24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional budaya Kabar Olahraga News Mbangun maneh Keslametan Thailand Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Thailand menyang Inggris: Kepiye COVID-19 wis ngowahi malang

Thailand menyang Inggris - papan dununge anyar David Barrett ing Cornwall
ditulis dening David Barrett

Kanggo David Barrett, sawise 32 taun urip ing Thailand, mantan eksekutif perjalanan senior kasebut bubar bali menyang Inggris kanggo omah. Mangkene critane ...

Print Friendly, PDF & Email
  1. Munggah ing Inggris wiwitan pandemi sing teka saka Thailand kaya wengi lan awan.
  2. Wong-wong kesusu nalika mlebu ing bank sing nganggo topeng, dudu amarga dheweke pengen ngrampok, nanging amarga dheweke ngira lara "virus Tionghoa".
  3. Apa aku tetep tetep utawa kudu menehi tandha metu saka kene?

Setahun terus ganti bathi. Setahun kepungkur, meh wae, tanggal 18 Maret 2020, aku miber menyang Inggris kanggo misi ndeleng calon investasi properti ing Cornwall. Aku ing Inggris Tenggara telung dina sadurunge numpak kreta lan trek menyang Cornwall.

Dina Loro ing UK, karo Brits ngupayakake awal pandemi, lan aku banjur lunga menyang janjian ing bank. Nalika mlebu ing bank nganggo masker, aku keprungu para pelanggan lan staf nalika lagi mundur lan ndeleng aku kanthi wedi nalika aku nganggo topeng rai. Petugas enom cepet-cepet nyedhaki aku lan nggawa aku menyang ruang rapat cilik. Manajer bank banjur mlebu lan medeni banget nalika ndeleng aku nganggo masker rai. "Apa sampeyan lara?" dheweke takon. "Apa sampeyan duwe virus Tionghoa?" Aku mangsuli kanthi mantep manawa aku nganggo topeng kanggo keamananku, amarga dheweke bisa kena infeksi lan nggawa virus kasebut. Nalika semana petugas enom kasebut cepet-cepet mlebu kamar, nglayang ing ndhuwur manajer bank sing lenggah lan wiwit nyemprotake kabut disinfektan menyang udara. Tetesan kasebut ora tekan aku, nanging mlebu laptop lan rambut manajer. Amarga pegel, manajer nesu karo petugas kasebut karo ujar, "Sampeyan wis udan keyboardku!" Sadurunge petugas duwe kesempatan kanggo mbenerake tumindak biosekurine, manajer nuduhake lawang lan ngusap komputere.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

David Barrett