Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor Hak-hak manungsa Warta Mewah News tanggung jawab Teknologi Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Komisi Eropa ngajak negara-negara UE kanggo mbukak maneh para wisatawan manca negara sing divaksinasi

Pilih basa sampeyan
Komisi Eropa: Negara-negara Uni Eropa kudu mbukak maneh para wisatawan manca sing divaksinasi
Komisi Eropa ngajak negara-negara UE kanggo mbukak maneh para wisatawan manca negara sing divaksinasi
ditulis dening Harry Johnson

EC dina iki menehi saran marang negara-negara Uni Eropa supaya ora mateni lelungan "ora penting" kanggo wong asing sing divaksinasi lengkap

Print Friendly, PDF & Email
  • Wong sing divaksinasi kanthi lengkap nglawan COVID-19 kudu diidini mlebu UE
  • Saiki Badan Obat Eropa wis menehi persetujuan darurat kanggo Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca lan Johnson & Johnson
  • Yravelers mung bakal diijini mlebu Uni Eropa yen teka saka negara kanthi 'kahanan epidemiologis sing apik'

Wong sing divaksinasi kanthi lengkap nglawan COVID-19 kudu diidini menyang lan ing Uni Eropa, yen wabah virus corona cukup diatasi ing negara sing lagi dilancarake, ujare Komisi Eropa (EC) dina iki.

EC dina iki menehi saran marang negara-negara Uni Eropa supaya mbatesi lelungan "ora penting" kanggo wong asing sing wis nampa kabeh dosis vaksin sing diidini kanggo digunakake ing Uni Eropa, paling ora 14 dina sadurunge teka. Brussel nambahake manawa negara-negara bisa milih ngluwihi pedoman kanggo nyakup kabeh vaksin sing wis ditandatangani dening Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) kanggo nggunakake darurat. Saiki Badan Obat Eropa wis menehi persetujuan darurat kanggo jempol Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca lan Johnson & Johnson.

Proposal kasebut uga ujar manawa Uni Eropa negesake manawa ora milih pengujian virus korona utawa syarat karantina kanggo warga negara Uni Eropa sing divaksinasi kudu menehi kabijakan kanggo para pelancong sing divaksinasi saka njaba blok kasebut. 

Nanging, para pelancong mung bakal diijini mlebu ing Uni Eropa yen teka saka negara sing "kahanan epidemiologis sing apik." Kepemimpinan eksekutif blok kasebut ujar manawa nalika krisis kesehatan saya apik ing saindenging jagad, pangarep-arep bisa nambah ambang kasus virus corona anyar sing digunakake kanggo nemtokake negara endi sing bakal diwenehi greenlit kanggo lelungan lintas wates. Dhaptar bakal ditinjau lan dianyari saben rong minggu. 

EC ujar manawa nganti sistem paspor vaksin 'sertifikat hijau' diimplementasikake, negara-negara anggota kudu nampa bukti vaksinasi saka negara-negara non-UE, yen dokumentasi bisa diotentikasi lan ngemot kabeh data sing relevan. Negara anggota bisa nggawe portal web sing bakal ngidini para turis manca njaluk pengakuan paspor vaksin saka negara non-EU, uga njaluk sertifikat ijo yen wiwit digunakake. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.