Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

IATA: Permintaan perjalanan udara domestik katon munggah ing wulan Maret, nanging lelungan internasional isih mudhun

Pilih basa sampeyan
IATA: Permintaan perjalanan udara domestik katon munggah ing wulan Maret, nanging lelungan internasional isih mudhun
Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA
ditulis dening Harry Johnson

Total panjaluk lelungan udara ing Maret 2021 mudhun 67.2%

Print Friendly, PDF & Email
  • Permintaan penumpang internasional ing wulan Maret 87.8% ing ngisor Maret 2019
  • Lalu lintas internasional tetep diwatesi
  • Total panjaluk domestik mudhun 32.3% tinimbang level pra-krisis

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake manawa lalu lintas penumpang mudhun ing Maret 2021 dibandhingake karo level pra-COVID (Maret 2019) nanging mundhak dibandhingake karo wulan sadurunge sadurunge (Februari 2021). 

Amarga bandhingane antarane asil 2021 lan 2020 saben wulan kleru karo pengaruh COVID-19 sing luar biasa, kajaba kabeh nyathet kabeh mbandhingake karo Maret 2019, sing ngetutake pola permintaan normal.

  • Total panjaluk lelungan udhara ing Maret 2021 (diukur ing kilometer penumpang utawa RPK penghasilan) mudhun 67.2% dibandhingake karo Maret 2019. Iki minangka asil paningkatan tumrap penurunan 74.9% sing kacathet ing Februari 2021 lawan Februari 2019. Kinerja sing luwih apik didhukung dening laba ing pasar domestik, utamane China. Lalu lintas internasional tetep diwatesi.
  • Permintaan penumpang internasional ing wulan Maret 87.8% ing ngisor Maret 2019, paningkatan sing sithik banget saka penurunan 89.0% sing kacathet ing Februari 2021 mungsuh rong taun kepungkur. 
  • Total panjaluk domestik mudhun 32.3% mungsuh level pra-krisis (Maret 2019), luwih apik dibanding Februari 2021, nalika lalu lintas domestik mudhun 51.2% dibanding periode 2019. Kabeh pasar kajaba Brasil lan India nuduhake asil perbaikan dibandhingake Februari 2021, kanthi China dadi kontributor utama, kaya sing wis kacathet. 

"Momentum positif sing kita tingali ing sawetara pasar domestik utama ing Maret minangka indikasi saka pemulihan sing kuat sing diantisipasi ing pasar internasional amarga watesan perjalanan ditarik. Wong pengin lan kudu mabur. Lan kita bisa optimistis manawa bakal ditindakake nalika watesan dibuwang, ”ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.