Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Kenya meksa nindakake kemitraan publik-pribadi kanggo ngatasi konflik kewan liar

Menteri Pariwisata lan Margasatwa Kenya Pak Najib Balala
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kenya luwih akeh nyuda kewan liar amarga konflik manungsa lan kewan liar tinimbang ngrampok. Kita butuh kabecikan saka wong, ujare Sekretaris Pariwisata & Margasatwa Kenya, Najib Balala, dina iki.

  1. Sekretaris Kabinet Pariwisata lan Margasatwa Kenya, Najib Balala, njaluk para pemangku kepentingan sektor satwa lan konservasi kanggo bekerjasama karo pamrentah kanggo ningkatake kemitraan publik-swasta kanggo ngatasi konflik makhluk liar lan manungsa.
  2. "Tindakan mitigasi ora suwe. Dialog kasebut kudu luwih jero babagan finansial, pemetaan, lan njupuk keputusan sing angel nanging penting kanggo konservasi satwa kita. Ayo komunitas global ndhukung upaya konservasi gajah kanthi tembung lan jinis, "ujare Balala.
  3. CS menehi komentar kasebut wingi sajrone webinar sing ndeleng skrining lan diskusi babagan 'Living on the Edge', film dokumenter dening Black Bean Productions sing nyoroti kahanan krisis manungsa-gajah ing Afrika.

Webinar, moderat dening Direktur Hubungan Pamrentahan Elephant Protection Initiative (EPIF), Dr. Winnie Kiiru, nampilake dialog dening para pembuat kebijakan liar, konservasi, ahli, investor lan regulator sing kalebu:

  • Prof. Lee White, CBE: Menteri alas, Samudra, Lingkungan lan Perubahan Iklim, Gabon
  • Greta Lori: Direktur Pengembangan Program, EPIF
  • Grant Burden: Penasihat Khusus babagan konflik gajah manungsa, EPIF

Wicara sajrone webinar kasebut, Prof. White ujar manawa owah-owahan iklim nyebabake populasi gajah nggawe dheweke ninggalake papan dununge kanggo golek panganan ing pamukiman manungsa.

Grant Burden, negesake kudu melu komunitas lokal nalika ngrembug babagan solusi jangka panjang kanggo konflik liar lan manungsa.

Gegayuhan karo Pak White, Greta Lori negesake maneh babagan pangowahan manungsa, pertanian, industri, lan iklim kanggo satwa, lan kudu nemtokake cara anyar sing bisa urip bebarengan karo dheweke kanthi tentrem.

CS Balala negesake babagan penutupan pasar Gading ing Uni Eropa lan Jepang amarga ujar manawa kasedhiyan pasar kasebut minangka ancaman paling gedhe tumrap konservasi gajah.

"Ing taun 2020, 0 badhak lan 9 gajah dirampok ing Kenya. Iki minangka langkah gedhe kanggo nglindhungi alam bébas. Nanging, kita luwih akeh kelangan kewan amarga konflik manungsa lan kewan liar tinimbang ngrampok. Mula, saiki kita kudu ngatasi masalah kasebut utawa ora bakal ilang kabecikan saka masarakat sing bakal mbebayani tumrap konservasi Gajah, ”tambah Balala.

CS ujar, yen kita ilang kabecikan saka masarakat, mula kabeh agenda konservasi bakal ilang. Pramila kita saiki kudu tumindak, nglindhungi masarakat lan nandur modhal kanggo langkah mitigasi konflik satwa liar sing dawa lan nggawe masarakat rumangsa dijaga saka satwa liar.