawa Uni Eropa bubar nindakake pesanan tindak lanjut 1.8 milyar dosis vaksin saka BioNTech / Pfizer kanggo periode pungkasan taun 2021 nganti 2023 dikritik dening para ahli amarga Uni iki "nggawe awake dhewe gumantung karo pabrikan siji" .

Nanging, kanggo kaloro perusahaan kasebut, menehi jaminan kesepakatan unik.

Kesempatan kanggo Jerman dadi lokasi bisnis Pfizer, perusahaan farmasi paling gedhe ing saindenging jagad nganti adol divisi umume, bisa ngarep-arep “bali menyang ndhuwur taun iki - lan luwih nguntungake tinimbang sadurunge. Iki amarga bathi pandemi, miturut lingkaran bisnis.

BioNTech, ing tangan liyane, nganti saiki minangka perusahaan ukuran menengah kanthi omset kurang saka 110 yuta euro ing taun 2019, kanthi bertahap bakal dadi "perusahaan farmasi independen, integral" miturut rencana investor utamane Thomas Strüngmann.

Kesempatan iki bakal sukses ing Jerman kaping pisanan "ing pirang-pirang dekade". Teknologi mRNA adhedhasar vaksin BioNTech / Pfizer diklasifikasikake dening para ahli minangka teknologi medis ing mangsa ngarep kanthi potensial bisnis sing gedhe banget.

Oliver Schacht, ketua asosiasi pengusaha bioteknologi BIO, dikutip nalika ujar: "Pasar global milyar dolar: Terobosan sing digayuh BioNTech minangka" kesempatan sing apik kanggo Jerman dadi lokasi biotek ". Mesthi wae, iki mbebayani kanggo mbebasake paten vaksin: Yen sampeyan nampa, "teknologi mRNA anyar bisa ditangkep ing Rusia lan China," miturut lingkaran industri

Kapenuhan perawatan gejala Patut, Jerman terus nolak ngeculake paten kasebut - lan malah nyoba kanggo gawe marem India kanthi pangiriman pitulung.

Dheweke nggarap "misi dhukungan", ujare juru bicara pamrentah Steffen Seibert wingi; Pasokan sistem oksigen, ventilator, lan obat dadi masalah. Uni Eropa ngrancang pitulung sing padha.

Pamrentahan Biden uga janji bakal nyuplai sistem oksigen, obat-obatan, lan bahan vaksin dhasar kanggo pabrikan vaksin India. Ing India, kasunyatan manawa Amerika Serikat ngalangi ekspor bahan baku tartamtu bubar nyebabake rasa nesu serius.

Nalika Berlin lan Washington menehi kontribusi kanggo ngobati gejala, dheweke tetep duwe paten vaksin sing bisa nggawa pitulung nyata kanggo India.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.