Hotel kutha kena pandemi, pemulihan bakal mbutuhake pirang-pirang taun

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Hotel kutha kena pandemi, pemulihan bakal mbutuhake pirang-pirang taun

Kenyamanan lan keramahan wis ilang 2.8 yuta kerja sajrone pandemi sing isih durung bali, lan tingkat pengangguran ing sektor akomodasi tetep 225% luwih dhuwur tinimbang ekonomi liyane.

Print Friendly, PDF & Email
  • Hotel minangka siji-sijine industri perhotelan lan hiburan sing durung entuk pitulung langsung sanajan ana ing antarane sing paling angel
  • Mung 29% wong Amerika sing nganggep lelungan menyang kutha utawa tujuan kutha ing musim panas iki
  • Rusak ekonomi sing diadhepi pasar kutha, sing gumantung banget karo bisnis saka acara lan rapat klompok

Survei nasional sing ditugasake dening American Hotel & Lodging Association (AHLA) nemokake manawa mung 29% wong Amerika sing bakal mikir lelungan menyang kutha utawa tujuan kutha ing musim panas iki, luwih nuduhake kerusakan ekonomi sing diadhepi pasar kutha, sing gumantung banget karo bisnis saka acara lan rapat klompok, negesake kebutuhan kanggo relief sing dituju saka Kongres AS.

Hotel kutha pungkasan Januari mudhun 66% ing penghasilan kamar dibandhingake taun kepungkur, sing ora kalebu penghasilan sing ilang saka klompok, rapat lan panganan lan minuman sing dadi pendorong utama bisnis ing pasar kasebut. Contone, New York City nyumurupi sepertiga kamar hotel (42,030 kamar) sing diilangke dening pandemi COVID-19, kanthi meh 200 hotel permanen ditutup ing kutha kasebut.

Hotel minangka siji-sijine industri perhotelan lan hiburan sing durung entuk pitulung langsung sanajan ana ing antarane sing paling angel. Makane AHLA lan UNITE HERE, serikat pekerja perhotelan paling gedhe ing Amerika Utara, gabung karo partai supaya Kongres nglulusake Undhang-undhang Jobs Hotel Save sing dikenalake dening Senator Schatz (D-Hawaii) lan Rep. Charlie Crist (D-Fla.) . Undhang-undhang iki menehi garis urip kanggo para pekerja hotel, menehi pitulung sing dibutuhake kanggo urip nganti lelungan bali menyang level pra-pandemi.

Survei wong diwasa 2,200 ditindakake dening Morning Consult atas jeneng AHLA. Temuan utama kalebu:

  • Mung 29% responden sing cenderung lelungan menyang kutha utawa tujuan kutha ing musim panas iki, lan 71% negara kasebut ora bakal lelungan menyang pasar kutha.
  • 75% ora kasengsem ing lelungan menyang kutha AS utawa wilayah metropolitan kanggo ngindhari babagan pedoman karantina pra-lelungan utawa pasca perjalanan lan uji coba.
  • 73% ora minat lelungan menyang kutha AS utawa wilayah metropolitan amarga ora duwe minat plancongan umume.
  • 72% ora kasengsem ing plancongan utawa plancongan menyang kutha AS utawa wilayah metropolitan sanajan regane luwih murah amarga luwih sithik wong sing lelungan.

"Karyawan hotel lan hotel ing pasar kutha kalebu sing paling akeh nandhang penurunan dramatis sajrone taun kepungkur," ujare Chip Rogers, presiden lan CEO AHLA. “COVID-19 wis ngilangi 10 taun tuwuhing pakaryan hotel. Sanajan akeh industri sing angel banget wis nampa bantuan federal sing dituju, industri hotel ora. Kita butuh Kongres kanggo nglulusake Undhang-undhang Jobs Hotel Save supaya hotel ing wilayah sing paling angel bisa rebound nalika lelungan bisnis lan klompok diwiwiti maneh. ”

Miturut survey sing padha, luwih saka pitung saka 10 wong Amerika (71%) nyengkuyung pamrentah nyedhiyakake relief ekonomi sing ditarget kanggo industri hotel kaya sing dijaluk ing Undhang-undhang Jobs Hotel Save, kanthi dhukungan luwih dhuwur ing antarane para Demokrat yaiku 79%.

Hotel ing pasar kutha kena pengaruh ora pati proporsional dening pandemi iki. Nalika lelungan santai bakal diwiwiti maneh taun iki amarga luwih akeh wong sing divaksinasi, lelungan bisnis lan klompok, sumber penghasilan paling gedhe ing industri kasebut, bakal luwih suwe maneh pulih. Plancongan bisnis meh ora ana lan ora samesthine bisa bali menyang level 2019 nganti paling ora 2023 utawa 2024. Perjalanan bisnis mudhun 85% saka level pra-pandemi lan ora diarepake wiwit alon-alon nganti vaksin COVID-19 kasedhiya ing separo kapindho taun. Acara utama, konvensi lan rapat bisnis uga wis dibatalake utawa ditundha nganti paling ora taun 2022. 

Kenyamanan lan keramahan wis ilang 2.8 yuta kerja sajrone pandemi sing isih durung bali, lan tingkat pengangguran ing sektor akomodasi tetep 225% luwih dhuwur tinimbang ekonomi liyane. Pengangguran santai lan keramahan nuduhake luwih saka 25% kabeh wong sing nganggur ing Amerika Serikat, miturut Biro Statistik Tenaga Kerja.

Print Friendly, PDF & Email