Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Wabah Ebola liwat Republik Demokratik Kongo

Wabah Ebola liwat Republik Demokratik Kongo
Wabah Ebola liwat Republik Demokratik Kongo
Avatar
ditulis dening Harry Johnson

Wabah Ebola ing Provinsi Kivu Utara, Republik Demokratik Kongo rampung

  • 42 dina tanpa kasus anyar sawise uji coba pungkasan sing slamet
  • CDC muji Kementerian Kesehatan DRC lan mitra sing kerjaane mbantu ngrampungake wabah iki
  • Wabah Ebola anyar wis nunjukake kemampuan infeksi terus-terusan ing korban sing bisa miwiti wabah anyar

Dina iki Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit AS (CDC) lan komunitas kesehatan global nandhani pungkasane wabah Ebola ing Provinsi Kivu Utara, Republik Demokratik Kongo (DRC).

Menteri Kesehatan DRC lan Organisasi Kesehatan Dunia nggawe deklarasi kasebut sawise tekan 42 dina tanpa kasus anyar sawise korban pungkasan sing tes negatif lan dibuwang saka unit perawatan Ebola. Wabah Ebola iki, tanggal 12 DRC, diumumake tanggal 7 Februari 2021.

"CDC muji Kementerian Kesehatan DRC lan mitra kerja sing mbantu ngrampungake wabah iki," ujare Direktur CDC, Rochelle P. Walensky, MD, MPH. "Kita bangga bisa dadi bagean saka upaya kasebut lan tetep setya ndhukung upaya DRC kanggo mbantu para korban wabah, nyegah wabah ing mangsa ngarep, lan kanthi cepet ndeteksi lan nanggapi kasus anyar Ebola. Atine seneng karo kulawarga sing kelangan wong sing ditresnani amarga penyakit iki bisa mateni. ”

Wabah Ebola anyar, kalebu sing kasebut, wis nuduhake kemampuan infeksi terus-terusan ing wong sing bisa nylametake kanggo miwiti wabah anyar utawa nyebabake panularan anyar lan terus-terusan sajrone wabah sing ana. Kanggo luwih ngerti hubungan kasebut ing antarane kasus lan wabah, CDC mbantu DRC MOH nggawe laboratorium urutan genetik seluler ing Goma lan bakal terus menehi pitulung teknis amarga luwih akeh sinau babagan panularan seksual virus lan kambuh ing wong sing isih urip.