Ora Ana Rencana Darurat: ATCEUC ngeculake Snapshot babagan Manajemen Lalu Lintas Udara ing Eropa

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

 Kasunyatane, ing taun 2020, ANSP nglaporake biaya saindenging serikat pekerja sing bakal 1% luwih murah tinimbang 2019 lan ana sebab iki Cuplikan data EUROCONTROL jelas nyatakake wiwit taun 2008 (sejatine luwih awal miturut analisis data) biaya nyata Manajemen Lalu Lintas Udara wis pedhot saka angka lalu lintas

Grafik ing ngisor iki, sing dijupuk saka Snapshot, nuduhake iki kanthi cetha. Yen kita nganggep indeks 100 nuduhake biaya lan Lalu Lintas ing taun 1998, mula indeks loro kasebut mundhak proporsional nganti taun 2004 (Biaya = 126,85 lan Lalu Lintas = 128,02) nanging banjur mundhak lalu lintas (karo rong pangecualian penting ing taun 2009 lan 2012, kaloro taun krisis finansial) paling ora tikel utawa luwih saka kenaikan biaya. 

111

Kanggo nyedhiyakake layanan ATS sing aman lan terus-terusan nyedhiyakake pangguna sing duwe kapasitas sing dijaluk, ANSP ing peran prasarana penting (kaya sing dianggep ICAO) kudu njaga biaya umum kasebut, utamane kanggo staf lan prasarana. 

Data sing disedhiyakake dening EUROCONTROL nuduhake manawa ing antarane taun 1998 lan 2009, biayane saya gedhe 36% lan lalu lintas mundhak nganti 52% lan wiwit taun 2009 nganti 2019 isih stabil terus lalu lintas saya mundhak 29% maneh. 

Iki nuduhake manawa ora ana tautan langsung antarane angka lalu lintas lan biaya total layanan ATS lan manawa kemungkinan keuntungan ing efisiensi wis entek. 

Iki kabukten karo grafik sabanjure sing digawe saka data sing diekstrapolasi saka gambar asli seko EUROCONTROL sing nuduhake variasi lalu lintas lan biaya taun-taun lan hubungan antarane rong indeks kasebut (Keuntungan Efisiensi). Panah abang nuduhake titik "pedhot sambungan" ing kaloro, ing taun 2006: 

2222

Wiwit iku, Komisi Eropa bebarengan karo kabeh pemangku kepentingan nggawe mekanisme kayata "mekanisme nuduhake risiko lalu lintas" sing meh ora bisa menehi kemungkinan ANSP kanggo ngetrapake surplus ekonomi lan kesenjangan antara kenaikan lalu lintas lan kenaikan biaya umume wungu 

Langkah-langkah luar biasa sing wis kasebut sadurunge, disiyapake kanggo Periode Referensi kaping 3 (RP3) kanthi Peraturan IR 2020/1627, wis beku kahanan finansial ANSP kanthi ilang bathi amarga penurunan lalu lintas. Ing periode kasebut, layanan ATS wis diwenehake kanthi rutin kanggo sawetara penerbangan sing nyebrangi langit Eropa sing duwe peran penting kanggo njaga konektivitas ing antarane Negara-negara sing ngidini gerakan aman wong, barang, peralatan medis lan kabeh sing dibutuhake supaya bisa nglawan gelombang pertama. saka pandemi. Kanggo nutupi biaya sing ana ing periode kasebut, EUROCONTROL malah menehi utangan marang ANSP sing mbutuhake. 

Langkah-langkah luar biasa sing diluncurake ing wulan November mesthekake duwe: 

- Skema insentif mung kalebu taun 2022 nganti 2024 (Artikel 3); 

- 2020 lan 2021 dianggep minangka nilai siji kanggo biaya unit sing ditemtokake (Artikel 4-5); 

- Penyesuaian kasebut bakal nyebar 5 nganti maksimal 7 taun tanggalan (Artikel 5), 

nalika ninggalake Amerika Serikat lan ANSP relatif tanggung jawab kanggo nyedhiyakake layanan ATS terus-terusan sing aman kanggo pangguna Airspace. 

The skema insentif, sing dimaksudake kanggo menehi insentif ANSP supaya bisa performa ing babagan kapasitas lan keberlanjutan, diterangake ing Peraturan 2019/317, artikel 11. Nilai poros ditetepake ing level FAB. Pita mati ditetepake minangka kisaran simetris ing saindhenging nilai poros. Bonus lan penalti maksimum disetel ing 0,5% saka biaya sing ditemtokake ing level ANSP. Lingkup insentif diwatesi mung kanggo panutupan CRSTMP1 nyebabake keterlambatan ATFM en-rute. Yen ana bonus ing level FAB, mung ANSP sing wis tampil luwih apik tinimbang sing diarepake (yaiku nilai poros ngluwihi band sing wis mati) sing dianugerahi bonus. Lan padha uga kanthi ukuman ing cara liyane. 

Gegayutan karo mekanisme nuduhake risiko lalu lintas, dimaksudake kanggo nyuda resiko pangowahan sing disebabake dening beda unit layanan nyata sing diprodhuksi saka prakiraan rencana kinerja (Peraturan 2019/317, artikel 27), nganti saiki digunakake utamane kanggo nyuda tingkat unit nyata wiwit lalu lintas sing ditangani ANSP luwih dhuwur tinimbang ramalan STATFOR sing digunakake kanggo nggawe Unit-Rate umume. 

Print Friendly, PDF & Email