Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Mbangun maneh tanggung jawab Teknologi Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Biaya pangujian COVID-19 sing dhuwur bisa nyegah pemulihan lelungan internasional

Pilih basa sampeyan
Biaya pangujian COVID-19 sing dhuwur bisa nyegah pemulihan lelungan internasional
Biaya pangujian COVID-19 sing dhuwur bisa nyegah pemulihan lelungan internasional
ditulis dening Harry Johnson

Biaya pangujian COVID-19 sing larang bisa ngindhari lelungan kanggo saben wong lan kulawarga

Print Friendly, PDF & Email
  • Mung Prancis sing netepi rekomendasi WHO kanggo negara kasebut kanggo nanggung biaya tes kanggo para plancong
  • Biaya minimum rata-rata kanggo nyoba yaiku $ 90
  • Rata-rata biaya maksimal kanggo tes yaiku $ 208

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) njaluk pamrentah supaya biaya pangujian COVID-19 sing larang regane ora adoh banget tumrap wong lan kulawarga. Kanggo nggampangake restart lelungan internasional sing efisien, pengujian COVID-19 kudu terjangkau uga tepat wektu, kasedhiya lan efektif.

An IATA sampling biaya kanggo tes PCR (tes sing paling dibutuhake dening pamrentah) ing 16 negara nuduhake variasi saka pasar lan pasar. Temuan kalebu:

  • Saka pasar sing disurvei, mung Prancis sing netepi rekomendasi Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) kanggo negara kasebut kanggo nanggung biaya pangujian para wisatawan.
  • Saka 15 pasar sing ana biaya kanggo nyoba PCR kanggo individu kasebut
  • Biaya minimum rata-rata kanggo nyoba yaiku $ 90.
  • Rata-rata biaya maksimal kanggo tes yaiku $ 208.

Malah njupuk rata-rata biaya murah, nambah tes PCR kanggo tarif rata-rata bakal nambah biaya mabur kanggo individu. Pra-krisis, rata-rata tiket maskapai penerbangan siji arah, kalebu pajak lan biaya, udakara $ 200 (data 2019). Tes PCR $ 90 ngunggahake biaya nganti 45% dadi $ 290. Tambah tes liyane nalika teka lan biaya siji arah bakal kabur 90% dadi $ 380. Kanthi asumsi yen dibutuhake rong tes ing saben arah, rata-rata biaya kanggo lelungan bali saben wong bisa balon saka $ 400 nganti $ 760. 

Pengaruh biaya pangujian COVID-19 tumrap lelungan kulawarga bakal luwih parah. Adhedhasar rega tiket rata-rata ($ 200) lan uji coba PCR low-end ($ 90) kaping pindho saben dalan, lelungan kanggo papat sing regane $ 1,600 pra-COVID, meh bisa tikel dadi $ 3,040 — kanthi $ 1440 dadi biaya uji coba.

"Watesan lelungan ditarik ing pasar domestik, kita bakal akeh permintaan. Iki uga bisa diarepake ing pasar internasional. Nanging iki bisa kompromi kanthi mbebayani kanthi ngetrapake biaya - utamane tes PCR. Ngunggahake biaya produk apa wae kanthi signifikan bakal nyuda permintaan. Pengaruh kasebut bakal paling gedhe kanggo lelungan jarak adoh (nganti 1,100 km), kanthi rega rata-rata $ 105, tes kasebut luwih akeh dibandhingake penerbangan. Ora kaya sing sampeyan pengin usul kanggo para plancong nalika kita metu saka krisis iki. Biaya pengujian kudu dikelola kanthi luwih apik. Penting banget yen pamrentah pengin ngirit pariwisata lan transportasi; lan aja nganti mbatesi kabebasan lelungan kanggo wong sing sugih, "ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.