Nalika wates mbukak maneh, Pariwisata Zurich nggawe keberlanjutan dadi prioritas

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Nalika wates mbukak maneh, Pariwisata Zurich nggawe keberlanjutan dadi prioritas

Piwulang sadurunge lan sajrone pandemi COVID-19 wis negesake pentingnya pariwisata supaya tetep lestari

Print Friendly, PDF & Email
  • Zürich miwiti platform keberlanjutan sing kandel lan kalebu kanggo mbesuk
  • Pariwisata Zürich duwe komitmen sing kuat kanggo pembangunan berkelanjutan
  • Pariwisata Zürich terus nambah kesadaran babagan pembangunan lingkungan

Nalika jagad iki wiwit mbukak wates pariwisata, piwulang sadurunge lan sajrone pandemi COVID-19 wis negesake pentingnya pariwisata supaya lestari. Kanggo tujuan kasebut, kutha Zurich, bebarengan karo Swiss kanthi sakabehe, wis miwiti platform keberlanjutan sing kandel lan kalebu kanggo mbesuk.

Pariwisata Zürich njaga komitmen sing kuat kanggo pembangunan berkelanjutan lan wis dadi conto wiwit taun 1998. Organisasi kasebut minangka salah sawijining tonggak penting ing taun 2010, nalika dadi sing pertama mlebu Piagam Keberlanjutan Pariwisata Swiss, lan ing 2015, Pariwisata Zürich nguatake komitmen kasebut kanthi pangembangan Konsep Keberlanjutan komprehensif 2015+, sing nemtokake target mangsa sing bisa dipercaya lan ambisius. Kanthi terus ningkatake kesadaran babagan pembangunan lingkungan, Zürich Pariwisata nyakup telung dimensi utama keberlanjutan: lingkungan, ekonomi lan masyarakat. Bareng karo kutha lan kanton, Pariwisata Zürich wis nggunakake pendekatan lengkap lan jangka panjang kanggo target posisi Zurich lan wilayah sekitar minangka cetak biru internasional kanggo Tujuan sing Cerdas. Intine pendekatan sustainable Zurich yaiku:

Mangan Berkelanjutan: 

Apa pengunjung kepengin nggoleki 100% bahan organik, bahan lokal lan musiman, utawa vegan, gampang golek panganan sing enak lan berkelanjutan ing Zurich. Umume restoran ing kutha iki penting banget kanggo asal usul lan musiman saka produk sing digunakake, lan akeh koki sing tuku bahan langsung saka salah sawijining pasar minggon Zurich.

Kajaba iku, Zurich minangka papan kelairan sing misuwur kanggo restoran vegetarian pertama ing donya, sing diduweni kulawarga Hiltl, sing restorane wis diparengake kanggo panganan vegetarian wiwit taun 1898. Restoran vegetarian lan vegan minangka restoran paling populer ing Zurich.

Oasis Kutha: 

Nalika para pelancong mlebu ing pasca COVID ing jagad, dheweke bakal ditarik menyang papan sing kurang rame. Sanajan Zurich minangka kutha gedhe, duwe sawetara lokasi sing apik lan oase budaya sing ora mesthi kabuka. Petualang kutha ora bakal kuciwa amarga akeh papan sing didhelikake ing tengah-tengah kutha, saka kebon sing dirancang kanthi apik nganti institusi umum sing apik banget.

Sanajan warga lokal kenal karo dheweke, akeh turis ora ngerti yen papan-papan sing apik iki ana, dadi kunjungan menyang Zurich luwih istimewa lan ora dikarepake. Sawetara panggonan kasebut ora langsung ing rute tur utawa ora jam buka. Nanging wong-wong mau patut digoleki, para penjelajah kutha sing wani menehi pandelengan sing apik lan pemandangan sing apik.

Toko Berkelanjutan: 

Wisatawan sing ekologis uga bisa nemokake macem-macem toko sing adol mode sing cukup didol lan diproduksi kanthi sustainable, uga sawetara toko limbah nol. Amarga kepinginan klambi sing diprodhuksi sacara ekologis dadi saya nyebar, para desainer mesthekake manawa modhase diproduksi kanthi berkelanjutan lan adil, nggunakake kain sing bisa didaur ulang, minimalake tilas karbon lan ngrawat buruh kanthi adil. Para pembeli sing duwe pikiran kanthi ekologis bisa nemokake macem-macem toko sampah - bisnis sing khusus kanggo nyuda sampah panganan lan toko sing wis ngilangi kemasan individu.

Kerja lan Kenyamanan:  

Minangka tenaga kerja ing saindenging jagad transisi saka kerja adoh menyang kantor, bisnis wis wiwit adaptasi karo konsep kerja-anyar. Ing Zurich, bisnis lan hiburan bisa digabung kanthi apik ing ruang kerja, kafe, lan restoran. Ing tilas aula pabrik, ing toko buku, utawa ing sangisore rel kereta api: nomaden digital Zurich ketemu pikiran enom inovatif liyane ing adegan wiwitan, lan muter ide anyar ing ruang kerja lan kafe kreatif ing kutha kasebut.

Saliyane ing ndhuwur, Zurich duwe sawetara proyek sadar lingkungan liyane sing ditindakake, kalebu bangunan sing hemat energi, program limbah panganan kanggo industri perhotelan lan program e-bike kutha. Saka pariwisata nganti infrastruktur lan konservasi banyu, Zurich ngupayakake teknologi berkelanjutan kanggo masa depan sing luwih sadar lan sehat.  

Print Friendly, PDF & Email