Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

IATA: Permintaan kargo udhara udakara larang ing Maret 2021

IATA: Permintaan kargo udhara udakara larang ing Maret 2021
IATA: Permintaan kargo udhara udakara larang ing Maret 2021
ditulis dening Harry Johnson

Permintaan kargo udara terus ngatasi tingkat pra-COVID (Maret 2019) kanthi panjaluk nganti 4.4%

  • Permintaan Maret tekan level paling dhuwur wiwit seri diwiwiti ing taun 1990
  • Kinerja sing luwih murah dening operator Asia-Pasifik lan Afrika nyumbang kanggo tuwuh luwih alus ing wulan Maret
  • Kapasitas global, sing diukur ing ton-kilometer kargo (ACTK) sing kasedhiya, terus pulih ing wulan Maret

The Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) dirilis data Maret 2021 kanggo pasar kargo udara global sing nuduhake manawa permintaan kargo udara terus ngatasi level pra-COVID (Maret 2019) kanthi permintaan nganti 4.4%. Panjaluk Maret tekan level paling dhuwur wiwit seri diwiwiti ing taun 1990. Permintaan saben wulan uga saya mundhak sanajan luwih alon tinimbang wulan sadurunge kanthi volume nganti 0.4% ing Maret luwih saka level Februari 2021.   

Amarga bandhingane antarane asil 2021 lan 2020 saben wulan kleru dening pengaruh COVID-19 sing luar biasa, kajaba yen kabeh perbandingan kudu dianut nganti wulan Maret 2019 sing ngetutake pola panjaluk normal.

  • Permintaan global, diukur ing ton-kilometer kargo (CTKs), munggah 4.4% dibandhingake karo Maret 2019 lan 0.4% dibandhingake karo Februari 2021. Iki minangka tingkat pertumbuhan sing luwih alon tinimbang wulan sadurunge, sing ningkatake permintaan 9.2% dibandhingake Februari 2019. Kinerja sing luwih lemah dening operator Asia-Pasifik lan Afrika dibandhingake karo Februari nyumbang kanggo tuwuh luwih alus ing wulan Maret. 
  • Kapasitas global, sing diukur ing ton-kilometres kargo sing kasedhiya (ACTK), terus pulih ing wulan Maret, nganti 5.6% dibandhingake karo wulan sadurunge. Sanajan iki, kapasitas nahan 11.7% ing sangisore level pra-COVID-19 (Maret 2019) amarga ana landhesane pesawat penumpang. Maskapai penerbangan terus nggunakake freighters sing darmabakti kanggo nyuda kekurangan kapasitas weteng sing kasedhiya. Kapasitas internasional saka pengangkut barang darmabakti munggah 20.6% ing Maret 2021 dibandhingake karo wulan ing taun 2019 lan kapasitas penumpang-penumpang pesawat penumpang mudhun dadi 38.4%.
  • Kondisi ekonomi sing ndasari tetep ndhukung kargo udara:
  • Iki dibuktekake ing komponen pesanan ekspor anyar Indeks Purchasing Managers 'Index (PMI) manufaktur sing udakara 53.4 ing wulan Maret. Asil ing ndhuwur 50 nuduhake tuwuhing pabrikan tinimbang wulan sadurunge. 
  • Panjaluk ekspor saya gedhe ing wulan Maret. Iki dikonsentrasi ing negara maju sajrone Januari lan Februari.
  • Wektu pangiriman kanggo barang-barang pabrik saya saya akeh, sing biasane nambah permintaan kargo udhara kanggo nyuda wektu pengiriman.
  • Perdagangan global mundhak 0.3% ing wulan Februari - kenaikan kaping sanga kaping telu berturut-turut lan tuwuh paling dawa suwene luwih saka rong dekade.

"Kargo udara tetep dadi titik sing apik kanggo penerbangan. Panjaluk nganti paling dhuwur ing wulan Maret, nganti 4.4% dibandhingake karo level pra-COVID (Maret, 2019). Lan maskapai njupuk kabeh langkah kanggo nemokake kapasitas sing dibutuhake. Krisis kasebut nuduhake manawa kargo udara bisa nemokake tantangan dhasar kanthi nggunakake inovasi kanthi cepet. Mangkene carane nambah permintaan sanajan akeh armada penumpang sing tetep didhasarake. Sektor kasebut kudu njaga momentum pasca-krisis iki kanggo ndorong efisiensi jangka panjang sektor iki kanthi digitalisasi, ”ujare Willie Walsh, Direktur Jenderal IATA.