Argentina Breaking News Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Rahasia Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Argentina ngencengi larangan COVID-19 sangang dina

Argentina ngencengi larangan COVID-19 sangang dina
Presiden Argentina Alberto Fernandez
ditulis dening Harry Johnson

Kegiatan sosial, ekonomi, pendhidhikan, agama lan olahraga kanthi pasuryan bakal dilereni, sanajan mung layanan penting sing diidini.

Print Friendly, PDF & Email
  • Argentina ngumumake penguncian ketat ing kabeh wilayah "berisiko tinggi"
  • Nomer sing nampa vaksin dosis kaping pisanan yaiku 8,495,677 dene 2,200,123 wis nampa loro dosis kasebut
  • Argentina wis ndhaptar 3.4 yuta infeksi, 72,699 tiwas lan luwih saka 3 yuta pulih

Presiden Argentina, Alberto Fernandez, negesake negoro kanggo ngumumake penguncian ketat ing kabeh wilayah "berisiko tinggi" ing pesen sawise 8.30 wengi (2330GMT).

"Kita saiki urip paling ala wiwit pandemi diwiwiti. Kita duwe jumlah kasus lan pati paling dhuwur, "ujare presiden.

Nderek sawetara cathetan infeksi lan kematian ing Argentina ing sawetara minggu kepungkur, dheweke negesake manawa negara «kudu ngurus kesehatan» sajrone gelombang kaping pindho, nambahake yen larangan COVID-19 bakal diperketat sangang dina.

Langkah-langkah anyar kasebut bakal ditrapake ing tengah wengi Setu lan pungkasan nganti 30 Mei, mbatesi sirkulasi lan gerakan masarakat ing wilayah sing "berisiko tinggi."

Kegiatan sosial, ekonomi, pendhidhikan, agama lan olahraga kanthi pasuryan bakal dilereni, sanajan mung layanan penting sing diidini.

"Upaya kolektif iki bakal mbantu kita ngatasi wulan sing adhem iki. Aku ngerti manawa watesan kasebut ndadekake angel. Ngadhepi kasunyatan kasebut, ora ana pilihan kajaba milih nglestarekake urip, "ujare presiden.

Fernandez janji kanggo ningkatake upaya vaksinasi sing ditrapake 10,695,800 dosis, miturut data pamrentah.

Nomer sing nampa vaksin dosis kaping pisanan yaiku 8,495,677, lan 2,200,123 wis nampa loro dosis kasebut.

Total kasur ICU yaiku 72.6% lan ing wilayah metropolitan Buenos Aires yaiku 76.4%.

Miturut data Kementerian Kesehatan ing negara kasebut, Argentina, sing duwe populasi luwih saka 45 yuta, wis ndaftar luwih saka 3.4 yuta infeksi, 72,699 tiwas lan luwih saka 3 yuta pulih.


Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.