IOC: COVID utawa ora ana COVID, Olimpiade Tokyo 2020 isih ana

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
IOC: COVID utawa ora ana COVID, Olimpiade Tokyo 2020 isih ana

Komite Olimpiade Internasional ngumumake manawa Olimpiade Tokyo 2020 sing ditundha bakal dilanjutake kaya sing direncanakake, sanajan ibukutha Jepang saiki lagi darurat.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ana 80 persen masarakat Jepang sing nentang Olimpiade diwiwiti tanggal 23 Juli
  • IOC ora bakal nganggep penundaan kaping pindho, utawa uga mbatalake Game kasebut
  • Mung udakara 5% saka luwih saka 35 yuta wong tuwa Jepang sing wis nampa dosis vaksin kaping pisanan

Kanthi rata-rata saben dina meh 5,500 kasus COVID-19 anyar sing dilaporake ing Jepang, sawetara masalah serius ditimbulake ing sawetara minggu kepungkur babagan hikmat nganakake acara Olimpiade ing Tokyo, sing tetep dadi salah siji saka sangang prefektur Jepang sing ngumumake kahanan darurat nganti paling ora tanggal 31 Mei. 

The Komite Olimpiade Internasional (IOC) ngumumake manawa Olimpiade sing telat musim panas iki bakal dilanjutake kaya sing direncanakake, sanajan ibukutha Jepang saiki lagi darurat lan akeh oposisi saka warga negara kasebut.

Miturut poling pungkasan, ana 80 persen masarakat Jepang sing nolak Olimpiade diwiwiti tanggal 23 Juli. Nanging IOC tetep mantep lan ujar manawa ora bakal nimbang penundaan kaping pindho, utawa malah pembatalan Olimpiade kasebut.

"Kita wis sukses ndeleng limang olahraga nindakake acara tes nalika darurat," ujare wakil presiden IOC John Coates.

"Kabeh rencana sing wis ditindakake kanggo nglindhungi keamanan lan keamanan atlit lan masarakat Jepang adhedhasar kahanan sing paling ala, mula wangsulan [yen Olimpiade bisa dilanjutake ing kahanan darurat] pancen ya.

"Saran sing dipikolehi saka Organisasi Kesehatan Dunia lan kabeh saran ilmiah yaiku kabeh langkah sing wis dijabarkan ing buku playbook, kabeh langkah kasebut kepenak kanggo njamin Game sing aman lan aman ing babagan kesehatan, lan iku ana kahanan darurat utawa ora. ”

Referensi spate oposisi publik kanggo nganakake acara kasebut ora dikarepake publik Jepang, Coates ujar manawa paningkatan vaksinasi antara saiki nganti Juli bakal nggawe pikiran umum dadi tenang.

Print Friendly, PDF & Email