Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Ukraina ngurmati wong-wong sing nylametake wong-wong Yahudi sajrone Holocaust ing sinagog Babyn Yar anyar

Ukraina ngurmati wong-wong sing nylametake wong-wong Yahudi sajrone Holocaust ing sinagog Babyn Yar anyar
Ukraina ngurmati wong-wong sing nylametake wong-wong Yahudi sajrone Holocaust ing sinagog Babyn Yar anyar
ditulis dening Harry Johnson

Upacara iki minangka dina Pengetan pisanan kanggo wong Ukraina sing nylametake wong-wong Yahudi sajrone Perang Dunia II.

Print Friendly, PDF & Email
  • Babyn Yar dadi simbol saka Holocaust ing Eropa Wétan
  • Parlemen Ukraina mutusake resolusi sing ditetepake tanggal 14 Mei minangka pengetan taunan kanggo ngurmati tumindak kasebut
  • Sasampunipun Perang Dunia II, total 2,659 wong Ukraina dianugerahi gelar bergengsi "Tengen ing Antarane Bangsa-Bangsa" dening Israel Yad Vashem

Ing upacara sing dianakake dening Pusat Peringatan Babyn Yar Holocaust (BYHMC), Kepala Kantor Presiden Ukraina Ukraina Andrii Yermak, Perdana Menteri Denys Shmygal, lan Menteri Budaya lan Informasi Informasi Ukraina Oleksandr Tkachenko ngurmati wong Ukraina sing nylametake wong-wong Yahudi sajrone Holocaust. Pak Yermak ngumumake manawa wong-wong sing isih urip bakal nampa dana negara saben wulan, kanggo ngakoni kepahlawanane.

Upacara iki minangka dina Pengetan pisanan kanggo wong Ukraina sing nylametake wong-wong Yahudi sajrone Perang Dunia II. Awal taun iki, parlemen Ukraina mutusake resolusi sing nunjuk tanggal 14 Mei minangka pengetan taunan kanggo ngurmati tumindak kasebut.

Kepala Kantor Kepresidenan Ukraina Andrii Yermak komentar, "Babyn Yar dadi simbol saka Holocaust ing Eropa Wétan amarga ana pembantaian Perang Dunia II. Mung rong dina, meh 34,000 wong Yahudi saka Kyiv tiwas. Saiki, penting kanggo ngurmati memori wong-wong kasebut lan muji wong sing nylametake dheweke kanthi bebaya nyawane dhewe. Nyatakake rasa matur nuwun kanggo pangarep-arep sing wis diwenehake menyang jagad iki. Lan muga-muga generasi mbesuk bakal ngelingi prestasi kasebut wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. ”

Sasampunipun Perang Dunia II, total 2,659 wong Ukraina dianugerahi gelar bergengsi "Tengen ing antarane Bangsa-Bangsa" dening Yad Vashem, peringatan resmi Israel kanggo para korban Holocaust. Saka kabeh negara, Ukraina duwe nomer papat nomer paling bener ing antarane "Wong-wong Mursid ing Antarane Bangsa-Bangsa." Nanging, diprecaya manawa luwih akeh wong Ukraina sing nggawe risiko nyawane lan kulawargane kanggo nylametake wong-wong Yahudi saka Nazi. BYHMC ngupayakake nemokake akeh crita sing ora dingerteni iki.

Ing upacara kasebut, diumumake manawa 18 wong Ukraina sing "Wong Mursid Antarane Bangsa-Bangsa" sing isih urip saiki, masing-masing bakal diakoni negara amarga keberaniane kanthi dana negara saben wulan kanggo sisa umure.

Perdana Menteri Ukraina Denys Shmygal ujar, "Acara tengara iki minangka pratondo sing jelas manawa kesadharan publik Ukraina negesake cita-cita luhur kanggo uripe manungsa lan pangakuan tanggung jawab lan memori, sing nyumbang kanggo pambangunan masarakat demokratis sing bebas ... Dina Pangeling-eling wong Ukraina sing nylametake wong-wong Yahudi sajrone Perang Dunia kaping pindho, kita ngajeni prestasi para wong sing wani lan wis dadi conto kamanungsan lan pengorbanan diri. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.