24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga Pitakonan Warta Breaking Jamaika News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Diplomasi Vaksin diterangake dening Min. Bartlett, keplok dening Jaringan Pariwisata Dunia

Apa lelungan mbesuk kalebu bagean saka Generation-C?
Menteri Pariwisata Jamaika Bartlett

Ora ana wong sing aman nganti kita kabeh aman, ora mung penilaian saka Presiden AS Biden, nanging uga Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika. Solusi kanggo distribusi vaksin global kanggo kabeh wong minangka kunci. Apa sing digarap inisiatif Kesehatan tanpa Bates dening Jaringan Pariwisata Dunia.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Hon. Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika, dina iki nuduhake pikirane babagan Diplomasi Vaksin.
  2. Sanajan wis luwih saka milyar vaksin sing diwenehake, negara-negara paling miskin ing donya saiki ngalami risiko dadi korban kegagalan moral sing gedhe amarga distribusi pasokan vaksin sing ora adil ing global.
  3. The Kesehatan Tanpa Bates inisiatif dening Jaringan Pariwisata Dunia setuju karo penilaian menteri, ngelingake yen pemulihan pariwisata lan pemulihan umume ing jagad iki bisa ditundha nganti pirang-pirang taun kajaba solusi kanggo distribusi vaksin sing luwih cepet kanggo kabeh wong digawe.

Menteri Bartlett ujar nalika penilaian:

Nalika ekonomi global nyoba navigasi taun kaping loro saka gangguan, ketidakstabilan, lan resesi ekonomi sing jero sing ana gandhengane karo pandemi sing isih ana, perhatian global saiki wis ganti kanggo ngenali kahanan sing dibutuhake kanggo nggampangake pemulihan ekonomi ing wektu sing paling aman lan paling cepet. Kanthi latar mburi tujuan kasebut, taun 2021 ditandhani kanthi dorongan global sing agresif para pimpinan dunia lan komunitas ilmiah kanggo ngembangake lan nyuplai vaksin sing disetujoni klinis kanthi gedhe menyang negara-negara ing saindenging jagad.

Ing wulan Mei, 2021, luwih saka 1.06 milyar dosis vaksin wis diwenehake ing saindenging jagad, padha karo 14 dosis kanggo saben 100 wong. Organisasi Kesehatan Dunia nyathet yen paling ora pitung vaksin beda ing telung platform wis diluncurake ing saindenging negara kanthi luwih saka 200 calon vaksin tambahan sing dikembangake, sing luwih saka 60 lagi ana ing pengembangan klinis. Kaajab sawetara milyaran vaksin bakal diproduksi sacara global ing taun 2021.

Iki pancen pembangunan sing janjeni. Ing babagan perang global nglawan pandemi kasebut, kita mesthi ana ing papan sing luwih apik tinimbang sadurunge sawetara wulan. Nanging, ana keprihatinan sing serius sing kudu ditrapake kanthi serius lan cepet yen dorongan vaksinasi global kanggo njaga integritas lan entuk asil kekebalan COVID global sing dikarepake.

Negara-negara paling miskin ing donya saiki ngalami risiko dadi korban kegagalan moral gedhe sing ana gandhengane karo distribusi pasokan vaksin sing ora adil sacara global. Kasunyatane mung 7.3% pedunung jagad sing luwih saka 7 milyar wong sing nampa paling ora siji dosis vaksin nganti saiki.

Iki minangka tandha saka peringatan saka ahli epidemiologis, manawa luwih saka 75% populasi donya kudu divaksinasi kanggo ngontrol pandemi. Sing luwih penting, 48% utawa meh setengah dosis sing diwenehake saiki wis tekan negara sing duwe penghasilan dhuwur utawa mung 16% saka populasi donya.

Nalika siji saka patang wong ing negara-negara sing duwe penghasilan dhuwur saiki wis divaksinasi marang Covid-19, mung siji saka luwih saka 500 wong ing negara-negara sing luwih miskin sing nampa jab.

Miturut tren ketimpangan vaksin saiki, diprakirake manawa 92 negara paling mlarat ing dunya ora bakal bisa nggayuh angka vaksinasi 60 persen pedunung nganti taun 2023 utawa mengko. Tegese yaiku, kanthi realistis, kemungkinan ana kekebalan global kalebu pirang-pirang wulan - yen ora pirang-pirang taun, sing bisa nambah krisis tanpa wates.

Saka perspektif regional, panulis pariwisata David Jessop nyathet manawa sawetara negara Karibia, utamane Kepulauan Cayman, Aruba, lan Montserrat, wis divaksinasi kanthi akeh persentase pedunung, vaksin kasebut diluncurake ing sebagian besar wilayah Karibia independen.

Prakiraan sing diwenehake nuduhake manawa Antigua wis ngatur paling ora siji dosis nganti 30% pedunung; Barbados lan Dominica 25%; Kitts St 22%; Guyana 14%; St Vincent 13%; St Lucia lan Grenada 11%; Belize 10%; Republik Dominika 9%; Suriname 6%; Bahama 6%; Jamaika 5%; lan Trinidad 2%.


Ngelingi pentinge vaksinasi saiki kanggo pimpinan stabilitas global ing Karibia lan ing bagean liya ing negara berkembang, kudu bebarengan nggabungake kekuwatan proyek lan swara gabungan kanggo nambah keprihatinan ing kabeh babagan internasional babagan ketidakadilan vaksin. Pancen, kahanan ketimpangan vaksin saiki kudu dibatalake kanthi dramatis amarga upaya pemulihan ekonomi global ora bisa ditundha utawa suwene nganti pirang-pirang taun, utamane ing wilayah sing paling parah.

Sektor pariwisata, utamane, kudu dadi puncak kampanye global nglawan ketimpangan vaksin. Sektor pariwisata ndhukung siji saka saben sepuluh lapangan kerja global. Iki jarene luwih saka 330 yuta lapangan kerja, sing udakara 60 nganti 120 yuta wis ilang wiwit taun kepungkur.

Ekonomi sing gumantung karo pariwisata, kayata ing Karibia, wis ilang 12% PDB dibandhingake karo kontraksi ekonomi global 4.4%. Pariwisata minangka mesin pertumbuhan ing Karibia lan gangguan sing suwe yaiku bencana ekonomi kanthi efek sing ditrapake kanggo kabeh bagean ekonomi nasional.

Sejatine, mayuta-yuta warga sing langsung lan ora langsung gumantung marang pariwisata kanggo panguripane ekonomine pancen kepencut bakal diluncurake. Bukti sing bisa dipercaya saiki nuduhake yen pariwisata entuk status industri sing gedhe banget nganti gagal. mulane penting banget yen sektor kasebut tetep urip sajrone krisis lan supaya bisa terus ngrampungake peran penting minangka katalis penting kanggo pemulihan lan pertumbuhan ekonomi global.

Industri pariwisata, ing tingkat global lan wilayah, kudu nyritakake babagan ekuitas vaksin sing luwih banter tinimbang sing wis ana lan duwe peran sing luwih penting kanggo ngatasi masalah kasebut yen industri kasebut bali menyang rasa normal yen tanpa ekuitas vaksin, ing kana ora bakal pulih lelungan. Temenan, luwih cepet pandemi rampung, luwih cepet masarakat bakal lelungan maneh lan ngasilake penghasilan sing regane kanggo warga negara tuan rumah.

Mula industri kasebut duwe kaprigelan manawa bisa mbalekake supaya bisa cepet banget. Penting, wong-wong ing industri kasebut duwe platform, koneksi, keahlian, lan pengaruh global lan mulane bisa nyebutake kanthi jelas lan banter marang para pembuat kebijakan babagan konsekuensi kepiye kahanane, nanging uga kepiye bisa digunakake kanthi cara sing luwih moral. Industri pariwisata, nyatane, duwe kewajiban moral kanggo ngomong kanggo mayuta-yuta buruh pariwisata ing saindenging wilayah lan jagad iki sing ngalami kasusahan sing durung pernah ana sadurunge.

Ing analisis pungkasan, yen pemulihan ekonomi Karibia bakal diwiwiti taun iki yen lapangan kerja bakal dibalekake lan pariwisata bali kanthi cara sing signifikan, luwih akeh vaksin kudu diwenehake segera. Masalah pasokan vaksin ora mung kanggo nglindhungi kesehatan masyarakat, nanging kanggo pemulihan ekonomi lan stabilitas jangka panjang.

Yen distribusi vaksin global dadi adil sajrone taun, ana kemungkinan kuat yen pariwisata bali menyang level normal lumayan ing pungkasan taun lan sabanjure bisa ditindakake. Sejatine, kita bisa ndeleng dorongan signifikan para rawuh turis nalika mlebu ing musim Pariwisata Musim Dingin 2021 yen ngrampungake masalah ketimpangan vaksin kasebut.

Kanggo sementara, minangka menteri pariwisata, aku bakal terus nggawe kasus kasebut kanggo petugas pariwisata garis depan dadi salah sawijining klompok prioritas kanggo vaksinasi dini, kanthi pangarep-arep manawa umume vaksin bakal rampung kanthi cepet

Iki bakal dadi masalah nalika mesthekake yen kita bisa entuk kapercayan saka jutaan wong saka pasar kanthi tarif vaksinasi sing dhuwur, sing bisa lelungan sakcepete, tujuan sing dituju ing Jamaika aman, lan ora ana risiko kena infeksi. ing kene Dadi, daya saing umum sektor pariwisata kita bakal ana gandhengane karo efikasi lan kecepatan vaksinasi ing sektor kasebut.

Hon. Menteri Bartlett minangka panampa saka Penghargaan Pahlawan Pariwisata dening Jaringan Pariwisata Dunia kanggo kepemimpinan global kanggo perjuangan pariwisata supaya bisa slamet saka pandemi global.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Hon Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika

Hon. Edmund Bartlett minangka politisi Jamaika.

Dheweke dadi Menteri Pariwisata saiki