Cara lelungan sing luwih alon bisa dadi tren pariwisata gedhe sabanjure

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Cara lelungan sing luwih alon bisa dadi tren pariwisata gedhe sabanjure

Kanthi turis milih nginep maneh amarga akeh sing bisa kerja ing jarak adoh, lan kesinambungan sing luwih penting ing keputusan lelungan, jelas yen lelungan alon bisa dadi fenomena global ing sawetara taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email
  • Plancongan alon utamane nuduhake kacepetan perjalanan
  • Plancongan alon uga ateges turis sing tetep luwih suwe, bisa nyambung karo masarakat lokal, budaya, panganan lan musik
  • Keberlanjutan uga dadi prioritas utama saka keputusan konsumen

Panjaluk pengalaman lelungan kanthi jero tanpa watesan wektu bisa mbantu 'lelungan alon' dadi tren pariwisata gedhe sabanjure. Kanthi turis milih nginep maneh amarga akeh sing bisa kerja ing jarak adoh, lan kesinambungan sing luwih akeh nggawe keputusan lelungan, jelas yen lelungan alon bisa dadi fenomena global ing sawetara taun ngarep.

Plancongan alon biasane nuduhake kacepetan perjalanan, sing lelungan numpak Sepur liwat Eropa, dudu mabur, umpamane. Nanging, iki uga nduweni teges turis sing luwih akeh kanggo tujuan sing luwih suwe, negesake sesambungan karo masarakat lokal, budaya, panganan lan musik. Iki tegese lelungan alon uga luwih lestari kanggo komunitas lokal lan lingkungan.

Macem-macem tren konsumen wis menehi saran yen lelungan alon bisa ditindakake sawise pandemi. Plancongan sing luwih dawa saka sepuluh wengi luwih dikarepake (22%) tinimbang kunjungan dina (10%) utawa istirahat istirahat adoh saka siji nganti telung wengi (14%) miturut jajak pendapat industri paling anyar. Kerumitan lan biaya tambahan lelungan sing ana gandhengane karo COVID-19 kayata tes PCR lan periode karantina potensial tegese lelungan sing cendhak bakal ilang nilai, mbenerake lelungan sing luwih dawa.

Uga ana tenaga kerja remot sing luwih gedhe ing saindenging jagad amarga pandemi COVID-19. Luwih saka 70% responden global milih bisa kerja kanthi jarak jauh utawa campuran saka karya jarak jauh lan kantor ing poling liyane. Akeh kantor cenderung luwih fleksibel babagan jam kerja lan lokasi pegawe amarga pandemi, tegese kerja campuran lan plancongan bakal luwih gampang kanggo para karyawan.

Keberlanjutan uga dadi prioritas utama saka keputusan konsumen. 'Panyengkuyung sosial panyengkuyung' diidentifikasi minangka pendhiri utama ing tuku produk kanggo 25% responden global ing survey konsumen 2021 industri lan 45% iki 'apik banget'. Preferensi kanggo produk bisa nggambarake tren layanan lan iki ngidhentifikasi manawa konsumen bisa uga luwih cenderung ndhukung komunitas lokal pasca pandemi, yaiku kesenjangan sing bisa diisi 'lelungan alon'.

Kompetisi wis saya intensif ing antarane penengah lelungan cerdas lan utama, nuduhake manawa lelungan sing alon mesthine bakal menehi tandha ing lelungan pasca pandemi. Perantara perjalanan sing nawakake preinan 'lelungan alon' kalebu operator ceruk kayata Intrepid Travel lan Responsible Travel menyang panyedhiya utama kayata Airbnb lan Expedia Group.

Tren ceruk iki nggambarake kekarepan konsumen kanggo lelungan sing luwih pengalaman, terus akeh lan luwih akeh saka turis sing nglumpukake srengenge, segara lan pasir. Potensi pertumbuhane bisa dadi luwih cocog karo konsep pariwisata massal lan konsep preian paket kabeh kalebu ing pos pamulihan lelungan Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email