Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor News tanggung jawab Berita Breaking Slovenia Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Slovenia bisa dadi tujuan tren sabanjure ing Eropa

Slovenia bisa dadi tujuan tren sabanjure ing Eropa
Slovenia bisa dadi tujuan tren sabanjure ing Eropa
ditulis dening Harry Johnson

Produk pariwisata Slovenia pancen cocog karo tren lelungan sing muncul, sing bisa ndeleng para tamu internasional rebound kanthi cepet pasca pandemi.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kedatangan internasional menyang Slovenia ing taun 2019 tekan 4.7 yuta
  • Pengunjung internasional sing penting yaiku saka pasar sumber sing ana gandhengane karo geografis
  • Ana kemungkinan gedhe kanggo Slovenia kanggo mlebu ing pasar sumber sing durung tutul

Nalika isih ana jumlah sing durung dingerteni ing panggung internasional, Slovenia duwe atribut utama sing dibutuhake kanggo dadi tujuan Eropa sing trampil sabanjure ing perjalanan pasca pandemi.

Miturut data paling anyar, rawuh internasional menyang Slovenia ing taun 2019 tekan 4.7 yuta. Total iki tegese negara Eropa Tengah sing cilik ora ana ing ndhuwur 25 negara sing paling akeh dikunjungi ing Eropa. Bangga Tingkat Perkembangan Tahunan Compound (CAGR) sing nggumunake 9.7% ing antarane taun 2010 lan 2019 kanggo wong sing mlebu, jelas manawa tembung wiwit metu babagan produk pariwisata Slovenia sing durung pati dihargai. Nanging, bagean penting saka pengunjung internasional yaiku saka pasar sumber sing nyambung karo geografis karo negara kasebut, kanthi udakara 50% wisatawan mlebu ing 2019 teka saka Austria, Italia, Hongaria, utawa Kroasia. Iki tegese ana kemungkinan gedhe kanggo Slovenia kanggo mlebu menyang pasar sumber sing durung tutul.

Produk pariwisata Slovenia pancen cocog karo tren lelungan sing muncul, sing bisa ndeleng para tamu internasional rebound kanthi cepet pasca pandemi. Ing 2016, Slovenia dadi negara paling sustainable ing donya kanthi National Geographic's World Legacy Award, lan ing taun kasebut ibukutha Ljubljana dianugerahi gelar 'Ibukutha Hijau Eropa' dening Komisi Eropa. Miturut GlobalData *, 42% konsumen global saiki 'asring' utawa 'mesthi' dipengaruhi dening produk utawa layanan sing ramah lingkungan, nuduhake manawa Slovenia bisa dadi tujuan utama para turis sing tanggung jawab pasca pandemi.

Kajaba iku, luwih saka sepertiga Slovenia dumunung ing jaringan situs-situs khusus sing dilindhungi Uni Eropa, kanthi negara kasebut nawakake 10,000 km saka jalur hiking sing ditandhani. Amarga pandemi, akeh wong sing seneng plancongan bakal milih preinan ruangan ing lokasi sing adoh banget saka wilayah sing padhet. Tren iki uga bakal ditindakake dening Slovenia, utamane amarga akeh konsumen bakal nganggep negara kasebut isih 'ora ana ing jalur' lan ora diganggu pariwisata.

Luwih akeh wektu sing digunakake kanthi online uga bisa nambah kesadharan kanggo Slovenia. Miturut data anyar, 37% konsumen global wiwit ngentekake luwih akeh wektu kanthi online amarga pandemi kasebut. Nggunakake luwih akeh wektu kanthi online nyebabake akeh konsumen nggoleki tujuan liburan sabanjure. Nganggo wektu luwih akeh kanggo nggawe itineraries plancongan nambahake kemungkinan konsumen milih luwih akeh tujuan niche amarga panelitian luwih dhuwur. Iki bisa nyebabake produk pariwisata Slovenia diumumake menyang luwih akeh konsumen ing saindenging jagad.

Sanajan Slovenia isih adoh banget kanggo saingan karo wong Spanyol lan Prancis, apa sing bisa ditawakake negara kasebut cocog karo panjaluk para wisatawan sing lagi tuwuh. Digabungake karo paningkatan wektu sing digunakake kanggo riset tujuan, potensial tujuane bisa dadi luwih katon ing pasar utama ing saindenging jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.