WTTC: Kontribusi Plancongan & Pariwisata menyang PDB Karibia suda $ 33.9 milyar ing taun 2020

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
WTTC: Kontribusi Plancongan & Pariwisata menyang PDB Karibia suda $ 33.9 milyar ing taun 2020

Pengaruh Pariwisata & Pariwisata ing PDB Karibia mudhun saka USD $ 58.4 milyar (14.1%) ing 2019, dadi $ 24.5 milyar (6.4%), mung 12 wulan mengko, ing taun 2020.

Print Friendly, PDF & Email
  • COVID-19 nyebabake 58% runtuh ing kontribusi sektor kasebut menyang PDB
  • 680,000 pegawe sing ilang lan akeh maneh sing isih isih ana
  • Bali saka lelungan internasional taun iki bisa nyumbang kontribusi PDB kanthi cepet lan bali kerja

Laporan Impact Ekonomi (EIR) tahunan Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia dina iki ngumumake pengaruh dramatis COVID-19 ing sektor Perjalanan & Pariwisata Karibia, ngilangi $ 33.9 milyar saka ekonomi wilayah kasebut.

EIR taunan saka Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC), sing makili sektor pariwisata global & Pariwisata global, nuduhake kontribusi sektor iki kanggo PDB turun 58%, luwih dhuwur tinimbang rata-rata global.

Pengaruh Pariwisata & Pariwisata ing PDB wilayah iki mudhun saka USD $ 58.4 milyar (14.1%) ing taun 2019, dadi $ 24.5 milyar (6.4%), mung 12 wulan mengko, ing taun 2020.

Taun larangan perjalanan sing ngrusak sing nggawe akeh perjalanan internasional mandheg, ngasilake 680,000 proyek Plancongan & Pariwisata ing saindhenging wilayah liburan sing populer, padha karo meh seprapat kabeh lapangan kerja ing sektor kasebut.

Kelangan kerja kasebut dirasakake ing kabeh ekosistem Perjalanan & Pariwisata, karo UKM, sing kalebu wolung saka 10 bisnis global ing sektor kasebut, utamane sing kena pengaruh.

Kajaba iku, minangka salah sawijining sektor sing paling macem-macem ing donya, pengaruhe tumrap wanita, pemuda lan minoritas signifikan.

Nomer sing dipunginaaken ing sektor Travel Karibia & Tourism ambruk saka saklawasé 2.76 yuta ing 2019, kanggo 2.08 yuta ing 2020, tepak meh waktu (24.7%).

Laporan kasebut uga ngandhakake, belanja pengunjung domestik mudhun nganti 49.6%, kanthi belanja internasional saya mundhak dadi luwih parah, mudhun dadi 68%, amarga katergantungan wilayah kasebut ing lelungan internasional, kanthi akeh pulau sing kena pengaruh gedhe.

Nalika kontribusi Pariwisata & Pariwisata global kanggo PDB mudhun -49.1%, akeh pulau ing wilayah kasebut dadi luwih parah.

Print Friendly, PDF & Email