Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Lufthansa Group lan BASF ngluncurake teknologi kulit hiu

Lufthansa Group lan BASF ngluncurake teknologi kulit hiu
Lufthansa Group lan BASF ngluncurake teknologi kulit hiu
Avatar
ditulis dening Harry Johnson

Nggunakake alam minangka panutan, industri penerbangan wis intensif nggoleki cara nyuda drag aerodinamika sajrone pirang-pirang taun

  • Lufthansa Technik lan BASF sukses nggawe terobosan minangka bagean saka proyek gabungan
  • AeroSHARK minangka film permukaan sing niru struktur kulit kulit hiu sing apik
  • AeroSHARK bakal diluncurake ing kabeh armada kapal angkut Lufthansa Cargo ing taun 2022

Turunan resistensi gesekan pesawat ing udhara, konsumsi bahan bakar luwih murah. Nggunakake alam minangka panutan, industri penerbangan wis intensif nggoleki cara nyuda drag aerodinamika sajrone pirang-pirang taun. Saiki Lufthansa Technik lan BASF wis sukses nggawe terobosan minangka bagean saka proyek gabungan. AeroSHARK, film permukaan sing nirokake struktur kulit hiu sing apik, kudu diluncurake ing kabeh armada kapal angkut Lufthansa Cargo wiwit wiwitan taun 2022, nggawe pesawat kasebut luwih irit lan nyuda emisi.

Struktur permukaan sing ngemot pita sing ukurane udakara 50 mikrometer nuladha sipat kulit hiu lan mula ngoptimalake aerodinamika ing bagean-bagean sing gegandhengan karo aliran pesawat. Iki tegese luwih sithik bahan bakar sing dibutuhake ing umume. Kanggo kapal angkut Boeing 777F Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik ngramal pangirangan seret luwih saka siji persen. Kanggo kabeh armada sepuluh pesawat, iki dadi tabungan tahunan udakara 3,700 ton minyak tanah lan kurang saka 11,700 ton emisi CO2, sing padha karo 48 penerbangan muatan individu saka Frankfurt menyang Shanghai.

"Tanggung jawab lingkungan lan masarakat minangka topik strategis utama kanggo kita," ujare Christina Foerster, Anggota Dewan Eksekutif Deutsche Lufthansa AG kanthi tanggung jawab keberlanjutan. "Kita mesthi duwe peran utama ing ngenalake teknologi ramah lingkungan. Teknologi kulit hiu anyar kanggo pesawat nuduhake mitra sing kuat lan inovatif sing bisa entuk kolektif kanggo lingkungan. Iki bakal mbantu kita entuk target netralitas iklim ing taun 2050. ”

"Industri penerbangan ngalami tantangan sing padha karo industri kimia: kemajuan sing tetep kudu digawe kanthi perlindungan iklim sanajan sarat energi sing dhuwur. Kanthi kolaborasi kanthi rapet lan sukses nggabungake pengetahuan babagan desain permukaan lan aerodinamika, saiki kita wis sukses maju. Iki minangka conto kesinambungan praktik sing apik, sing digayuh liwat kolaborasi adhedhasar kemitraan lan teknologi inovatif, "ujare Dr. Markus Kamieth, Anggota Dewan Direktur Eksekutif BASF.

"Kita bangga manawa kita saiki bakal bisa ngoperasikake kabeh armada kargo kanthi luwih efisien ing mbesuk amarga teknologi kulit hiu lan nyuda jejak karbon armada modern saiki. Investasi sing wis digawe nalika ngluncurake AeroSHARK ing Lufthansa Cargo kanthi sadhar negesake komitmen kanggo target pembangunan berkelanjutan Bangsa Bersatu kanggo tumindak iklim, "jelas
Dorothea von Boxberg, Kepala Eksekutif Lufthansa Cargo AG.