Minangka kasus paling dhuwur 1 yuta, Swedia kepengin weruh apa sing salah karo 'strategi COVID'

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Kajaba karo warga senior, wong Swedia liyane bisa nindakake urusane saben dinane kaya biasane, dene sedulur lan warga sing wis tuwa kudu nahan kunci sing dileksanakake.

Pamrentah wis njupuk tindakan kanggo nyegah virus kasebut mlebu omah perawatan, lan nuntut pendhidhikan jarak jauh kanggo sekolah menengah lan mahasiswa wiwit Maret taun kepungkur. Watesan ukuran akeh ing papan umum uga ditrapake.

Nanging, strategi Swedia adhedhasar saran tinimbang kurva. Pejabat Swedia duwe sikap sing beda tumrap panggunaan topeng rai.

Badan Kesehatan Publik percaya topeng bisa nggawe rasa aman sing salah lan malah nambah risiko infeksi yen ora ditangani kanthi bener.

Masyarakat dijaluk nganggo masker rai nalika nggunakake transportasi umum ing wulan Januari taun iki, nanging iki durung wajib ing Swedia.

Ing wulan Maret taun kepungkur, koran Dagens Nyheter ngumumake manawa ana email sing bocor nuduhake yen ahli epidemiologis negara Swedia duwe sikap positif tumrap "nyebarake infeksi alon-alon ing antarane bocah-bocah sekolah lan wong tuwane kanggo nambah kekebalan awak."

Ing wulan Juni taun kepungkur, Ebba Busch, pimpinan Demokrat Kristen Swedia, ngritik strategi pamrentah.

"Ing wulan Februari, ewu wong Swedia diidini mlebu ing bandara Arlanda saka wilayah sing wis akeh infeksi. Banjur dheweke diidini langsung metu menyang komunitas kasebut, "ujare Busch.

Nanging, menteri pamarentah nolak manawa iki kalebu strategi Swedia nalika menehi kesaksian sadurunge Komite Konstitusi wulan kepungkur.


Dheweke uga negesake manawa pamrentah ora nate duwe strategi formal lan larangan kasebut ditindakake kanthi ad-hoc adhedhasar saran saka Badan Kesehatan Publik.

Nenem wulan sawise kritik Busch, Raja Carl XIV Gustaf ngeculake frustasi nalika wawancara tradisional Natal karo Televisi Swedia. Nalika semana Swedia nglaporake 7,000 wong COVID-19 tiwas.

"Aku mikir kita wis gagal. Kita duwe akeh wong sing tiwas lan elek banget, "jarene.

Komisi penyelidikan sing digawe dening pemerintah ing wulan Juni taun kepungkur luwih khusus kanggo kritik kasebut.

Ing laporan pertama sing dirilis wulan Desember, komisi kasebut nyimpulake manawa omah-omah panti jompo "ora siyap lan dilengkapi kanggo ngatasi pandemi" lan masalah kasebut wis dingerteni wiwit suwe.

"Pamrentah sing saiki - uga pamrentah sadurunge - duwe tanggung jawab utama kanggo kekurangan kasebut," ujare laporan kasebut.

Pamrentah menehi rencana supaya kabeh wong diwasa ing negara kasebut bakal ditawakake vaksin sadurunge pertengahan September.

Wingi, total 2,769,411 individu, utawa meh 34 persen populasi diwasa, wis nampa paling ora siji dosis vaksin. Luwih saka 794,000 individu, utawa 9.7 persen populasi diwasa, kabeh divaksinasi.

Ing konferensi pers wingi, Badan Kesehatan Publik ngelingake manawa kahanan kasebut bisa dadi luwih parah sanajan vaksinasi lan njaluk kabeh wong Swedia supaya netepi saran saka pihak berwenang babagan pencegahan pandemi kasebut.

Print Friendly, PDF & Email