Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Munich Oktoberfest dibatalake maneh amarga pandemi COVID-19

Munich Oktoberfest dibatalake maneh amarga pandemi COVID-19
Munich Oktoberfest dibatalake maneh amarga pandemi COVID-19
Avatar
ditulis dening Harry Johnson

Oktoberfest yaiku babagan ikatan lan jarak sosial, topeng, lan langkah anti-coronavirus liyane sing meh ora bisa ditindakake

  • Oktoberfest dijangka bisa mbalekake maneh ing wulan September 2021
  • Kahanan epidemiologis ing Jerman durung bisa dikendhaleni
  • 3.4 yuta wis kena infeksi lan luwih saka 83,000 wong tiwas amarga virus corona ing Jerman

Pejabat berwenang Bavaria ngumumake manawa para pecinta bir kudu ngenteni taun suwene dadi festival bir paling gedhe ing donya, Munich Oktoberfest, wis dibatalake suwene rong taun amarga pandemi COVID-19.

Sawise ora dianakake ing taun 2020, festival populer sing dianakake saben taun ing Munich, diarepake bakal diwiwiti maneh wulan September iki. Nanging, miturut panguwasa Jerman, kahanan epidemiologis ing negara kasebut, ing ngendi 3.4 yuta wis kena infeksi lan luwih saka 83,000 wong tiwas amarga virus corona, durung bisa dikendhaleni. 

"Bayangake yen ana gelombang anyar lan banjur dadi acara super nyebar. Merek iki bakal rusak selawase - lan kita ora pengin, "ujare Perdana Menteri Negara Bagian Bavaria, Markus Soeder, nalika ngumumake pembatalan Oktoberfest 2021.

Jarak sosial, topeng, lan langkah-langkah anti-coronavirus liyane mesthine "praktis ora bisa dileksanakake" ing acara kasebut, sing biasane narik udakara enem yuta pamiarsa ing saindenging jagad, ujare Soeder.

Lan Oktoberfest yaiku babagan ikatan, dudu jarak sosial, karo wong sing kumpul ing marquees sing akeh lan lungguh ing meja komunal sing dawa kanggo ngombe bir, ngombe sosis, lan ngrungokake musik rakyat sing nyata.

Nalika festival kasebut pungkasan dipentasake, ing taun 2019, jumlah dana saka perekonomian Bavaria saya gedhe dadi € 1.23 milyar ($ 1.5 milyar). Nanging, bos Oktoberfest, Clemens Baumgärtner, mutusake keputusan kanggo mbatalake acara taun iki "bener". Nggawe reputasi minangka "festival sing aman, apik" luwih penting, dheweke negesake.

Iki dudu kaping pisanan ing sejarah Oktoberfest sajrone 200 taun, yen panitia kepeksa mbatalake amarga ana epidemi. Wabah kolera nyebabake rencana ing taun 1854 lan 1873, nalika Perang Dunia II ngerteni bola-bali nganti pirang-pirang taun.

Oktoberfest alternatif samesthine bakal dileksanakake ing Dubai taun iki, nanging penyelenggara Munich wis jelas manawa ora ana gandhengane karo acara kasebut. Minggu kepungkur, Baumgärtner njeblugake festival festival kasebut kanthi "absurd" lan janji bakal njelajah kabeh opsi legal "kanggo nglindhungi Oktoberfest ing Munich."