India: 4,529 kematian COVID-19 anyar, 267,334 kasus anyar sajrone 24 jam kepungkur

India: 4,529 kematian COVID-19 anyar, 267,334 kasus anyar sajrone 24 jam kepungkur
India: 4,529 kematian COVID-19 anyar, 267,334 kasus anyar sajrone 24 jam kepungkur
ditulis dening Harry Johnson

Ngungkuli rekor sedina sadurunge 4,475 korban jiwa sing ana gandhengane karo COVID sing ditemtokake dening AS tanggal 12 Januari, korban jiwa India sing surem nggambarake pengaruh gedhe saka lonjakan kasus ing minggu kepungkur.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kasus COVID-19 India saiki tekan 25,496,330
  • 267,334 kasus COVID-19 anyar sing kadaptar sajrone 24 jam kepungkur
  • Korban COVID-19 India mundhak dadi 283,248 kanthi 4,529 wong tiwas

Miturut India Menteri Kesehatan lan Kesejahteraan Kulawarga, cacah kasus COVID-19 negara kasebut tekan 25,496,330 dina iki, kanthi 267,334 kasus anyar sing kacathet sajrone 24 jam kepungkur, kanthi korban tewas dadi 283,248 kanthi 4,529 korban anyar - nomer saben dina paling dhuwur nganti saiki.

Ngungkuli rekor sedina sadurunge 4,475 korban jiwa sing ana gandhengane karo COVID sing ditemtokake dening AS tanggal 12 Januari, korban jiwa India sing surem nggambarake pengaruh sing gedhe banget saka lonjakan kasus ing minggu-minggu pungkasan, sing didorong dening galur anyar.

Nomer kematian sing saya akeh ing India nyebabake morgue lan krematorium sing berjuang ngrampungake, amarga pasien COVID-19 ngebaki kasur rumah sakit, tiwas amarga kekurangan oksigen, utawa kabeh ditolak perawatan ing fasilitas medis sing wis lengkap.

Isih ana 3,226,719 kasus aktif ing negara kasebut, amarga ana penurunan 127,046 kasus sajrone 24 jam kepungkur. Jumlah kasus aktif saben dina saya mudhun ing sawetara dina kepungkur, sawise terus mundhak wiwit pertengahan April.

Ana total 21,986,363 wong sing wis mari lan dibuwang saka rumah sakit nganti tekan saindenging negara.

Kanggo nawarake kurva kasus COVID-19, sebagian besar negara ing negara kasebut ngetrapake kurva wengi lan kunci utawa sebagean utawa lengkap.

Saiki fase ketiga vaksinasi COVID-19 isih ana, kalebu kabeh wong sing umure 18 taun utawa luwih. Nanging, kekurangan vaksin akut sing dirasakake ing saindenging negara.

Nalika COVID-19 tiwas ing India saya suwe saya suwe sajrone wulan kepungkur, para ahli nawakake sawetara pangarep-arep, nuduhake manawa lonjakan kasebut bisa cedhak karo dataran tinggi, amarga Mumbai lan Delhi wiwit ngalami penurunan infeksi anyar. Nanging, pejabat kesehatan ngelingake manawa kahanan kasebut bisa dadi luwih ala tinimbang sing dilaporake, amarga wabah ing deso biasane didhelikake.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.