Thailand menyang Inggris: Kepiye COVID-19 wis ngowahi malang

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Lengganan YOUTUBE kita |


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Sawise ngobrol sawetara menit kenapa aku nganggo topeng, manajer bank (ess) ngeculake penjaga dheweke lan wiwit nangis amarga dheweke stres banget. Minangka ibu saka loro lan mbah putri, dheweke kepengin kerja ing omah, nanging bank kasebut nalika semana negesake staf kerja sedina jam 8 esuk nganti jam 5 sore. Dheweke ngandhakake keprihatinan nalika ketemu pelanggan lan risiko sing kena. Aku nyaranake dheweke tuku topeng, sing nalika semana durung kasedhiya ing Inggris lan angel dipakai, amarga sampeyan dianggep minangka wong sing lara yen sampeyan ndeleng nganggo topeng.

Aku mlebu Starbucks lan menehi dhuwit lan kaget amarga dheweke nolak njupuk utawa tutul pembayaran kanthi awis lan nuntut pembayaran tanpa kontak nganggo kertu. Pengalaman anyar kanggo aku.

Aku banjur njupuk taksi lan supire takon kenapa aku nganggo topeng. Dheweke mikir yen rasional nganggo gir praupan sing protektif nanging menehi komentar manawa dheweke ora ngerti arep tuku topeng sing aman amarga topeng lan kertas jamban "teka saka China lan kemungkinan kena infeksi virus."

Aneh 48 jam ing Inggris. Sawise metu saka Bangkok, sing biasane ditutup topeng, lan banjur tekan Inggris nalika wong sing nganggo topeng rai dipoyoki utawa diindhari, katon Thailand ana ing ngarep kurva kanggo ngontrol kontainer COVID. Kanthi jetlag aku isih ing wayah Thailand, lan ing Dina 3 ing Inggris, aku tangi jam 2 esuk lan mriksa email lan saluran sosial.

Aku weruh manawa Thailand mlebu kunci ing 48 jam. Pas kanggo mabur sertifikat. Asuransi COVID. Lan gelungan liya sing bisa diluncurake maneh dibutuhake kanggo mlebu maneh ing Thailand. Aku online lan memesan Teluk Air supaya bisa bali menyang Thailand, mangkat sajrone 8 jam. Perjalanan Cornwall dibatalake, lan aku lunga menyang Bandara Heathrow. Rasane saya rame banget ing bandara lan aku lan papat wong Thailand nolak ing meja check-in kanggo mlebu pesawat nalika Manajer Penerbangan meksa, "Thailand saiki ditutup kanggo para tamu internasional tanpa sertifikat bebas COVID lan dokumen Fit To Fly saka Kedutaan Besar Kerajaan Thailand. ”

Kanthi matur nuwun sanget, sawetara telpon lan kita diidini mlebu amarga Thailand ora nutup wates wektu 22 jam lan dokumen ora dibutuhake nganti saiki. Mlaku ing pesawat lan tekan ing Bangkok nem jam sadurunge lockdown lan kontrol ketat internasional sing anyar. Aku krungu antrian ing Kedutaan Besar Royal Thailand esuke dawane dalan karo pelamar sertifikat Fit To Fly. Aku ora bisa dikunci ing njaba Thailand lan rumangsa aku ana ing papan sing aman karo Krungthep ditutupi perlindungan.

Bangkok ana ing papan sing apik kanthi topeng amarga akeh warga kutha, kalebu aku, wis nganggo topeng rai setaun sadurunge ana sing nate krungu virus corona. Urip ing kutha kanthi polusi udara tersedak lan sawetara dina AQI tekan stratosfer 150, pejabat kutha wis menehi peringatan marang warga supaya masker nalika metu amarga polusi udara. Dadi, nganggo topeng ora asing karo wong Bangkok.

Bali ing Thailand, aku mbatalake tuku omah ing Cornwall, sing ora katon, ing kutha sing durung nate dolan. Aku wis nindakake akeh riset lan rumangsa positif banget karo tuku. Akeh sing nganggep iku gila banget, nanging aku rumangsa popularitas Cornwall bisa saya tambah karo Brits ing WFH. Makarya saka omah ngidini para karyawan bisa mapan ing endi wae pilihan lan ora macet ing kantor kutha. Kebebasan utawa nomad kerja sing ditemokake anyar iki nuntut permintaan kanggo Cornwall sajrone telung wulan kepungkur.

Dadi pamilik omah warisan sing dibangun taun 1779 sing butuh gaweyan sing cukup, aku kepengin ngunjungi omahku sing anyar, nanging aku mutusake nundha bali menyang Inggris amarga Thailand dilaporake minangka salah sawijining limang negara paling aman ing donya. kanthi ngemot COVID-19. Nalika pirang-pirang wulan kepungkur, aku seneng banget ing Thailand lan prelu nonton Inggris saka jarak adoh, terus gelut karo gelombang siji, gelombang kaping pindho, kunci nomer loro, lan akeh wong sing kena infeksi lan pati saya mundhak, dibandhingake karo Thailand sing dadi papan sing aman .

Saiki setaun kepungkur, aku nyakot peluru lan bali menyang Inggris. Pra-pesawat uji coba COVID, klumpukne dokumen sing nuduhake aku wis bisa mabur lan wis nate tes COVID ing Inggris nalika Dina Kaloro lan Dina Wolu tegese aku bisa bali menyang Inggris. Pengalaman penerbangan sing aneh karo protokol biosekuriti ing papan kasebut. Aku ngliwati Kontrol Perbatasan ing Bandara Heathrow kanggo nemokake Inggris sing beda banget karo kerajaan sing aku kabur setaun sadurunge.

Oh, kepiye tabel wis disetel! Aku ninggalake Thailand kanthi alangan kasus COVID sing saya suwe saya gedhe, sing kaget para pejabat lan warga negara kanthi kaget lan kaget, lan tekan ing Inggris kanthi kabeh wong ditutupi, tenang, waspada marang risiko transmisi , lan muncul saka langkah-langkah kunci sing angel.

UK 34.5 v Thailand 1. Yaiku skor nalika aku teka ing Inggris 13 dina kepungkur. Inggris wis sukses lan efisien nyuntikake vaksin luwih saka 34 yuta wong sing "beresiko" kanggo ngilangi risiko nyusahake Sistem Kesehatan Nasional (NHS). Inggris wis nyelehake sistem, Track & Trace, lockdown, lan masking kanggo ngalahake gelombang infeksi paling anyar. Lan bisa digunakake. Nalika aku teka maneh ing Inggris, ana optimisme sing ati-ati nalika Inggris muncul saka langkah-langkah kunci ing restoran, pub, lan bisnis sosial liyane sing dibukak maneh ing tahap paling anyar. Langkah-langkah pencegahan luwih santai amarga wulan Juli nalika musim panas. Nanging, nalika mlebu ing ruang terbatas kayata toko utawa transportasi umum, nganggo topeng tetep kudu dilakoni. Kurang luwih yen mlaku ing njobo.

Print Friendly, PDF & Email