24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News News Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gempa skala 7.0 sing kuat nyerang Qinghai, China

Gempa skala 7.0 sing kuat nyerang Qinghai, China
Gempa skala 7.0 sing kuat nyerang Qinghai, China
ditulis dening Harry Johnson

Ora ana laporan langsung babagan korban utawa kerusakan struktural saka gempa Qinghai sing kasedhiya.

Print Friendly, PDF & Email

Gempa skala 7.0 mayoritas nyerang Qinghai China awal dina Setu.

  • Tanggal & wektu: 21 Mei 2021 18:04:15 UTC
  • Lokal ing pusat gempa: 22 Mei 2:04 esuk (GMT +8)
  • Gedhene: 7
  • Ambane: 10.0 km
  • Latitude / garis bujur Epicenter: 34.58 ° N / 98.28 ° E.

Kutha lan kutha cedhak:

  • 381 km (237 mi) WSW of Hong Ya (pop: 256) 
  • 388 km (241 mi) SW of Xining (pop: 767,500) 
  • 397 km (247 mi) NNE of Chamdo (Tibet) 
  • 539 km (335 mi) SW of Wuwei (Gansu) 
  • 559 km (347 mi) SW of Jinchang (Gansu)

Ora ana laporan langsung babagan korban utawa kerusakan struktural saka gempa Qinghai sing kasedhiya.

Qinghai minangka propinsi Tiongkok sing wiyar lan ora pedunung sing nyebar ing Dataran Tinggi Tibet sing dhuwur banget. Minangka papan tradhisi budaya Tibet lan Mongol sing kuwat. Amne Machin, pucuk dhuwure 6,282 m sing kalebu bagean saka Pegunungan Kunlun, minangka papan suci kanggo para peziarah Buddha.

Biara-biara Buddha Qinghai sing penting kalebu Wutong, sing biksu minangka produsen thangka, lukisan agama nganggo katun utawa sutra.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.