Warta Breaking Travel Warta Plancongan Kuliner Warta lelungan Eropa Warta Jerman Pemerintah Kabar Olahraga Warta Pengunjung Internasional Warta Industri Rapat liyane Warta Pariwisata sing Bertanggung jawab Keslametan Warta Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Warta Wisata Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Warta Aliran Warta Anggur

Munich Oktoberfest dibatalake maneh amarga pandemi COVID-19

Pilih basa sampeyan
Munich Oktoberfest dibatalake maneh amarga pandemi COVID-19
Munich Oktoberfest dibatalake maneh amarga pandemi COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Oktoberfest yaiku babagan ikatan lan jarak sosial, topeng, lan langkah anti-coronavirus liyane sing meh ora bisa ditindakake

Print Friendly, PDF & Email
  • Oktoberfest dijangka bisa mbalekake maneh ing wulan September 2021
  • Kahanan epidemiologis ing Jerman durung bisa dikendhaleni
  • 3.4 yuta wis kena infeksi lan luwih saka 83,000 wong tiwas amarga virus corona ing Jerman

Pejabat berwenang Bavaria ngumumake manawa para pecinta bir kudu ngenteni taun suwene dadi festival bir paling gedhe ing donya, Munich Oktoberfest, wis dibatalake suwene rong taun amarga pandemi COVID-19.

Sawise ora dianakake ing taun 2020, festival populer sing dianakake saben taun ing Munich, diarepake bakal diwiwiti maneh wulan September iki. Nanging, miturut panguwasa Jerman, kahanan epidemiologis ing negara kasebut, ing ngendi 3.4 yuta wis kena infeksi lan luwih saka 83,000 wong tiwas amarga virus corona, durung bisa dikendhaleni. 

"Bayangake yen ana gelombang anyar lan banjur dadi acara super nyebar. Merek iki bakal rusak selawase - lan kita ora pengin, "ujare Perdana Menteri Negara Bagian Bavaria, Markus Soeder, nalika ngumumake pembatalan Oktoberfest 2021.

Jarak sosial, topeng, lan langkah-langkah anti-coronavirus liyane mesthine "praktis ora bisa dileksanakake" ing acara kasebut, sing biasane narik udakara enem yuta pamiarsa ing saindenging jagad, ujare Soeder.

Lan Oktoberfest yaiku babagan ikatan, dudu jarak sosial, karo wong sing kumpul ing marquees sing akeh lan lungguh ing meja komunal sing dawa kanggo ngombe bir, ngombe sosis, lan ngrungokake musik rakyat sing nyata.

Nalika festival kasebut pungkasan dipentasake, ing taun 2019, jumlah dana saka perekonomian Bavaria saya gedhe dadi € 1.23 milyar ($ 1.5 milyar). Nanging, bos Oktoberfest, Clemens Baumgärtner, mutusake keputusan kanggo mbatalake acara taun iki "bener". Nggawe reputasi minangka "festival sing aman, apik" luwih penting, dheweke negesake.

Iki dudu kaping pisanan ing sejarah Oktoberfest sajrone 200 taun, yen panitia kepeksa mbatalake amarga ana epidemi. Wabah kolera nyebabake rencana ing taun 1854 lan 1873, nalika Perang Dunia II ngerteni bola-bali nganti pirang-pirang taun.

Oktoberfest alternatif samesthine bakal dileksanakake ing Dubai taun iki, nanging penyelenggara Munich wis jelas manawa ora ana gandhengane karo acara kasebut. Minggu kepungkur, Baumgärtner njeblugake festival festival kasebut kanthi "absurd" lan janji bakal njelajah kabeh opsi legal "kanggo nglindhungi Oktoberfest ing Munich."

Print Friendly, PDF & Email
>