Asosiasi Warta Breaking Republik Dominika Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments Warta Industri Rapat News Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Maneka Warta

KTT UNWTO rampung ing Republik Dominika

Pilih basa sampeyan
Tanggepan UNWTO kanggo KTT WTTC rampung ing Republik Dominika
Tanggepan UNWTO kanggo KTT WTTC rampung ing Republik Dominika sing dianakake Menteri Pariwisata David Collado
ditulis dening Juergen T Steinmetz

UNWTO asline ngrencanakake rapat menteri menit pungkasan sing ngliputi wilayah Amerika kanggo dadi tuan rumah ing Republik Dominika sing langsung bertentangan karo KTT WTTC sing bubar rampung sing dianakake ing Cancun, Meksiko.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Pemimpin Pariwisata Pamrentah ing Amerika teka ing rapat sing dijadwal maneh saka tanggal sing wiwitane bertentangan karo KTT WTTC.
  2. Tuan rumah Republik Dominika karo 15 menteri lan wakil menteri pariwisata ing Amerika nggawe perjanjian lan prosedur kemitraan kanggo ngluncurake maneh pariwisata.
  3. Diskusi kalebu nggawe kapercayan maneh babagan lelungan lan nglindhungi bisnis lan proyek.

eTurboNews ngritik UNWTO tanggal 31 Maret amarga negesake kanggo nganakake rapat kanggo para menteri pariwisata ing jangka wektu kasebut kanthi langsung bertentangan karo KTT Global WTTC ing Cancun ing wulan April 2021. Minangka perhatian saka Negara Host UNWTO, Republik Dominika. Menteri Pariwisata ngubungi CEO WTTC Gloria Guevara lan njaluk ngapura. Dheweke nundha acara UNWTO Amerika, sing lagi wae kedadeyan.

Biyen UNWTO mesthi melu rapat WTTC level tinggi, lan WTTC melu acara penting UNWTO. Kerjasama penting iki sing luwih penting sajrone krisis global durung kedadeyan ing wektu iki.

Menteri Pariwisata David Collado bebarengan karo 15 menteri lan wakil menteri pariwisata liyane ing Amerika nggawe perjanjian kemitraan lan prosedur kanggo ngluncurake pariwisata ing wilayah kasebut ing sawijining pertemuan sing ditimbali dening Organisasi Pariwisata Dunia lan dipimpin dening Luis Abinader, Presiden Republik Dominika.

Pemimpin pariwisata ing Amerika komitmen kanggo bebarengan ngatasi aktifitas pariwisata, nggawe sektor kasebut dadi prioritas lan nggunakake protokol internasional. Kajaba iku, dheweke setuju kanggo negesake inovasi lan transformasi digital, nggawe pariwisata berkelanjutan lan nguatake mekanisme dhukungan kanggo para pekerja lan perusahaan sing kena pengaruh.

Ing wiwitan rapat, Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), Zurab Pololikashvili muji cara kasebut Republik Dominika wis nangani tanggepan tumrap pandemi COVID-19 lan negesake manawa "netepake kapercayan ing lelungan minangka langkah utama kanggo pemulihan pariwisata, nggawa jutaan wong ing Amerika lan nyebabake pemulihan ekonomi umume."

Ing sambutane kanggo para menteri Pariwisata lan perwakilan saka saindenging Amerika, Presiden Luis Abinader nyoroti peran UNWTO minangka pemangkin inovasi lan sinergi lan njaluk supaya para hadirin nguatake awake dhewe minangka tujuan sing dituju lan dadi wilayah liwat persatuan, tekad, fokus lan sesanti bebarengan.

Menteri Collado negesake manawa sektor pariwisata ngasilake kesempatan kerja kanggo luwih saka 500,000 kulawarga lan nyumbang 15% Produk Domestik Bruto ing negara kasebut. Kajaba iku, dheweke nyengkuyung komitmen kasebut "karo wong Dominika, karo mitra sektor lan jutaan turis sing sabar ngenteni dolan lan ngerti tujuan sing apik ing Republik Dominika."

Antarane topik utama diskusi yaiku nggawe kapercayan maneh babagan lelungan, nglindhungi bisnis lan lapangan kerja, lan njamin manawa mupangat saka turisme kasebut dirasakake ora ngluwihi industri dhewe. Sesi kerja kasebut dirawuhi dening menteri lan wakil menteri ing Brasil, Kolombia, Cuba, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Mexico, Panama, Puerto Rico, Uruguay lan Venezuela, lan meh kabeh pejabat pamrentah saka Argentina, Barbados, Bolivia , Chili, Nikaragua, lan Peru.

Rapat kasebut dikembangake kanthi koordinasi negara tuan rumah liwat Menteri Pariwisata Republik Dominika, kanthi partisipasi perwakilan Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA), Organisasi Internasional Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) lan Asosiasi Hotel lan Pariwisata Republik Dominika, kalebu organisasi sektor liyane.

KTT kasebut diakhiri karo para rawuh sing mlebu Proklamasi Punta Cana sing nutup komitmen para pimpinan daerah supaya pariwisata dadi pilar pembangunan berkelanjutan lan njamin rencana pemulihan sing efektif pasca COVID.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.